Plog, plog. Wie is daar?

Anna-Maria
op dinsdag 14 januari 2014 om 11:12 uur

 

 

Plog is helemaal je van hét! Het web gonst ervan

Google afbeeldingen laat nu bij het woord plog nog kinky agrarische ploegen in het wild zien. Maar vanaf nu worden die snel vervangen door selfies, nagellakjes, ontbijtborden, ondergaande zonnen en feestfoto's. 

Ploggen =  Bloggen met plaatjes. Photobloggen dus
Volgens mij een logische stap in een tijd waar social media versnippert is. Ooit zag je elkaar vaak op blogs en fora. Het was je ommetje op het web waarbij je anderen tegenkwam met dezelfde drang en hobby. Dat ommetje is niet meer te doen. Het web is te groot en de usual suspects zitten overal--> op Instagram, Twitter, facebook, Pinterest, Blogs. Chaos!

Dus.

Terug naar de basis.

Plogs zijn de redding
Ik weet het zeker. Alles weer op één persoonlijk kanaal. Internet als grote verbinder. Niet alleen bloggen over nut en cijfers. Nee. Ook over inspiratie, wroeging, de koelkast en het waarom. Dat is kern van sociale media toch? Gewoon rauw en echt.

Plogiritis
Ik doe ook mee vanaf vandaag! Dagelijks dus een moetje. Niet alleen de happy dingen. Dat lijkt me nog het engst. Maar ja. Als ik iets doe dan dompel ik me volledig onder.  Inspiratie kwam van Martine de Jong. Ze maakte ook een handig lijstje van mensen met het plogiritis virus. Verrek, zie ik het nu goed? Is plog een 'vrouwending'?

 

Hier mijn plogs op een rij! Het is echt geweldig om te doen.

Reacties op Plog, plog. Wie is daar?

marloes 14/01/2014 | 11:44 uur

yep...ik stort me er ook in. Of ik werkelijk elk uur van de dag ga vastleggen weet ik nog niet, maar minimaal een foto ELKE dag moet lukken

 
Anna-Maria 14/01/2014 | 22:19 uur

@Marloes gaat me nu echt lekker af. Zorgt ook voor bewuster de dag beleven.

 
SingleSofie 18/01/2014 | 00:48 uur

Leuk, zo'n plog. Weer wat nieuws geleerd vandaag!

 
Miranda 07/02/2014 | 11:07 uur

Ik begon ook nadat ik al een tijdje de plogs van Martine volgde. Lekker overzichtelijk al je foto's van de dag op 1 plekje op het web bij elkaar, het is leven is immers al ingewikkeld genoeg.

 
Plaats jouw reactie