Zes gangen, een school waar je niets hoeft en een tafel vol gezichten die ik nooit eerder had gezien.

Anna-Maria
op donderdag 04 december 2014 om 09:10 uur

 

Ik at gisteravond heel veel van deze vijgen/dadels/boekweit/ kardemom, kokosolie chocolade-hartjes. Allemaal omdat Minke haar 15 jarige Milan naar een democratische school stuurt. Kostbaar onderwijs. Dure grap. Minke zorgt voor wat financiële adem met een aanschuif-diner.

Ik at gisteravond zes gangen experimenteel, glutenvrij, vegan, gezonde raw food. En het was lekker en gezellig! Ja dat kan! Geloof me.

Democratisch onderwijs is precies wat je denkt. Gisteren aan tafel viel ik van de ene Huh!!-klank in de andere. Probeer je voor te stellen: Niets hoeft, alles mag. Geen huiswerk, geen toetsen. Wil je drie dagen poolen in de kantine. Tuurlijk! Leer je ook gelijk de regels van het poolspel. Zin in alleen maar Duits en Wiskunde? Dan doe je dat toch een tijdje! Als je er klaar voor bent dan laat je dat weten en is het tijd voor je Havo examen in dat vak. Geen druk geen moeten.

Gisteravond leek mijn levenstempo zo banaal. Een tafel vol verhalen over retraites, tantra families, woorden die energie hebben en vooral veel aardigheid en gunnen.

Voor mij een wereld dat zó niet lijkt op ons schoolgevecht van nu. Trajecten, huiswerkbegeleiding, bijles en gevecht met docenten die het vertikken om online agenda's in te vullen.Wij ploeteren dag en nacht met jongste. Stressniveau negen. We klampen ons vast aan klassen-Whats-app groep vol smiley's om te weten of morgen niet onverwacht een toets Nask is ( enig idee wat Nask is?)

Waarom was dit etentje vol vreemden aan tafel? Om een beetje lucht te krijgen is Minke dit eetavontuur gestart.  Eén keer per maand koken Minke en Milan samen een experimenteel diner thuis voor iedereen die wil aanschuiven. Zo'n democratische school is rond de 250 euro per maand..alle muntjes helpen. Mee-eten kost je vijftien euro voor zes gangen en een financieel extraatje voor Milan's school.

 Het was smullen! Elke hap was een avontuur...Ik bedoel maar: passievrucht met een vleugje tijm... Goed bedacht. Het was allemaal aardpeerheerlijk!  

Minke woont in Utrecht en ze koken thuis. Elke maand dus. Hou haar facebook in de gaten!

Tot slot nog een hart onder de riem voor de komende feestdagen van Minke. Focus op echtheid. Niet op de gekte. Dank Minke en Milan voor de inspiratie en voedsel!

Oh ja. Nask is Natuur- scheikunde. Maar dat wist je allang toch?

Reacties op Zes gangen, een school waar je niets hoeft en een tafel vol gezichten die ik nooit eerder had gezien.

Yama Minke 04/12/2014 | 09:10 uur

wooow lieve pure Anna-Maria. Zooo fijn dat je erbij was en wat een heerlijke blog heb je geschreven! ??

 
Yama Minke 04/12/2014 | 09:11 uur

haha, het duur de even voor ohm reactie werd goedgekeurd omdat ik niet door de controlevraag kwam. Maar lieve @Puur, chocolade eet je... RAUW!!

 
Petra 04/12/2014 | 09:18 uur
 
Petra 04/12/2014 | 09:19 uur

Oh sorry, lege reactie. Nou ja, ben er ook stil van ; ). Heel fijn klinkt het en een supermooi lijstje. Dank.

 
Bram 04/12/2014 | 12:24 uur

Het was weer een mooie avond met al die bekende en onbekende gezichten.
Mooie gesprekken.
En dan Milan die zo veel beter in zijn vel zit.
Chapeau.

 
Tom 04/12/2014 | 12:40 uur

Wat schrijf je toch heerlijk!

 
Plaats jouw reactie