Spreken over eventorganisatie en het leven. Met tien ongevraagde tips.

Anna-Maria
op zondag 12 februari 2017 om 10:42 uur

 


Ik was weer 23 en zat op de HBO Opleiding Nationaal Gids.

De plek waar ik alle Romaanse kerken in Nederland in mijn kop moest stampen en leerde dat kleine rare kleimuurtjes in Zeeland schurvelingen heten.

Die vier jaar studie zorgden ervoor dat ik nu een kei ben in Triviant. Voor de rest heb ik gewoon heel veel geleerd door elke dag te durven.Gisteren liep ik door de gangen waar ik ooit les had. Dat mocht omdat ik het had gemaakt. Ik heb een goed en mooi bedrijf en ben aardig voor de wereld. Nee, ik heb ze maar niet verteld dat ik nog altijd mijn scriptie moet inleveren.

Wat waren mijn goedbedoelde, ongevraagde tips bij het afsluiten van de presentatie? Ik deel ze hier met jou omdat je er gisteren niet bij kon zijn. Jij hebt toch altijd geluk!

 
HOE MAAK JE HET VERSCHIL IN DIE PAAR WEEKJES DAT JE LEEFT?
 
tip 1
Investeer chronisch in jezelf. Stop nooit met leren.Kennis is macht. Absorbeer boeken, blogs en eet vaak met leuke mensen die geweldig zijn.
tip 2
Praat niet alleen met mensen die op je lijken, dezelfde smaak hebben en hetzelfde ruiken. Juist de mensen die anders zijn maken je completer. Is natuurlijk niet makkelijk maar doe het gewoon.
tip 3
Doe elke week iets voor de eerste keer of iets dat je eng vindt. Dit zorgt ervoor dat je leven niet saai is en maakt je onverschrokken en slimmer.
tip 4
Wees lief voor jezelf en wees je grootste fan. De wereld is hard en de roedel wil altijd eenheidsworst van je maken. Doe maar niet dan. Het leven is te kort voor te veel aanpassen. Maakt je ook moe en saai. Daar heb je toch geen zin in?
tip 5
Ga nooit over een grens vanwege poen of prestige. Blijf trots op je keuzes.
tip 6
Blijf nederig. Maar ook echt. Geniet van mensen, de dingen om je heen en situaties. Niets gaat vanzelf.
tip 7
Wees niet voorspelbaar. Kijk naar dit plaatje. Elk vakje is een week uit het leven van een mens. Veel dingen zijn bepaald. De hokjes dat je naar school gaat, met pensioen, je eerste en je tweede huwelijk. Loop niet in de pas. Loop vooruit! En pensioen hoeft helemaal niet... want je kan niet zonder je werk. Omdat het leuk is en je het ook gratis wil doen. Prachtige blogpost erover hier.

 Snap je hem? Het leven is zo over... Maak het verschil dammit!
tip 8
Help anderen. Wees degene die je zelf nodig had toen je jong was. Dat is het geheim van evolutie. Zo maak ik de wereld beter en leuker.
tip 9
Wees niet lui. Er zijn altijd mensen met meer talent en die het beter doen. Win het op enthousiast zijn en er keihard voor werken.
tip 10
Maak lokale radio. Brengt je dichterbij de plek waar je woont en de mensen die er leven. Je ontmoet leuke fascinerende mensen en het is nooit saai. Wat zeg ik? Het is een soap en HBO opleiding in één.  Ik koos voor Radio Aalsmeer. Hier een glimp van zomaar dagje radio tijdens de Pramenrace in Aalsmeer.
 
Weet je de lokale omroep bij jou in de buurt? Hier is de lijst.
 
Hoe ik het zelf vond gisteren?
De Masterclass gisteren ging geweldig. Ik weet zeker dat ik mensen heb geraakt en heb laten nadenken dit weekend. Dat was het doel.  Zo'n lokaal vol lieve jong volwassenen met de druk op de schouders van papa en mama. Zo mooi om te zien...  Ik zag de kwetsbaarheid en de kracht.
De laatste minuut van mijn speech brak in mijn eigen imago af door dit filmpje te tonen. Maar het moest. Ik moest ze waarschuwen!

Deze Youtube  kwam ik tegen en ik barste uit elkaar van herkenbaarheid. . Dit is voor mij het ambacht eventorganisatie! Alles zit erin.
Mijn leven met Puur Events. Draaiboeken maken, bellen met de klant, offertes, evolutiegesprekken met de Puurders, partnervergaderingen, stagiaires opleiden, logistiek, de loods vol spullen, mijn escaperoom Mysterium, het opbouwen van het nieuwe Puur Rotterdam kantoor en nauurlijk de leuke uitjes, workshops en feesten zelf.
Geluid aan? Daar komt hij! En klik!

Reacties op Spreken over eventorganisatie en het leven. Met tien ongevraagde tips.

Bestiaan 12/02/2017 | 13:27 uur

Dank hiervoor

 
Plaats jouw reactie