Zondag, zo'n dag.

Anna-Maria
op zondag 02 februari 2014 om 22:34 uur

 

Zondag 2 februari 2014.

De wekker durfde geen kik meer te zeggen. Ik moest slaap inhalen. Zo gefixt, Het werd half negen. En dat is best.

Ogen zijn de spiegels van de ziel. Totale gekte. Dat zie je. Ach, slechte jeugd gehad. Zielig en zo. Totaal koekoek.

Ergens ging het mis. Was altijd heel slim en veinsde dat ik huishoudelijk gehandicapt was. En toen waaide de wind totaal de verkeerde kant op. Plots ben ik nu fanatieker met wassen en schrobben dan Rachel Hazes. Ik weet de oorzaak. Is precies dezelfde reden waarom op andere plogs ik mensen het haar zie kleuren, spullen zie verkopen, schuren zie opruimen.

Vreemde ogen dwingen. Oorzaak= plog.

Wasgoed vond ik zelfs in mijn  'work shack' prullenmand. Huh?

Zondag is lekker. Soort van reset moment. Waarom, waarvoor en met wie? En hoezo?

Huisgenoten moeten vanaf vandaag meedoen met mijn ontbijt traditie. Moet!  Anti roest.

Sokken herenig-dag. Dankbaar werk. Scheelt de komende week tijd en adrenaline in de ochtend.

Betrapt! Ok, ok...vandaag had ik weer mijn kroontje op. Sue me! Ik beloof het. Dit was echt de laatste dag.

Stille getuige 'moorkop koppen' van gisteravond. Ik heb nare trekjes. Dit is er één van. "Volgens mij ruikt die moorkop naar goudsalami. Niet eten!"  Zijn mijn  Amsterdam-Noord roots. Ik lijk zo aardig...Is niet zo.

Einde in zicht.

Jongste liet zijn tekening zien. Eerst snapte ik het niet. Toen maakte hij een foto en liet me het negatief -beeld op de Ipad zien. Geniaal!

Snap je hem nu ook?

Toen alle klusjes voorbij waren...en de zon definitief weg was, gingen we met de fiets een fiets op te halen.

Druk.

Rustig.

Op zoek naar inspiratie in Aalsmeer. Wat te doen? Toch maar eens een keer die éne galerie bekijken? Sfeer was anders dan bij 'n art-party op de Spiegelgracht in 020.  

Kunst blijft moeilijk. We gingen elk onze eigen weg op zoek naar favorieten.

 

Ik vond deze wel gaaf. Grote panelen met ontelbare krotten, schuurtjes...soms met waslijntjes voor de deur.

Blonde god ging meer voor abstracte retro-kunst. Eenvoudig maar toch heel sterk.

Het oppervlak.. staat voor de cirkel van het leven. Ik zie eenzaamheid onder gelijkgestemden. Ik zie herhaling van fouten. Opstaan en weer verder. Ik zie reflectie van licht en ruimte. Echt heel bijzonder.

Dezelfde kunstenaar.

Pitstop met spel bamzaaien. Jacobse en Van Es leggen dit bar spel even uit. Samen voor ons eigen.  Magistrale tip voor een avondje uit. Wij doen geen BAM.

 Uitzicht was een ongemakkelijke stilte. Snel weer op de fiets. Geen dag zonder Appie.

Het is echt een complot. Nog steeds geen normale pindakaas.

Aansteekstokjes is de juiste vertaling.

Avondhap. Tijdens het eten een opvoedmomentje. Ik las de jongens wat gezelligheidspraat op facebook voor. Leerzaam en handig. Ze vroegen niet om een vertaling dus alle woorden kwamen goed over.

 

 

Voetbal en rondje Netflix. We kijken nu alle seizoenen van de BBC serie Robin Hood. Fijn en duidelijk. Goed tegen slecht. Happy end ook.

Hee, wat zie ik daar? Cor Noltee tóch weer is gaan bloggen. Ik wíst het wel!  Hij zou na de bizarre blogverbranding in die kerk even rustig aan doen.  Dat is echte gedrevenheid en drang! Gewoon niet kúnnen stoppen.

Mooi...ik heb weer wat te lezen in de ochtend. Blij met je Cor! Zie dat hij het komende jaar speciaal voor zijn lezers zijn wekker op vijf uur zet in plaats van zes.  Nieuwe blog gaat over de spelende mens. Eén jaar lang vanaf... gisteren! Abboneer jezelf! Je krijgt er geen spijt van!

Vuur. Ik taai af. Nog even een photoblog knallen.

Moe.

Bad-Bed-Boek

Morgen weer een dag, morgen weer een plog. 

Reacties op Zondag, zo'n dag.

Anna-Maria 02/02/2014 | 22:38 uur

@fabian mijn abo is nog uit 2010 en onbeperkt! het zijn gewoon prutsers!

 
cor noltee 03/02/2014 | 06:35 uur

Anna Maria!

Dankjewel weer!
Morgen weer een plog.
Keep writing. Keep looking.

cor

 
Plaats jouw reactie