WAAR IS ZEN ALS JE HEM NODIG HEBT?

Anna-Maria
op zaterdag 10 december 2005 om 22:02 uur

 


Er is een groot verschil tussen een werkdag en een dagje thuis met de kinderen.

Wat ben ik moe.
ik weet dat het raar klinkt maar mijn bedrijf (roeping) geeft me zoveel energie.
Vooral op de momenten dat het erom spant ( huwelijksboot past niet onder brug, stervoetbalteam mist vliegtuig, man krijgt attack in gezelschap van minares) ben ik op mijn best. Gisteren klopte alles en ik voelde me oppermachtig.

Mijn jongens zijn mijn leven,maar deze dag leek niet om te gaan. De kleinste was flink ziek en daar zit ik dan alleen in het gehucht.
Een vriendin antwoorde ooit mijn gemok met " Je moet gewoon een schop onder je kont hebben"

Maar ja, toen stapte ze in de auto en reed de bewoonde wereld tegemoet.

Reacties op WAAR IS ZEN ALS JE HEM NODIG HEBT?

marina van dongen 10/12/2005 | 22:41 uur
maar je hebt ons toch? Enne... hoe hou jij je huis zo leeg!!!
 
Anna-Maria 10/12/2005 | 22:45 uur
schijn bedriegt Marina
 
Lib Aria 11/12/2005 | 00:22 uur
Schijn bedriegt niet, kijk maar eens hoe mooi "de zon" in je woning schijnt, en dat is gxc3xa9xc3xa9n bedrog, althans deze foto geeft aan dat het bij jullie "zonnig" was rond het middaguur.
 
ork 11/12/2005 | 09:54 uur
al was dit ooit je grote ideaal [verhuisen]
 
Yukiko 11/12/2005 | 10:22 uur
Je hebt in ieder geval een heel wat mooier huis om in te mokken dan de meeste mokkende moekes onder ons ;) Maar toch erg herkenbaar hoor. Kinderen kunnen je helemaal opbranden. Ik zit ook een beetje ast de laatste tijd en ik wens er ook wel eens werk naast, even wat anders aan mijn hoofd om bij te tanken, maar iedere dag is het weer hetzelfde gezemel: was, kinderen, was, kinderen, afwas, kinderen, schoonmaken, kinderen, nog een wasje, eten koken en kinderen kinderen kinderen. En dan ligt iedereen op bed en dan nog wat was vouwen en ik kan zelf naar bed. Holladiee wat een leven :?
 
Yukiko 11/12/2005 | 10:23 uur
ast = vast
 
Nirvana 11/12/2005 | 11:11 uur
Ben je in een grote stad of in een dorp opgegroeid, Anna-Maria? Voel je je wel voldoende thuis in een dorp?
 
Jolie 11/12/2005 | 11:53 uur
Dat denk / ervaar ik ook heeeel vaak Yukiko en Anna-Maria :? Ik weet uit ervaring dat ik *zoveel* werk ("echt" werk als baan of creatief vak) kan verstouwen in een dag, en hoeveel energie dat geeft - en ondertussen zit ook ik dagelijks tegen stomme bergen was, een vieze WC en een veel te klein huis aan te kijken. En dan de versnipperde uren! Zit je NET achter je computer (of wat dan ook), kun je al weer opstaan omdat de plicht roept. En de opdrachtgevers, ik hoor ze al denken: Nou, die Jolie schiet ook niet op met die interface. Hebben zelfs wel ns gezegd: "Jij hebt gewoon een werkster nodig." Ja.. als die ook alle kinderhapjes maakte, potjes leegde en luiers verschoonde :? ;)
 
HUUB... the master of the dots 11/12/2005 | 12:19 uur
toch geen schreeuw om de nanny hoop ik...
 
mette 11/12/2005 | 12:36 uur
heerlijk toch juist dat gehucht je moet alleen nog ff leren omschakelen je houdt vast aan de drukte van je werk maar je moet gelijk je dorppakje aantrekken op het moment dat je het dorp binnenrijdt geniet van de rust om je heen en bekijk de drukte van je kids even vanaf een afstandje, zodat je het kunt omvatten jooooh! komt helemaal goed met jou ;-) zo`n sterke lady :-D dikke kus op je koppie ter aanmoediging *smak!*
 
Erik 11/12/2005 | 13:21 uur
Leuke foto, wees maar blij dat je in een gehucht woont, een stuk beter dan in een grote stad.
 
Jenni 11/12/2005 | 13:22 uur
Het klopt wel. Af en toe, na een lange dag met twee heel dwarse kinderen ben ik er ook wel eens klaar mee. Van mijn werk ben ik half zo moe niet. Maar toch zal ik het nooit anders willen.. niemand denk ik. Maar af en toe even mokken mag best hoor ;)
 
Paulusvrouwtje 11/12/2005 | 13:30 uur
Nou, ik vind het knap hoor, de combinatie werken en jonge kinderen, Ook ik moest werken vanaf dat mijn jonste zoon 4 jaar was, (k heb er 3 ) maar mijn kinderen gingen in de vacanties en na schooltijd over straat zwerven en pannekoeken bakken en dan het vuur aan laten staan, etc. Als ze ziek waren lagen ze alleen. Ik had geen geld voor oppas. Ik heb heel veel respect voor vrouwen die moeder en werk buitenshuis kunnen combineren zonder in te storten of dat hun kinderen op het verkeerde pad gaan. Petje af! Ik ben blij dat mijn kids volwassen zijn. Liefs Paulusvrouwtje
 
Paulusvrouwtje 11/12/2005 | 13:33 uur
Ohh, ik zie dat je een hele goede baan hebt, ja, dan kan je gelukkig oppas betalen en misschien wel een werkster, ik ben op mijn 19de moeder geworden en had een stoffig laagbetaald kantoorbaantje, das wel een groot verschil. Bij ons was er geen mogelijkheid om als meisje te studeren. Knuff van paulusvrouwtje
 
Eufrasieke 11/12/2005 | 14:22 uur
Juist ja, dat is de keerzijde van de medaille... Maar ook die keerzijde (van die medaille) heeft een andere zijde, de andere kant van de medaille... Samen, de ene kant en de keerzijde ervan, zijn "de moeite waard, en als dat niet zo is, wel dan zijn er oplossingen zat om het alsnog te veranderen. Denk ook eens over dit na: als er "die ellendige keerzijde niet was" was de andere zijde ervan er ook niet en zouden vrouwen zoals, Mien, Trees, Fien, u en ik (?) uit een ander vaatje moeten tappen als we over ons eigen leventje ons beklag zouden willen maken. De basis, de grondstof, de voedingsbodem van ons "geklaag" en "gezeik" zal altijd wel bestaan, is het niet om de kinderen, dan is het om het werk, is het niet om het werk dan is het om het inkomen dat we ons graag zouden gunnen, is het niet daarvoor dan is het om de vakantie die we dromen maar die we niet kunnen realiseren... Vrouwen, Eufrasieke inbegrepen, zijn zoals ze zijn, het zijn geboren zagewijven, zeurkousen, klagers, en Eufrasieke, en dit geef ik grif toe, net als alle anderen hebben het al bij al nog zo slecht niet. Anna-Marie... het contrast dat er te vinden is in je logs, aan de ene kant de chique en dure madam die lekker in een heel exclusief huis woont op de buiten, en je geklaag, passen niet bij mekaar.
 
mack 11/12/2005 | 20:01 uur
Je zou gewoon eens wat vaker naar 'de Pfaffs' moeten kijken. Wij vinden het erg leuk en ergeren ons kapot aan Sam en Kelly die zogenaamd hun kinderen opvoeden maar zodra het even moeilijk wordt de zorg overdragen aan mevrouw Pfaff.
 
Anna-Maria 12/12/2005 | 08:59 uur
@ mack...ben ik dan Kelly?
 
Anna-Maria 12/12/2005 | 09:05 uur
Ik voel me alweer een stuk stoerder. Zaterdag was alles een stuk zwaarder. Dank voor de opbeurende woorden.
 
Anna-Maria 12/12/2005 | 09:08 uur
@ Erik Ik kom uit een dorpse volkswijk in Amsterdam [Url]http://annamariaheeftgelijk.web-log.nl/log/3424948/Url] Daarom moest ik ook schamper lachen om Eufrasieke's slotbeschrijving.
 
Anna-Maria 12/12/2005 | 09:09 uur
link weer niet gelukt http://annamariaheeftgelijk.web-log.nl/log/3424948
 
Anna-Maria 12/12/2005 | 09:10 uur
GELUKT!
 
Anna-Maria 12/12/2005 | 09:15 uur
@ Jolie dat versnipperde is slopend
 
Lib Aria 12/12/2005 | 11:22 uur
@Anna-Maria Feitelijk hxc3xa8... komt het er niet opaan waar je vandaan komt en of waar je ooit gewoond hebt. Je mag best trots zijn, je hebt genoeg positieve eigenschappen die je zelfzekerheid mogen staven. Anderzijds is het zo dat IEDEREEN bij zichzelf contrasten ziet, soms leuke dingen, soms ook niet, etc... Jij hebt genoeg dingen opgebouwd, goede eigenschappen ook, succes etc... wat ruimschoots moet, kan en zal opwegen tegen de dingen die (nog) niet zijn zoals jij gehoopt had dat ze zouden zijn. Volhouden en... die lieve glimlach die je hebt wat meer uren actief houden, dat moet toch een aannemelijke uitdaging zijn, vind ik. Oh ja... ik moest je nog een pootje geven vanwege mijn liefste hond.
 
Plaats jouw reactie