Plogsoap 28 januari. En de trein gaat door... geen idee of dit ooit stopt.

Anna-Maria
op dinsdag 28 januari 2014 om 22:49 uur

 

Nou. Alweer de vijftiende plogsoap. Wat dat is? Voor mij is een plogsoap een photoblog met ELKE DAG rake woorden en coole plaatjes...zonder vernislaagje! Een droge lijst van ontdekkingen en verrukkingen van mijn dag. En het is zo gaaf!  Géén idee hoelang deze tic bij mij blijft hangen. Vind het prachtig. Jarenlang versnipperde ik mijzelf over web-streepje-log, vimeo, youtube, twitter, facadeboek en nog meer van dat spul. Heb nu het oergevoel weer flink te pakken. De magische ontdekking dat beeld en woord op het web tot leven komt zodra je het echt meent. Nummer 15 gaat nu los! Maar eerst wil ik @10inc bedanken voor het ontketenen van de Plog-hype. Dankzij de plogs is het web weer even marketing en reclame loos. Zoals ooit...

Zet je schrap... de dag komt eraan!

Volgens mijn Iphone was het vandaag Dansdag. Niets van gemerkt! Maar ik heb nog één uur.

Vandaag zoefde ik naar de stad van mijn hart. Amsterdam. Onderweg even checken of dat megahuis al opschiet. Fijn kwakkelzonnetje trouwens.

Zonde. Dat ding staat er maand na maand.Jaar na jaar. Waarom geven ze hem niet aan mij? Iemand met een melancholiek zigeunerhart?

Mazzeltje. Laatste restje Metro´s. Inkt ruikt toch beter dan een app.

Hé. dat is leuk. James Bond Laurens op kantoor! Hij abseilde gelijk de vijf verdiepingen naar beneden. Het Puur avontuur tegemoet. Foto maakte ik met zijn mobiel. Die van mij was even op. En dat kan natuurlijk niet als plogger! Schande!

Kantoor was prettig. Dag vloog te snel voorbij. Onze mooie vergaderplek was vol, dus bespreking met Chantal was bij de benedenburen. Niet slecht. Heeft wel iets breekbaars zo'n tattoo-boy met theeserviesje toch?

Chantal en ik selecteerden mannen. Dat doen we voor de kost soms.

Hard werken.

Onze benedenburen zijn hip en duur.

Maar volgens mij ben ik de enige die dat denkt. Stromen klanten bij de kassa. Ik kan dat niet over mijn hart verkrijgen.

Ik kwijl wel bij de boeken. Snel naar boven. Hand op de knip. Lunch op kantoor en dan weer op stap!

Dit was echt een gelukje. Moet van mijzelf elke dag een vrouw met hoed op de foto vangen. En het was vandaag gelijk raak! Prachtexemplaar. Nou? Welke nationaliteit denk je?

Ook zo leuk. Ambachtsmannen op het Spui. Boekhandel Athenaeum investeert.

Terwijl anderen de strijd niet gaan redden. Balen. Snel de tram naar huis.

Onze familievergadering deze zondag ging over sparen en zakgeld. Tijd om de balans vandaag op te maken. Ben heel nieuwsgierig hoe dit gaat de komende tijd.

En dan heb ik het vooral over mijzelf. Túúrlijk betaalde ik de stroopwafels op de markt.

Thee en plakken koek.

Koelkast was vleesloos. Snel heen en weer terug.

Koken blijft een probleem. Moeilijk uit te leggen als je me nooit live heb zien "NigellaLawsonnen". Voorbeeld van vandaag: Pasta. Makkelijk zat toch? Ik zet een pan op het aanrecht. Zet vol de kraan erop en vergeet de kraan dan finaal de komende twee minuten. Het is maar een voorbeeld. Kauwpubliek vond het resultaat een mager zeventje.

Geweldige man: RONALD GOEDEMONDT  Netflix had gelukkig zijn oude show. Fantastisch! Was een superbest einde van de dag.

Tenminste ...dat hád het kunnen zijn. Jammer genoeg verloor ik een weddenschap met blonde god over de theekoekjes. Ja...ze waren toch niet de echte...maar de neppers. Snap je ook gelijk waarom mijn weblog zo heet. In het echte leven win ik geen enkele weddenschap. Maar dan ook niets. 

Morgen weer een dag. Morgen weer een #plog. Want ik heb altijd gelijk.

Toch?  

Reacties op Plogsoap 28 januari. En de trein gaat door... geen idee of dit ooit stopt.

Sytske 28/01/2014 | 23:24 uur

Ik zeg 'wat gebeurt er met die uitgekozen mannen?' - ik zeg 'die winkel is duur! die nummertjes zijn dat de prijzen?' - ik zeg 'dat hoedje daar zit een.... Poolse onder?'

 
marloes 28/01/2014 | 23:36 uur

We hebben hetzelfde gevoel bij dit photobloggen. Ik geniet met volle teugen...

 
Woordenaar 29/01/2014 | 08:45 uur

Goed verwoord in het begin, ploggen is weer heerlijk ouderwets bloggen.

 
@StukjeS 29/01/2014 | 09:32 uur

zoals ik op twitter geloof ik ook al reageerde: 't is minder vluchtig, meer een geheel, mooi document voor later... meer van jezelf, en reacties zijn net bezoek bij je thuis.

 
marloes 29/01/2014 | 09:40 uur

Nou mis ik wel de knop om @Stukjes antwoord te liken...:)

 
Roos G. 29/01/2014 | 10:26 uur

Het antwoord op de vraag is niet correct.

U gaf een verkeerd antwoord op de controlevraag. Deze controlevraag wordt gebruikt om spam in reacties en gastenboeken tegen te gaan. Graag uw begrip voor deze veiligheidsmaatregel.

Reactie van Roos G. (mamaroos): Ik moest antwoorden op: ''Chocolade eet je? * hint: melk, puur of wit?
Melk en puur was mijn antwoord. Toen twijfelde je robot of ik wel een mens was :/

 
Roos G.A.S.T 29/01/2014 | 10:28 uur

Maarre..dat wilde ik helemaal niet zeggen. Ik wilde zeggen dat ik heel erg moet lachen om je kookkunsten en je ''kauwpubliek''. En vooral doorgaan met ploggen! Ik heb er heel veel genietzier van!

 
@StukjeS 29/01/2014 | 11:07 uur

@marloes #like :-)

 
Anna-Maria 29/01/2014 | 22:44 uur

@Sytske we gaan binnenkort een film maken voor een uitje! En de dame was Russisch en ontzettend aardig...

 
Anna-Maria 29/01/2014 | 22:45 uur

@Roos ik mis je foto's! Web-streepje-log tijd was je één van mijn favorieten!

 
Anna-Maria 29/01/2014 | 22:46 uur

@woordenaar Ja zo voelt het echt.

 
Plaats jouw reactie