TREUZELEN

Anna-Maria
op donderdag 20 oktober 2005 om 08:54 uur

 

Maandag stormde ik in volle vaart door de klaphekjes van de super. Snel, snel, druk, druk.

Omdat deze Albert onbekend terrein voor me was, draaide ik constant om een groente/ fruit eiland, nerveus zoekend. Tot mij iets raars opviel.

Op de grond hurkte een jongen van ongeveer 17 jaar. Een tenger hindoestaans mannetje in het uniform van de grootgrutter. Hij staarde voor zich uit met zijn neus bijna op zijn knieen. Een hand was zachtjes in de pakken pasta aan het knijpen.

Net boven hem was het alziende oog van de beveiligingscamera's en ik vermoedde dat dit een strategische actie was. Dit was de dode hoek en hier kon hij treuzelend wachten tot de lamlendige uren van zijn baantje voorbij waren.

Ik heb, toen ik nog pril was, veel rare baantjes gehad. In juni werken in een kerstwinkel , soep opscheppen op een wankel bootje of smeuige foto's bekijken bij een fotolab. Alles was van korte duur en meer uit nieuwsgierigheid naar de grote wereld dan voor de guldens.

Ik hoop voor die jongen dat hij snel iets anders zoekt.

Reacties op TREUZELEN

Yukiko 20/10/2005 | 10:09 uur
Mijn meest afgrijselijke baantje was in een wasserette vol allochtone vrouwen die werden behandeld als slaven. Toen ik d baas vertelde dat ze een trut was werd ik op staande voet ontslagen.
 
anna-maria 20/10/2005 | 10:14 uur
Goed van jou. j Jammer dat de rest zich dat waarschijnlijk niet kon permiteren.
 
Yukiko 20/10/2005 | 10:16 uur
nee klopt, ik weet nog, de eerste keer dat ik tegen haar in opstand kwam, zag ik twee angstige ogen die mee hevig neeknikkend aankeken. Ze waren doodsbenauwd voor haar. Voor mij was het slechts een vakantiebaantje.
 
Yukiko 20/10/2005 | 10:17 uur
mee= me... en die angstige ogen waren uiteraard van een collega, niet van mijn bazin ;)
 
anna-maria 20/10/2005 | 10:18 uur
snap 't
 
Plaats jouw reactie