ZUSTERSCHAP EN NOG MEER VAN DAT SOORT GECOMPLICEERDE DINGEN.

Anna-Maria
op dinsdag 20 november 2007 om 20:39 uur

 

Annamaria_diana_en_soraya_giannattasio

Ik ben de oudtste van drie zusjes.

Men vernoemde mij  (1968) naar de Italiaanse oma, Diana (1970) naar de Hollandse oma (zie log hieronder) en Soraya (1974)  naar de poedel. Familiebanden zijn altijd moeilijk en met vele, vele lagen en onuitgesproken gevoelens.

Vaak ben ik gids bij familie uitjes. Ik ben de vreemde eend en kan het veilig van een afstand bekijken. Soms gaat het stroef...ik zie hunkering naar begrip en scheve verhoudingen.

Soms is het magisch...en helpen ze elkaar de wereld  mooier te maken. Het is maar kort.

Reacties op ZUSTERSCHAP EN NOG MEER VAN DAT SOORT GECOMPLICEERDE DINGEN.

brownie 20/11/2007 | 21:39 uur
Ik mocht gisteren mee, met mijn 3 zussen. DE zogenaamde zussendag hebben we nu maar omgedoopt in " mijn zussendag ". Lekker schoongestoomd ontslakt, gepeeled en herboren in de sauna. Veel gepraat ook, als je ouder word lijkt dat ook veel beter te gaan. Ik heb wat geleden in mijn jeugd, en ken het vreemde eend gevoel maar al te goed. Nu ben ik blij dat het geen broers zijn.....
 
marjan 22/11/2007 | 18:06 uur
Wie van de drie? Jesse denkt links, Thomas het midden en ik gok op rechts?
 
ARTHUR 22/11/2007 | 21:40 uur
@Marja jij hebt gelijk. Diana staat rechts en Soraya in het midden
 
Helmi 28/11/2007 | 09:36 uur
Hoi Anna Maria, heb al veel te lang je blog niet gelezen. Soms schiet dat er bij in. Vooral je stukje over zussen is heel herkenbaar. Ik denk voor veel dames met zussen. Overigens had ik best een oudere broer willen hebben, die je zou beschermen. Maar een oudere zus met goede raad is ook erg fijn en onmisbaar. Overigens vertrek ik eid december naar Barcelona voor een jaar. Je kan ons volgen via de blog natuurlijk www.poltummers.typepad.com
 
Plaats jouw reactie