varanda

Anna-Maria
op maandag 29 augustus 2005 om 05:57 uur

 

Mijn zondag zat vol contrasten.

Ik starte in een campingwereld vol dartende blote buiken en eindigde op een baby-shower met Maison de Bonneterie kinderen. Twee totaal verschillende werelden voor kinderen. In de ochtend waren de grote mensen er alleen voor eten en een kus op de schaafwond. ' Stokkenland' , zoals de kinderen het noemen is hun territorium..

Bij het feest in Amsterdam oud-Zuid was het anders. Mooiste weer van de wereld en alle kinderen boven de 3 zaten binnen in het donker naar enge Japanse tekenfilms te kijken. Nu hoop ik door 'Stokkenland' de kinderen klaar te maken voor de grote boze wereld. Mijn motto; als ze de camping aankunnen dan kunnen ze alles aan.

Maar hoe gaan ze later om met mensen die in hun jeugd altijd die geweldadige bagger hebben gezien?

Reacties op varanda

Wieneke 29/08/2005 | 10:06 uur
Je mag hopen dat kinderen een soort filter ingebouwd hebben voor enge dingen die ze zien op tv of film. Maar goed, die sprookjes van Moeder de Gans waren ook heftig, hoor. :P
 
manita 29/08/2005 | 10:19 uur
hai Anna-Maria, wat heb jij toch een energie (over?) Geweldig nu weer dit!!!! nog even een serieuze reactie vanuit Zoetermeer: er is een boek (jawel) Kind en media (van of een link met teleac) en dat gaat hierover: het bepleit dat je er als ouders ook niet 'gewoon' omheen moet gaan ('mag niet', firewalls etc, want vroeg of laat lopen ze er dan in ieder geval bij anderen tegenaan) maar dat je ze moet begeleiden naar eigen verantwoordelijkheid ook op dit terrein! Dat boek is een aanrader maar lees het een beetje diagonaal!! liefs manita PS Komt die wijn nog eens??
 
anna-maria 29/08/2005 | 10:46 uur
@manita tijd te over toch dankzij mijn professional planner
 
'Boomtriker 29/08/2005 | 19:58 uur
feestje is nooit weg, opvoeden komt de meeste tijd goed dus hopelijk ook voor de jongelui die naar bagger hebben gekeken
 
Plaats jouw reactie