WERELDVREDE

Anna-Maria
op maandag 29 januari 2007 om 00:00 uur

 

Bestaat dat; 'een positieve doemdenker'?

Ik ben er een.  Overal loert het het almachtige gevaar,hebberigheid en kwade harten . Maar tegelijkertijd geloof ik ook in allesverzengende liefde, onbaatzuchtigheid, algemeen nut, passie en heldendom.

Ik weet ...het zijn zware woorden,  Ik zoek de balans tussen die twee werelden. Dit jaar heb ik daarom mijzelf voorgenomen mijn ziel te 'harden'. Een goed begin is het citatenboekje " Machiavelli voor managers.' op mijn nachtkastje. Hilarisch boek voor het slapengaan. Ik slaap goed op manipulatie van de massa,slechte karaktereigenschappen van de vijand en leiderschap ten koste van alles.

Leest u even mee?"

Wie te traag optreedt, verspeelt zijn kans; wie te snel toeslaat, zijn krachten."

"Roekeloos moeten we durven te springen: vaak vindt wanhoop een weg die wijsheid niet wist te vinden."

"In een oorlog is discipline meer waard dan ontstuimige geestdrift."

IHet werkt natuurlijk niet. Ik klap het boekje dicht en neem me voor niet in de Macchiavelli-val te eindigen. Open vizier, vertrouwen op jezelf en samen sterk is meer mijn ding.

De arme Machiavelli (1469-1527) is uiteindelijk vol verbittering, berooid, eenzaam en gehaat aan zijn einde is gekomen. Ik bedoel maar...

Dus wie heeft er uiteindelijk gelijk?

Reacties op WERELDVREDE

Jan H 29/01/2007 | 07:59 uur
Alle kwinkslagen en quasi-waarheden van de wereld vallen in het niets bij de werkelijke vragen. Maar om je een riem onder het hart te steken: Een bevriende dominee zei een over het duistere volkje (en dito krachten): Ze hebben geen werkelijke macht, want die is aan het Licht, dus hoef je niet bang van ze te zijn. Maar ze kunnen wel knap vervelend worden. Vraag me niet hoe we daarop kwamen. Dat wil je niet weten. Maar er zit een waarheid in als een huis. En het zou je gerust moeten stellen.
 
Brownie 30/01/2007 | 22:59 uur
Oorlogen beginnen waar je maar wilt, maar zij eindigen niet waar je wilt - Machiavelli Vanavond de Film " House of the Braves " gekeken, stomtoevallig kwam deze wijsheid voorbij.... Toeval ??
 
Koosje 31/01/2007 | 08:49 uur
Ik vind het ook wel wat zware kost voor voor het slapen gaan. Althans.. voor mij dan.
 
Plaats jouw reactie