VOETBAL

Anna-Maria
op maandag 09 oktober 2006 om 09:10 uur

 

Collage_9

Ik herkende mijn kleine man niet terug.

Op het gras veranderde hij in een voetbalmachine.  Hij ging voor elke bal, snel, technisch...ik stond perplex aan de lijn.  Mijn hart zwol van trots.

In de rust kwam de trainer met hele goede aanwijzingen : " We moeten nu op het andere doel schieten he?" en " We gaan proberen een doelpunt te maken". De stand was toen 0-9 voor de reuzen uit Kudelstaart.

Ik hield mij in , maar schreeuwde toch meer aanmoedigingen dan de gemiddelde ouder. Het werd 2-12. Arthur was er blij mee.

Twee voetbal momenten . De strafschoppen/ De kleedkamer.

Reacties op VOETBAL

roos 09/10/2006 | 11:46 uur
Ah leuk man! Ik wil ook een zoontje op voetbal!! (Maar de mijne wil niet, de volgende dan maar..).
 
Marloes 09/10/2006 | 12:47 uur
Op deze leeftijd is het nog leuk, mist er geen ouders langs de kant staan waar de agressie vanaf druipt...
 
Ronald 10/10/2006 | 20:14 uur
Anna-Maria, de gouden tip komt vandaag van mij: Niet zo dodelijk als een moeder die langs de lijn staat te schreeuwen!!! Geloof me, hoe leuk je het ook vindt, NIET DOEN. Maar, geloof me, je mannetjes vertellen je het zelf wel en als zij het je niet vertellen, wordt het ze wel verteld door medespelertjes-->DODELIJK. Je bent zo leuk, blijf dat ook voor je kids en medespelertjes. Groeten van een, door schreeuwende moeders, getraumatiseerde ex-voetballer.
 
Fausto 11/10/2006 | 00:34 uur
@ Ronald. Ik heb het idee dat A.M.'s mannetje de leeftijd heeft waarbij het nog wel kan. Verder kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat A.M.'s mannetjes mans genoeg zijn om te zeggen wat ze vinden. En ik denk dat trotse ouders heel goed zijn voor de kinderziel en ontwikkeling..
 
Ronald 11/10/2006 | 11:03 uur
@ Fausto. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar Anna-Maria weet hoe en op welke toon ik dit schrijf. Niet te serieus nemen dus. Hoewel mijn betoog wel degelijk een kern van waarheid bevat, gebaseerd op eigen ervaring......... Heb jij vroeger soms gekorfbald? Want, in die sport is het weer wel bon ton om een schreeuwende moeder langs de kant te hebben :-)
 
anna maria heeft gelijk 11/10/2006 | 21:55 uur
@ Fausto & Ronald, zoals ik al zei; ik probeer me in te houden en ik ben heel positief. Langs de lijn zie ik nu al slechte voorbeelden; Gruwelijk. Maar het geeft toch wel te denken dat ik als enige moeder in de kleedkamer zit tijdens rusttijd...en dat Arthur aan de coach vraagt of z'n moeder in de tweede helft mag meespelen? ;-)
 
bart 15/10/2006 | 20:20 uur
De grote voetballers kunnen hier nog veel van leren!
 
Roos 17/04/2015 | 23:14 uur

Ah! Mijn eerste reactie hier ooit op je blog. Uitgerekend over voetbal! Als iets me niet interesseert....En nee..mijn volgende zoontje wilde ook niet blijkt nu 9 jaar later.

...Leuk man! Je weblog van achter naar voren lezen! Ik moet zooo om de reacties van Rob lachen soms! Geen idee wie hij is trouwens.

 
Plaats jouw reactie

VOETBAL

Anna-Maria
op zaterdag 26 augustus 2006 om 13:05 uur

 

Sokkenarthur Dat heeft hij niet van mij.

Vandaag ging Arthur voor het eerst op voetbal. Pats, gelijk een tournooi een paar gehuchten verderop. Drie wedstrijden lang rennen, gebuldozerd worden door betere ploegen. Resultaat: In totaal 16 goals tegen en 1 voor. En dan toch tevreden weer naar huis met vuile voetbalsokken.

Sokkenalex

Nee, dan lijkt zijn broer Alexander meer op mij.

Een hele ochtend dromen langs de lijn. Verstrooid een wang openhalen aan een ijzeren hek. Met elke wildvreemde een gesprek aanknopen en je niets aantrekken van de gangbare mode. Resultaat: Een halve rose koek, wat spelen op een nintendospel zonder door te hebben dat er een muntje in moet en snoezige rose balletsokken.

Reacties op VOETBAL

Plaats jouw reactie

voetbal

Anna-Maria
op zondag 18 september 2005 om 19:38 uur

 

Op de bank was het AZ tegen Ajax. Aangezien ik een zwak heb voor van Gaal waren alle mannen tegen mij. Tegen het einde van de wedstrijd wilde Alexander (3) toch " bij mij horen". Edward reageerde plots bloedserieus: WIJ ZIJN ALLEMAAL VOOR AJAX!

Bleek dat hij nu al tweedeling in het gezin moest tegengaan. Is er namelijk iets ergers dan een vader en een zoon die twee verschillende elftals aanhangen?

Reacties op voetbal

Plaats jouw reactie