Yoga voor beginners ( stijve planken)

Anna-Maria
op maandag 15 september 2008 om 22:19 uur

 

Beetje rekken strekken, je voeten bedanken, in slaap vallen...yoga is gewoon lekker.

Sinds een paar weken strompel ik rond 06.45 uur slaapdronken de trap af en doe mijn oefeningen op een matje.  Denk dat het komt door Peking. Al die soepele sporters en oude mensen die op straat ochtendgymnastiek doen...zoiets laat je weer nadenken.

Mijn rug gaat hol en bol en mijn hoofd draait perfecte rondjes. Maar ik moet bekennen...volgens mij komt het nooit meer goed. Al die uren op het Puur* Amsterdam kantoor de laatste jaren. En dan eenmaal thuis weer achter de pc of tv. Fout, slecht, dom.

Een volmaakt rollende rug of zonnegroet zit er even niet in. Het boekje lezen met de kleintjes is nu ook uitgebreid met vijf minuten yoga op de kinderkamer. Helemaal frustrerend! Slangenmensen zijn het.

Een beetje dit idee;

Krisnamacharya Yoga Film 1938 ...lekker stil

Meer favoriete yoga filmpjes zien? Klik verder...

Hierboven favoriet van de jongens. En hieronder Hollands Yoga glorie:

En dan speciaal voor de ladies; Agustin Aguerreberry!

Reacties op Yoga voor beginners ( stijve planken)

mel 16/09/2008 | 08:26 uur
ik begin er niet aan.
 
Nirvana 17/09/2008 | 00:24 uur
Er is ook: http://www.yogatv.nl/
 
JanHenkB 02/10/2008 | 22:47 uur
Hey Puur, Als je op een latere leeftijd begint met yoga dan kom je nooit op het niveau van een yogi. dat moet je streven ook niet zijn. Geniet van het proces! Net als jij sta ik om 6.45 uur naast mijn bed. Dan eerst de zonnegroet en daarna de sudarshan kriya http://nl.wikipedia.org/wiki/Sudarshan_kriya en dan mediteren tot zo'n 7.30 uur. Dan ontbijttafel klaar maken voor het gezin. Een top start van de dag, af en toe verzuim ik weleens. Doe het gemiddeld 4x per week. Sinds vorig jaar september ben ik hiermee begonnen en dat heeft een merkbare positief impact op mijn leven
 
Plaats jouw reactie