WAAROM JE DAT BOEK BIJ DE SLEGTE MOET KOPEN...

Anna-Maria
op maandag 21 mei 2007 om 19:46 uur

 

Het is je reinste surrogaat.

Maar bij gebrek aan fatsoenlijk internet thuis, lees ik dit lekkere boek.

Interviews en portretten door Coen Verbraak.

En weet je wat me opvalt? De onmacht, zwartgalligheid en vooral in-slechte eigenschappen van de mens. De jaloezie op vakgenoten, het gebrek aan zelfvertrouwen en vooral tekort aan zelfreflectie. Veel ellende en somberheid alom.

Allemaal grote namen in een belevingswereld die vaak zo klein is. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en spat de liefde voor het vak van elke bladzijde. Maar ik vraag me af: 'Komt dit door de zoektocht van de interviewer naar de rauwe ziel of zit het in elke mens?'

Is het nodig om chronisch ontevreden te zijn omdat je anders 's ochtends je bed niet meer uitkomt?

Lees hier meer interviews, wat is die Coen Verbraak een fantastisch interviewer.

Reacties op WAAROM JE DAT BOEK BIJ DE SLEGTE MOET KOPEN...

Nirvana 21/05/2007 | 21:26 uur
@Anna-Maria: Onderstaande zin snap ik niet goed: "Is het nodig om chronisch ontevreden te zijn omdat je anders 's ochtends je bed niet meer uitkomt?" Dat kan bijvoorbeeld ook aanleiding zijn om vooral in je bed te blijven liggen. Wat betreft de rest wat je opviel. Het verbaast me niet. (Ik heb het boek van Verbraak niet gelezen.) Wil je nog antwoord op je vraag of kom je er zelf wel uit? (Ik ontwijk, maar jij ook. ;-) )
 
anna-maria heeft gelijk 21/05/2007 | 21:35 uur
@ Nirvana het verbaasde me oprecht. Zoveel mensen met talent en roeping en dan toch die nare gedachten. Hoop echt dat het niet voor het gros van de mensheid geldt. dat het vooral eigen is aan creatieve zielen die zoekende zijn. Ik denk dat ik juist in bed zou blijven liggen als ik niets meer van mijzelf hoef. Hoe was jouw vrije dag trouwens?
 
Nirvana 22/05/2007 | 07:05 uur
@Anna-Maria: Ik denk dat nare gedachten bij het gros van de mensheid voorkomen, ook afhankelijk van wat mensen meemaken in hun leven. Sommige mensen kunnen daar beter mee omgaan dan anderen. Mijn eerste vrije dag, hemelvaart, was matigjes. Ik had het toen een beetje te druk met dingen die ik vervelend vond om ervan te genieten. (Wel goed dat ik ze gedaan heb, die klusjes.) De rest van het lange weekend was wel leuk!
 
Plaats jouw reactie