Voor goed eten heb je geen design keuken nodig. gewoon een paar handen en een doel. mag ik u voorstellen ; Nonna Stella uit Zuid-Italie.

Anna-Maria
op zondag 23 november 2008 om 00:12 uur

 

Dit is een begin van tientallen lessen op you tube.

Als ik dit zie en hoor, dan ruik ik het Zuiden van Italie. Scherpe pepers, houtvuren buiten, een flauwe tomaten lucht. Tijdens het opnemen hoort Oma Stella dat tot in Japan men haar kookkunsten via You tube zal zien. "Madonna..."roept ze uit. Maar het duurt niet lang of ze krijgt de smaak te pakken.

Bij les drie is ze al een heuse Rai Uno presentatrice

De filmpjes zijn opgenomen door kleinzoon Michele. Op de filmpjes is ze 83 en leeft ze helemaal alleen. in een interview met Nonna Stella geeft ze een advies; altijd blijven bewegen.

Daarom was ik extra blij met les 24 van twee November 2008...Ze leeft dus nog steeds...Gelukkig.

Reacties op Voor goed eten heb je geen design keuken nodig. gewoon een paar handen en een doel. mag ik u voorstellen ; Nonna Stella uit Zuid-Italie.

@kookprins 23/11/2008 | 11:20 uur
Precies zo'n grootmoederke zoals ik ze ken van de grote Italiaanse gezinnen op campings. De hele dag aan het koken (en streng doen tegen opa) en de camping in de gaten houden natuurlijk (vanachter het witte uitklaptafeltje, met plastic kleedje en krant voor de schillen van groenten). 's Avonds komt de hele familie terug om te eten en is het een drukte van belang. Haar dochter let niet op en laat de pasta te lang koken... dan wordt Nonna boos: "Scotto" (vrijvertaald snotgaar of zoiets:-)). Haar hele dag verpest. En waag het niet om een hap pasta te nemen voordat je er parmagiano op gedaan hebt... ai ai ai. Ja maar ik wilde de sugo proeven Nonna... neen, jongeman, het is hoe dan ook fout! Ho fame mia cara, ho fame...
 
Yukiko 24/11/2008 | 16:18 uur
Mijn Italiaans is helaas niet zo goed. Spreek jij het eigenlijk?
 
rietje 24/11/2008 | 16:37 uur
dit is beter dan welk kookboek ook alleen wel even italiaans verstaan
 
Linda 24/11/2008 | 22:36 uur
Voor mij niet te volgen!!
 
anna-maria 01/12/2008 | 21:05 uur
@linda voor mij soms ook niet...ik doe maar alsof
 
anna-maria 01/12/2008 | 21:08 uur
@yukiko ik snap de melodie en de woorden en spreek het ook. probeer zelfs mijn jongens mijn gebrabbel te leren...maar ik ben en blijf tweede generatie
 
Plaats jouw reactie