TAM

Anna-Maria
op maandag 29 augustus 2005 om 18:48 uur

 


Door de kinderen beleef ik alles weer opnieuw. Bij het naar school brengen ruik ik weer dat rare mengsel van potloodslijpsel, lijm en verregende kinderjassen. Hard werken aan je knutselwerkje en de spanning van de eerste schooldag na de vakantie. Gedwee zit ik hier aan de rechterknie van juf Feenstra. Ze was ooit de juf van mijn moeder.

Was het toen zo tam of lijkt dat achteraf zo?

Reacties op TAM

Wieneke 30/08/2005 | 09:46 uur
Ja, het was toen inderdaad erg tam. Kinderen waren eigenlijk veel minder belangrijk dan nu. Ik bedoel niet dat er minder van ze gehouden werd, maar het zijn nu vaak halfgodjes omdat ze zo erg gewild zijn. Toen kregen mensen gewoon kinderen en die voedden ze op naar beste weten. Ze hadden wel belangrijker dingen aan hun hoofd dan elk woord en elke handeling van het grut te behandelen allsof het goud is. Die juf had maar xc3xa9xc3xa9n doel en dat was haar programma af te werken (strenge Inspecteur) en ze hoefde ook bijna niet te vergaderen. Als het meezat had je tijdens je schooltijd een lieve juf of een aardige 'meester'. Als het tegenzat had je een akeligerd. Maar in beide gevallen was het het beste om je koest te houden. Geen problemen. Daar hielden ze toen niet zo van. Ik denk wel dat het leuker is voor kinderen om in deze tijd naar school te gaan.
 
Rob 30/08/2005 | 19:37 uur
Appels met peren vergelijk. Nu vergelijken met tijdsbeeld toen is niet echt eerlijk dames,....... Da's net zo als "vroeger was alles beter " 8)
 
Plaats jouw reactie