#Plogsoap over kasteelheren, kots, poezelige stagiaires en my main man Gonzales.

Anna-Maria
op donderdag 27 februari 2014 om 00:20 uur

 

Alweer zo'n prettige dag. Ben er nog niet achter of ik dat gevoel heb doordat ik plog? Ben totaal losgeweekt van de zeurderige stem die roept; "Er is nog heel veel niet af!" Ik plog en zie dat het goed was. En nuttig. En veel. Ga je mee op reis vandaag? Ik neem je mee naar Utrecht. Zo mooi daar.

Selfie in the morning

Huis naast ons ziet er steeds leefbaarder uit. Hou van de kleine details... mooi bakstenen randje op taillehoogte bijvoorbeeld.

Morgen ga ik me verdiepen in de details van mijn huis. Ik moet weg! Lol wacht. Zo naar Puur Utrecht. En dat is een verwennerij.

Eerst nog even groen tanken.

En geld kopen.

Holland ziet er grijzer uit  dan ik hoopte op weg naar Utrecht. Gelukkig heb ik tijdelijk wat opbeurends om 50 achter te rijden.

Ja! Bijna daar. Mijn plek is zo mooi. Pal aan de oudegracht. Hele dag zon en je kunt de bomen aanraken.

Niet iedereen had een rustig nachtje.

Snel auto parkeren. Ik zie twee lieve hoofden aan de bomen plukken. Tuurlijk heb ik haast maar ik ben ook onbedwingbaar nieuwsgierig. Leuk gesprek. Een Braziliaans echtpaar op doorreis. Zij is advocate, hij ingenieur. Uit São Paulo om precies te zijn. Tuurlijk is dit weer niet prettig naar als ik ze moet geloven is Nederland zoveel prettiger. Waarom? Omdat er hier regels zijn!

O...en die eikeltjes uit de bomen zijn voor de poes thuis in Brazilië. Die kan hier zo van genieten. Speelt zich suf. Ze nemen uit elk land dit soort speeltjes mee naar huis.

Langs Tivoli. Muziek walhalla. Ooit was ik bijna binnen. had kaartjes voor idool Chilli Gonzales. Slechte timing. Niet gegaan. Wát? Ken je Chilli niet. Klik hieronder en hoor mijn leven.

 

Kón het niet laten. Kwam langs een andere plogstrijder en móest aankloppen. En ze was er! Herken je al wie?

Nou? Nú zeggen!

Het is Nelleke Poorthuis! ... Je weet wel... van die leuke vrienden in Springhaver, die salades in de middag, Elger en coole job bij de Omdenk-wereld. Je volgt haar plog toch wel??

Gaat gebeuren. Snel!

Pracht idee! Wist je dit? Voor mijn deur groeit een gedicht. Elke week komt er een letter bij! Hier meer over het gedicht voor de toekomst.

Huizenblok na huizenblok...

Adem inhouden...het is zo weer groen.

Op kantoor! Stagiaire Isa is vandaag zo poezelig aaibaar. En lief. En leuk.

En Puur stagiaire Melvin laat even de spierballen rollen. Dank je Melvin!

Alweer lunchtijd!? Hompen blijheid. En pindakaas. En pindakaas. En pindakaas.

Puur Mariska leek wat rimpeliger dan normaal.

He! Alweer half drie... klanten wachten. Onder de plu van Anouk de auto halen want feestlocatie bezoeken. Kasteeltje. Hou ik van.

Geen file. Geen stress. Ik zie het kasteeltje al! Dáár! Achter die kanjer mummieboom.

Klant komt zo. Samen met Puur Nikki en locatieman de laatste details aftikken.

Geheim van een goed feest?  Liefde voor mensen, vertrouwen in ambacht van je partners, durf om te kiezen voor een adrenalineboost, geen lafheid en elke dominsteen overeind houden totdat je de eerste een klein zetje mag geven.

De kasteelheer.  Horecadier. Oog voor detail. Niet makkelijk maar groot hart. Dat zijn de beste!

Heel tevreden klanten. Geen vragen, Alleen maar voorpret. Ai...mijn lievelingslamp hangt hier. Wil ik al jaren...is van Marcel Wanders. Wist je dat hij elk interview opneemt om later zichzelf terug te luisteren. Leert hij van. Soort ploggen denk ik.

Ah...zij is er ook!

Weer naar buiten...terug naar 030. Vanavond naar de film met vriendin Marjan.

Stroomverslaafdheid. Afgesproken maar mobiel is leeg. Gelukkig vond ik gratiesss stroom in Springweg parkeergarage. Hoe sneu is dit?

Auto na auto komt voorbij. Ik aan de stroom. Marjan in file. Waar blijft ze nou? Nee...nóg even wachten. Na 40 minuten trek ik het niet meer. Ik strompel naar Springhaver om de hoek. Schuilen en warmte. Tjokvol natuurlijk. Bijna draai ik om maar zie nog één tafel vrij en plof neer...

Huh? Wie is dat ook alweer? Ja maar. Haar ken ik toch? Die wenkbrauwen, Dat haar! Die ogen! Dat is , dat is toch...

Het is Dé Karine Hoenderdos.  Zes maanden en vijftien kilo geleden kwam ze in mijn leven. Prachtboek geschreven. Het heet Puur* gezond. haar woorden raakte me en sindsdien ben ik 379% meer mijzelf. Het geheim? Gewoon geen troep eten, lief zijn voor jezelf en nadenken. Lees maar! Of ga naar haar college zondag aanstaande in het Okura. 

Prettige man ook bij zich.

Vriendin marjan en ik gaan los in 030. Soepie hier...

Wandeling naar Bios.  We kwamen nog een monumentpand in container tegen. Zullen slopers nu veel biljetten in plafonds vinden?

Familie...

Woooh! Nét op tijd bij de film en nét op tijd een man met hoed. Ja...hij draagt hem altijd maar zet hem wel af tijdens de film 12 years a slave.

Hoe de film was? Heftig, eerlijk, benauwend en de waarheid.

Pauze.

Weer verder.

Gelukkig. Film is klaar. Toch een aanrader. Vriendin Marjan naar haar auto brengen.

Mijn automobiel wacht trouw.

Oh nee...ik moet nog even verder.

Utrecht is af. Zingende meisjes 's nachts op de fiets.

Tivoli loopt net uit... Drukte plots om me heen.

Dág Utrecht. Tot volgende week!

Whoesj...huis.

Met aftrek van plogtijd heel weinig uren tukken voor de boeg. En dan ook nog bad.

Was een hele goede, mooie dag. Zelfs die @$$%%^&*(& film kon de pret niet drukken. Ik geef het een 8,4

Morgen weer een dag, morgen weer een plog. 

Reacties op #Plogsoap over kasteelheren, kots, poezelige stagiaires en my main man Gonzales.

Stefan 28/02/2014 | 03:42 uur

Elke dag met Sofia Loren is een goede dag :))
Plogze Anna-Maria!

 
Woordenaar 28/02/2014 | 08:55 uur

Sugar (boek in de etalage) is een aanrader!

 
Plaats jouw reactie