Plogsoap 5 februari. De dag dendert door...

Anna-Maria
op woensdag 05 februari 2014 om 22:02 uur

 

Hou van de ochtend.

Ik besef bij het opstaan altijd extra mijn geluk. Ooit zag ik een documentaire over stakkers in een vluchtelingenkamp.  Er werd gevraagd naar dingen die vroeger zo gewoon leken en die nu ondenkbaar zijn. Totale schaarste en gekte terwijl men sprak over een leven vol rust en reinheid. Sinds die documentaire ben ik elke ochtend dankbaar voor mijn warme douche, mijn warm huis, die schone badhanddoek, het toilet en de kraan. Niets is normaal. Alles kan zó anders zijn.

Binkie en het nieuwe kleed. Moeilijke combi.

Vandaag thuis aan het werk. Dat kan niet straffeloos. Ben dan vaak taxi en nar. Dus dat gaat vanavond weer laat worden achter de computer. Niet erg. Hou van mijn werk. Juist als de uurtjes klein worden.

Overal in mijn huis vind ik deze dingen. Op de raarste plekken. Herkenbaar?

Postbode bracht de kaartjes! Niet voor mij. Blonde god neemt jongste mee naar Soldaat van Oranje.  Hij is altijd met oudste lang de lijn. Vandaar.

Werkuren zijn verdampt. Vandaag woensdag. Ik moet snel naar school. Kom daar één van de leukste moeders tegen. Dit is Froukje. En ze is geweldig goed in haar vak.  Wat ze doet? Belachelijk veel dingen om de wereld mooier te maken.  Pittig mens met Fries bloed. Heftig naar lief.

 Het was weer tekendag volgens jongste.

Hompen avocado-dag voor mij. Hap hap en snel snel op weg. Ik twijfel enorm over een nieuwe school dus belde of ik tijdens de pauze mocht langskomen. "Hoogst ongebruikelijk" zei de dame aan de lijn.  Ik wil voelen wat de echte sfeer is. Niet de blije open dag facade.

Zo dus. En het voelde goed. En druk. En heftig. En wát ben ik blij dat ik niet jaren naar school moet.

Er was een school promotie team. Maar wij hadden een ander schema op een andere school. Dus dag en bedankt! Whoesj!  Wij gaan weer op weg.

Bus biologiejuf.

Nieuwe school. Nieuwe prioriteiten.

Opschieten!

Heeee! Oude bekenden van vroeger. Fijn te zien dat 'de grote school' zo blij maakt! En dat je zo snel zoveel hartsvriendinnen om je heen kunt verzamelen.

Trots op handarbeidwerkje.

Voor de zoveelste keer tijd doden. Opvoeden is vaak wachten. Gelukkig was het gezelschap, de pompoensoep en het uitzicht goed.

Goed soep!

Oma van één van de kinderen vertelde over haar project. Ze zit in het bestuur van de Amsterdamse Cultuur Historische vereniging. Wát een leuke lezingen. En wat een toeval dat ik bij haar aanschuif. Wil alles wel meemaken!

Lesjedag is bijna voorbij. Via de steentjes of doorsteken via het modderveld?

Fietsenhok gevoel.

Ze vertikte het om een hoedje van papier op te doen. Geen hoedfoto dus vandaag. Niet mijn schuld.

Terug in Aalsmeer. Boodschappen doen. Printer vreet inkt. Kwam daar de liefste juf ooit tegen. Slim, karakter en charisma. En fan van deze plog hoor ik! Dat is een compliment!

Onze gesprekken verlopen altijd volgens het dezelfde patroon: Zelfde grootse plannen. Buldergelach. Visionaire plannen. Ooit. In 2043. Zo rond die tijd hebben we tijd.

Pindakaas was er eindelijk. Gelijk twee potten in mijn mand. Vluchtelingenkampsyndroom hé?  Fruit was wat kleurloos.

Fascinerend.

#Cloudporn Aalsmeer.

Tijdens het koken de BBC op. Goed voor de oren van de jongens. Ik snapte niet waarom die uilen daar maar stonden.

Monsterfruit! De Lance Armstrongs onder de aardbeien schat ik zo in.

Wwwwwwwwrrrrap! Avond vol huiswerk voor de mannen en daarna plogcorvee voor mij.

Fotoverslag jongste is af!

Met verse Google glass foto erin gemaakt door @ikbendaf!

Gezondheid!

 

Morgen weer een dag, morgen weer een plog! 

ps wat is een plog? Lees Martine de Jong. Initiator van de ploggekte.

Reacties op Plogsoap 5 februari. De dag dendert door...

Plaats jouw reactie