Lente en de zin van alles

Anna-Maria
op zaterdag 20 maart 2021 om 23:06 uur

 

Lente en de zin van alles.

Heerlijk zo’n blog. Geeft jou en mij vrolijkheid en optimisme. Altijd! Allereerst…man-man-man wat wás deze winter tergend lang, kleurloos en saai. Oké op die ene prachtige ijsweek na dan. Toen stonden we bijna allemaal op een scheve schaats. Mooi was dat. Echt een kado  Gaf ons blijheid en hoop. Deze blog laat je dat goede gevoel nog even vasthouden. Net op de rand van de lente.

De zin
Veel van wat het leven zo lekker maakt is nu even tijdelijk verboden en het duurt allemaal wat langer dan we twaalf maanden terug dachten. Of was dit voor jou geen verrassing? Voor wie het allemaal wat té lang duurt geef ik in deze blog het antwoord op de vraag; ‘Wat is de Zin van het Leven?’ Goed voor je gezondheid, je hart en je hoofd. Helemaal nu.

Zo sluit je de week lekker af en het antwoord op ‘de zin’ zorgt er voor dat je maandag frisser start. Vol goede moed. Graag gedaan. Altijd waardevol. Zal ik alvast beginnen? Je popelt natuurlijk om het antwoord te lezen. Komt eraan!

verbondenheid, autonomie en competentie.
In het leven kom je al snel aan je drie basisbehoeften voor ‘De Zin van het Leven’. Scheelt weer verlichting zoeken op een berg in Tibet. Mag je trouwens nu toch niet heen. Uiteindelijk gaat het om het zoeken en vinden van verbondenheid, autonomie en competentie. Makkie. Gelukkig is hier veel binnen handbereik. Allereerst dus verbondenheid…dat heb je al snel door vrijwilligerswerk. Maakt je hart blij maar ook anderen.

Stroomloos
Tweede basisbehoefte is autonomie. Jezelf en de ander snappen, waardering krijgen en gevoelens delen. Dit is alweer iets pittiger. Lukt je vooral zonder mobiel, Netflix en virus en mét mensen. Een uitdaging tijdens deze pandemie. Maar elk beetje helpt. 

Vauten
De derde basisbehoefte is competentie. Die is ook wat lastiger want dan gaat het om tijd nemen om iets te leren door te oefenen. Beste plek om dat te doen is alweer vrijwilligerswerk! Daar zijn vauten minder fataal en zo heb je extra toeval en kom je andere mensen uit je dorp tegen.  Dat waren dus de GROTE DRIE. Eén extraatje mist nog… Jules Deelder zei het al: De zin van het leven ben je zelf!

Muziek
Maak er dus ZELF maar wat van in deze tijd. Dans met het virus. Luister veel muziek, kijk naar kunst. Doe niet zo moeilijk over moeilijke mensen. Anders word je er zelf ook een. Blijf in beweging.

Zoals het oud-Hollandse spreekwoord zegt : “In den lente, let de boer minder op zijn vrouw en cente.” Maak tijd voor nieuw en gezelligheid. Nog een paar prikkies en dan is het bijna weer normaal. Je moet van alles het beste maken. Zoek de goudklompjes in de modder.

Vanaf nu!

Anna-Maria Giannattasio is dapper. Eigenaar van een Puur.nl dat nog steeds mensen samen brengt, wel online dankzij het virus. Podcastmaker, blogger, escaperoombouwer en @puur op Twitter. Elke dag deelt ze haar inspiratiemomenten in een instastory op @nooitsaai en dat is zeker niet saai.

www.Puur.nl 

Reacties op Lente en de zin van alles

Jenna 31/07/2021 | 05:28 uur

Wat een leuk artikel!

 
Plaats jouw reactie