Project #10dagentwitteroffline . En de tijd gaat...nu....in!

Anna-Maria
op woensdag 31 maart 2010 om 22:58 uur

 

twitter bag @puur

Deze ochtend bestookte ik @jandijkgraaf met scherpe woorden.

Hij had het onzalige idee om tien hele dagen internetloos het leven te beleven... Vanaf vanavond al! Je reinste gekke Henkie idee natuurlijk. Aan de telefoon liep ik tegen hem leeg over mijn bewondering voor @jimstolze... createur, dromer en wilde plannen bedenker.

Ooit stopte hij een maand (en nog wat extra daagjes) lang.En het werkte! Ten eerste werd hij nooit meer de oude (focus!!!) en ten tweede popte het ene na het andere project spontaan uit hoofd en handen. Een boek, Ted Amsterdam...en nog meer van zulks. Eenmaal los van de telefoon hoorde ik de echo van mijn woorden in de grote grijze huiskamer. Mijn hypergedachte zoemden en binnen een nanoseconde wist ik het!

Dit jaar geen hilarische twittergrap ( bewaar hem wel voor 2011), maar gewoon Het Grote Twitter Niets....Ik hoor je denken : Dus? Boeien...." Maar besef wel dat na drie jaar twitter mijn leven totaal getwitterficeerd is.

Alles gaat bij mij via het T-woord; vriendschappen, inspiratie, familie, communicatie met partners, marketing van bedrijf. Ik bedoel echt xc3xa1lles. En dan is 10 dagen zonder geen kattenpis.

Schreeuw je "Waarom?"tegen me? Simpel...mijn missie de komende tien dagen is erachter komen of twitter creativiteit vreet of geeft. Oftewel is die versnippering van mijn leven, die constante ruis goed of duister-slecht.

Op mijn log hou ik mijn sneue leven zonder bij...Denk dat ik veel in de tuin ga werken. Praten met mijn man en olieverfschilderijen ga maken..Ik hou jullie op de hoogte!

Tot twitter. Tot morgen!

 

Reacties op Project #10dagentwitteroffline . En de tijd gaat...nu....in!

Remco van Zuijlen 01/04/2010 | 00:02 uur
Succes ! :)
 
Marc Hesp 01/04/2010 | 00:02 uur
Geniet ervan.
 
Marnix 01/04/2010 | 00:05 uur
Laten we hopen dat het jou en je naasten een heleboel extra quality time gaat opleveren. En dat je in het beste geval straks, achteraf, een andere of nieuwe balans vindt. Of niet. Hoe dan ook: een tijdje onthouding (van wat dan ook) kan volgens mij nooit kwaad. Ga ik nu weer even twitteren.
 
Merel Zwart 01/04/2010 | 00:05 uur
Ben benieuwd naar je observaties!
 
@marjoleinschip 01/04/2010 | 00:26 uur
Dus je twittert nu via je weblog? Succes....
 
@vanmaanen 01/04/2010 | 00:56 uur
Ik wilde serieus gaan meedoen met 10 dagen geen Twitter. Frisse wind & meer focus kan ik best gebruiken. Door (erg) slecht nieuws van een goede vriendin van m'n stuk gebracht. Kwam erg dichtbij... Iedereen op Twitter leeft intens mee. Ik weet het antwoord dus al: Twitter geeft me veel meer dan het me 'kost'. Ik hoop & denk dat je tot dezelfde conclusie komt over 10 dagen... En in de tussentijd: Dat je maar bergen mag verzetten! Zie ook: http://twitter.com/vanmaanen/status/11388968192 Succes & groet, :Marc (@vanmaanen)
 
Qty 01/04/2010 | 01:05 uur
Ik ben heel nieuwsgierig naar je observaties en wat het wel dan niet teweeg brengt. Ik heb de indruk [tot nog toe] dat twitter meer intiem is dan het soms doet lijken... #meeleven #respect #inspiratie
 
Marloes 01/04/2010 | 11:18 uur
Jouw oproep kwam precies op het juiste moment. Mijn gevoel zegt me dat het goed is. Spelen met woorden in 140 karakters is echt minder leuk dan volle zinnen, al dan niet met woordspelingen, in een blog verwerken. Verslavingsgevoelig als ik ben ga ik cold turkey met je mee... We bellen!
 
Nicole 01/04/2010 | 14:20 uur
Ik twitter al jaren NIET! Bevalt prima.
 
MireilleBR 01/04/2010 | 16:10 uur
...jee, en dan wordt mij nu net aangeraden door @margotfaverey om je de Twittergoeroe te volgen op T....en dan volgt het grote niets ;-). Succes! Het is toch geen 1 aprilgrap?
 
@famouslefty 01/04/2010 | 17:27 uur
WOW wat een idee.. en wat stoer om er echt mee te beginnen :-) Ik hoop voor je dat 't je iets goed brengt. Al is het alleen al meer tijd voor jezelf ;-)
 
Mack 01/04/2010 | 18:55 uur
Ik hou helemaal niet van 1 aprilgrappen.
 
Mandy 02/04/2010 | 11:17 uur
Wat een super leuk idee, wel meteen heel heftig.. Ben benieuwd naar je verhalen de komende dagen en uiteraard je conclusie na tien dagen! Succes!
 
marina 02/04/2010 | 14:30 uur
maar om nou te zeggen dat je fanatiek aan het bloggen bent geslagen over je sneue, twitterloze bestaan ... enfin
 
Roos 02/04/2010 | 18:40 uur
Aaaaaaah dan komt eindelijk die kaartjesstroom mijn kant op!!!! Gooi alles met inkt op die rotkaartjes en maak mij blij! En je komt er ook achter dat je man natuurlijk meer dan maximaal 2 woorden lang is. Mij helpt het trouwens niks. Ik heb binnen 1 halve avond alweer een andere obsessie :-) Op de bank zitten kan ik niet. Ik MOET het idee hebben dat ik de wereld aan het veroveren ben.
 
Mack 03/04/2010 | 13:11 uur
Het is dus toch een kwaadaardige verslaving, dat twitteren.
 
Marloes 03/04/2010 | 16:23 uur
@mack...verslaving?..ja...kwaadaardig? ..nounee...
 
Xiwel 05/04/2010 | 12:28 uur
Ik ben het probleem al vaker tegen gekomen en nmm is de vraag: Is de hobby er voor jou of ben jij er voor de hobby? Daarbij is hobby al een vage omschrijving van tijdverspillen met twijfelachtig rendement. In de 80'er jaren heb ik wat afge27MC't. Een hecht clubje uit de buurt dat tot 4 uur 's nachts de wereld- en buurtproblemen besprak. Dat hadden we ook in een kroeg kunnen doen, maar die gingen al om 2 uur dicht en dan zie je ook nog eens de gezichten die een goede discussie in de weg kunnen staan. Vervolgens kwam het internet met chatten. Die tijdvretende bui zag ik van verre hangen en ik heb er voor gepast. Idem voor het MSN'en en dus ook voor het twitteren. Aan een website ben ik wel begonnen. En met flinke bedenkingen later aan een weblog. Bij dat laatste heb ik wel grenzen gesteld. Zo wil ik niet dagelijks loggen en het moet ergens over gaan dan wel iets toevoegen. Dus zeker niet meelopen en een reactiedeel volkladden alsof het chatten is. Dat loggen gaat goed, maar dat reageren bij anderen vreet bij mij duidelijk teveel tijd. Wat dat betreft ben ik blij met mensen die teveel en te algemeen loggen. Daar reageer ik niet. Helaas zijn er ook mensen die minder maar meer reactieoproepend loggen. Dan moet ik daar een te lange reactie plaatsen en had ik er net zo goed zelf een logje van kunnen maken. :-)
 
bea 18/04/2010 | 07:41 uur
Ik twitter niet, kan dus niet checken als je weer aan jouw verslaging bent terug gelijmd, mijn vraag is dan simpel : En ?
 
Yukiko 08/05/2010 | 12:34 uur
Okxc3xa9 tien dagen zonder twitter is xc3xa9xc3xa9n. Ik twitter niet, dus dat zal me een worst wezen. Maar een paar weken zonder web-log is nieuw voor me :-D
 
Yukiko 08/05/2010 | 12:35 uur
Of is het gewoone en hxc3xa9xc3xa9l lang durende 1 aprilgrap ;-)
 
anna-maria 09/05/2010 | 14:23 uur
@yukiko ... ik heb plots last van blogvrees. hele enge ziekte... Ga het vandaag proberen te overwinnen. ;-)
 
Plaats jouw reactie