Plogsoap 14 februari 2014 Wind, computer ellende, nul hartjes en Harry Belafonte als toetje.

Anna-Maria
op vrijdag 14 februari 2014 om 21:16 uur

 

 

Overal minuscule glassplinters. Mijn favoriete glas. De dag start niet lekker. Was een nacht vol nachtmerries. Heb ik nooit.

Zon in mijn kom.

Binkie roept.

Bieb maakt het me makkelijk...nu ook met de kaftplaatjes er bij.

Neef Max maakte zijn bijnaam gisteren op papier extra cool.

Mooi deze tijd. Op heldere dagen geniet ik van het weerkaatsen van zonlicht op een saai gebouw. Duurt maar een paar minuutjes per dag. Ik vergeet gelijk de start met glassplinters.

Op naar school. Fietsen! Nog zo'n tic. We hebben het HATSJOE! huis... en deze. Bij deze roepen we altijd in koor:  plok plok. Jarenlang waren er timmermannen hier in de weer. Hoorde dat het huis nu in de verhuur is. Niet voor weinig.

Blijft een Spel zonder grenzen traject...of als je dat nooit hebt meegemaakt: pure Wipe Out.

Nee... vandaag geen verwendag. Bij thuiskomst vond ik wel een leuk rood tasje bij de deur. Bleek dat blonde god de kattenbak had schoongemaakt. Nou ja...ook lief. Rest van de dag gevochten met PC, Iphone, Ipad, netwerk,. Om gek van te worden. Geen mail, geen verbinding met server kantoor en deadline gehijg. Het enige dat vandaag opschoot was de tijd... en dat wilde ik juist niet!

Lief.. zie dat mijn vader bosje vol rozen aan mijn moeder heeft gegeven. Goed gedaan papa!

Tennisschoenen oudste zijn onvindbaar. Al twee weken. Snel nieuwe scoren. Wat een prachtige trotse snor!  Hij is begonnen toen zijn haar begon te verdwijnen. Logisch. Snap ik.

Tennis. Niet mijn wereld. Komt omdat vrije tijd en sportief zijn geen deel van mijn DNA is. Denk ik.

Dit maakt me wél weer blij.

Kadootje brengen naar schoonmoeder.

Leugenaars. Waar zijn mijn brokken bloemkool? Nou? Bah.

Heel veel sollicitanten. Vandaag verdelen in JA en NEE.

Dag om. Ik kijk weinig TV. Soms iets op afroep. Vaak docu's of clips. Wie is de mol en wie is de Mol junior zijn wel vaste prik. NEE!!!! Zelfs de TV was opstandig vandaag! Dr Phil knalde door elke zender heen. Dacht dat mijn nachtmerrie dag over was.

Super inspiratie einde van de dag. Ik keek naar een docu van Harry Bellafonte. Nu 86, Ik checkte het net. Hij leeft nog. Een man met zachte uitstraling en lieve liedjes...Maar... altijd op de barricaden tegen onrecht en racisme. Zijn hele leven al. Hij maakte het allemaal mee... Tweede Wereldoorlog, King, Kennedy,de rellen van de jaren zestig. Overal stond hij vooraan. Mooie man, mooie missie.  Zonder geweld mensen laten beseffen dat iedereen anders is...maar ook gelijk.

Echt prachtig. Het zijn de mensen zonder angst die het verschil maken. 

Morgen weer en dag, morgen weer een plog.

Reacties op Plogsoap 14 februari 2014 Wind, computer ellende, nul hartjes en Harry Belafonte als toetje.

woordenaar 14/02/2014 | 22:46 uur

Inleverattentie, prachtwoord!

 
Anna-Maria 16/02/2014 | 08:20 uur

@woordenaar ja..is het!

 
Plaats jouw reactie