Perfectie is voor lafaards. Nieuwe blog met kadootje voor je op het einde.

Anna-Maria
op zondag 01 januari 2017 om 20:51 uur

 


Ik hou van nieuw.
Ik hou van Nieuwjaar.

Alsof het leven plots weer een enorme F5 heeft gekregen. Zin om alles aan te pakken en flink los te gaan. Barst van de energie en plannen. Zin om met mij mee te dansen dit jaar?

Ik deel met jou op dit Annamariaheeftgelijk-BLOG mijn energie, mijn avonturen, mijn tips en mijn liefde voor het leven. GRATIS. Al vanaf 2005. Ik heb namelijk zo gelijk!

Hieronder mijn kompas voor 2017 mét een fijn kado! Dit ga je zo leuk vinden...

Goede voornemens 2017

Om mij heen vroeg ik de laatste twee dagen iedereen naar hun goede voornemens. Ik hoorde de standaard dingen. Fitter, gezonder. Maar ik hoorde ook mooie nieuwe dingen. Minder klagen in 2017 bijvoorbeeld.

 

Ik vond 2016 zo'n enorm lekker jaar. Heel veel gelachen, mooie avonturen meegemaakt. Heel weinig dagen sloot ik af met een rotcijfer en de dagen waren gelukkig niet heel vaak saai.

Mijn bedrijf Puur had het beste jaar ooit. Leuk team en mooie events. Je zou bijna denken dat ik in 2017 bij de kieswijzer 2.0 richting de VVD vriendjes ging.

Durf te kiezen in 2017

Nee toch maar niet. In 2016 werd ik deel van D66. Ik heb zo'n idee dat in een populistische wereld er zachte dromers moeten zijn die met verstand de rest tot rede kunnen brengen. Ga ik mij voor inzetten dit jaar.
Hatseflats!
De wereld verbeteren is niet makkelijk. Maar dat flik ik in 2017 gewoon. Dat is dus mijn eerste goede voornemen. Tja...iemand moet het doen. Doe je mee? Hoeft niet bij de D66 club. Als je maar gewoon niet richting de rotzakken gaat die van haten een hobby maken.

Bloggen!

De rest? Nou mijn tweede goede voornemen is dit dus.

De derde is een chronisch goed voornemen


Koken!
In 2017 wil ik tien recepten leren. Ooit was mijn goede voornemen leren koken. Maar dat heb ik los gelaten. Een top 10 van dingen die ik kan moet lukken. Als je dat koken wilt noemen... ach dan ben je gewoon té aardig voor mij.

Wil je alvast nadenken en een recept met mij delen hieronder?

Laatste goede voornemen

Focus en kwaliteit

Ik ben zo verliefd op mensen en het leven. Het liefst word ik 167 jaar. Maar dat gaat niet lukken. Daarvoor leef ik te vaak zonder rem. Gebrek aan rust, slaap, gezond eten en traagheid. In 2017 ga ik natuurlijk weer totaal los en vergooi ik mijzelf aan mijn kicks.

Maar soms. Héél soms pak ik mijn levenskompas erbij en ben ik weer op de goede weg.

Dát is dus mijn kado voor jou. Ik struikelde op FB over deze geweldige link. Vul hem snel in!

 Super jaarplanner voor 2017  Een A5 boekje door jou te printen en in te vullen.

tssssss

Vergeet ik mijn laatste voornemen!

Ik ga nóg betere radio maken.
Mijn radioprogramma heet UUR VAN PUUR.
Ken je het al?
Zonder radio is het leven als een ei zonder zout.

Perfect zal het nooit worden. Perfectie is voor lafaards.

 Gelukkig Nieuwjaar voor jou!

Kom maar door met hele makkelijke recepten en succes met je 2017 plan. Ik ben er voor je dit jaar. Ik zorg dat 2017 zo leuk gaat worden.

laatste tip Ken je SoChicken?  Ben ik elke keer zo blij mee. Volg de nieuwsbrief!
 

Reacties op Perfectie is voor lafaards. Nieuwe blog met kadootje voor je op het einde.

Iris 01/01/2017 | 19:06 uur

Nu wil je het liefst natuurlijk hier het recept maar hier kan ik geen foto uploaden, sorry.

Bedankt voor je toffe cadeau! Ik ga er zeker mee aan de slag.

 
Anna-Maria 01/01/2017 | 19:09 uur

Iris!! Dank voor je geweldige STEW recept. Ik zie hem nu op Facebook. Superstart deze vakantie. Ga ik gelijk me aan de slag deze week. Ontzettend bedankt!

 
Erno 02/01/2017 | 09:04 uur

Die voornemens gaan je lukken. Weet het zeker, haalbare doelen want perfectie is niet voor jou en mij.
Een super 2017 voor jou, jouw blonde god, de kids en Puur natuurlijk.

 
Arjen 02/01/2017 | 10:46 uur

Recept? Gewoon op gevoel en naar eigen smaak toevoegen. En: de serie 'Koken met Karin' aanschaffen/cadeau krijgen??

 
Arjen 02/01/2017 | 10:47 uur

Recept? Gewoon op gevoel en naar eigen smaak toevoegen. En: de serie 'Koken met Karin' aanschaffen/cadeau krijgen!

 
rcaptijn 02/01/2017 | 11:11 uur

Hier één van mijn Smulweb recepten. Voor als het makkelijk, snel en voedzaam moet: Opa's Huzaar!

http://www.smulweb.nl/recepten/1150899/Opas-huzaar?print

 
elja 03/01/2017 | 12:26 uur

Ha. Ik ga dat recept voor pasta met pesto even voor je opschrijven OK? Fluitje van een cent. Ik mail het je want ik moet het eerst even bedenken. :) X

 
Susan 03/01/2017 | 18:04 uur

Een recept en een trucje

Recept voor een ovenschotel met pompoen.
1 flespompoen
200 gr ricotta (of gewoon een bakje
Facultatief 400 gr gehakt
1 courgette
6 tomaten
Geraspte mozzarella (of zakje kaas voor pizza bij de supermarkt)
1 ui
2 tenen knoflook

Pompoen doorsnijden, 1 uur op 180 graden in de oven. Pitjes eruit halen en weggooien. Ui en knoflook snipperen en met ricotta en pompoen stampen als een stamppot. Kruiden met peper en zout.
Gehakt kruiden en rul bakken. Courgette en tomaten in plakken snijden.
Gehakt, courgette, pompoenmassa, tomaten in laagjes in een ovenschaal doen. Bovenop mozzarella (of als je die vergeten bent kan jonge kaas ook). 45 minuten op 180 graden in de oven.
Uit de oven er baslicumblaadjes in duwen.
Voor een vegaversie het gehakt weglaten.

En de truc:
Imponeren kun je leren :). Koop een kernthermometer. Nu kun je met de meest prachtige rosbief, rollades, kalkoenen of wat dan ook aan groot vlees indruk maken. In alle gevallen: even aanbraden in boter in de pan, dan in de oven zetten, thermometer erin en wachten tot de goede kerntemp bereikt is. Kun je online vinden. Duurt soms uren, maar je hebt er geen omkijken naar ;).

 
Carolien Geurtsen 20/01/2017 | 12:33 uur

Ik ga je het meest overheerlijke 5 sterren recept sturen voor een deels zelf verzonnen toetje, nog zonder suiker ook, zelfs voor een kerstdiner, lees 2017, über geschikt - alleen moet ik dus even herverzinnen hoe het ook al weer moet,dat recept, briefje hangt ergens in de keuken, ingrediënten liggen trouwens klaar, dus wii weet, al makelijk, kom ik er wel uit.

en dát moet ik dan doen zonder mezelf onder druk te zetten (hence bruggetje terug naat jouw inhoud) dus denkelijk heb je het voor kerst 2017 wel binnen ;-)

ik moet en dat is de laatste keer dat ik moet ga gebruiken in deze reactie, namelijk juist ont-adrenaliseren in 2017, ik produceer chronisch en structureel al jaren en wie weet nog veel langer te veel stress hormoon. Superslecht natuurlijk voor lichaam en ziel want totaal uitputtend en onbezielend - Hoe kom je eraan is deels een vraag en deels een weet en ga ik niet over uitweiden want veel te vermoeiend en waarschijnlijk dodelijk saai omdat het al gauw te veel op klagen zou gaan lijken volgens mij -

Hoe kom je eraf? dát is vel interessanter. En dat is dan gelijk mijn onderzoeksvraag voor 2017. Waar ik dan ook nul komma nul adviezen voor wil, want die veroorzaken ook allemaal weer stress. Leuk he?! Geen idee of jui dat leuk vind trouwens maar ik geniet ineens van deze realisatie.

Ik verzin althans verwoord m ter plekke, dus alvast mega bedankt voor je/deze blogpost die ik dankzij de link van Elja lees en ook je cadeautje zo via Elja tot mij gekomen is.

Ik heb geen printer maar al een vriendin gevraagd om hem voor me uit te printen.

Ik ben, kortom, dus op zoek naar mijn persoonlijke heaven on earth in 2017. Om te kunnen deep-ontspannen, te structureel ont-adrenaliseren.

Behalve mijn twee totaal ongewone fysio girls die me totaal practisch en vakkundig te pakken nemen op mijn tennis elleboog, kruisband en blessures, mijn vastzittende peesplaat en mijn bekkenbodem fysagiste, die ook zeer overtuigend een kei in haar vak is, én mijn jongehondengekheidszoon Pascha van 11 maanden, die me dagelijks stevig adrenaline highs spiegelt en die me in beweging houdt. Mijn eerste doel 10.000 stappen per dag en zó ons beiden dagelijks of liefst nachtellijks meer slaap bezorgen door fysieke moeheid, ...ademhaling...

heb ik inmiddels mijn eerste ontmoeting gehad met mijn persoonlijke 2017 godin Esther, die mij cranio sacraal - prachtig woord alleen al - onder professionele warme handen en in haar hart neemt, en dat al vanaf seconde één, toen ze me (terug) belde om een afspraak te maken, en ik haar antwoordde dat ik mogelijk ietwat verward overkwam omdat mijn vader enkele uren ervoor was overleden was en we aan tafel zaten met de begrafenisonderneemster, (Wilma, ook al een godin, maar dan van 2016, steun en toeverlaat).

Ik nam wel op, waarschijnlijk tot ellende van zus en broer, al is dat een levensgrote aanname gebaseerd op hele andere telefoon momenten in ons leven. Het was het een uren turbo aantal waarin alles maar dan ook alles door elkaar liep en sprak en heen en weer lopend met alweer een ander familielid aan de telefoon.

Maar ik dwaal af - en wanneer niet - Esther. De eerste afspraak was eergisteren...

Ik heb net met mijn zorgverzekeraar gebeld en ik mag mij in ieder geval nog 5 keer onder haar warme prettige handen en op haar behandeltafel begeven dit jaar, en wie weet nog vaker.

Tjeez. realisatie: Bij deze heb ik denkelijk mijn eerste blogpost van 2017 geschreven en de eer is aan jou Anna Maria. Elja weet dat als geen ander, meestal is zij de prijsschietster, zijn haar, waren haar blogposts inspiratie voor een langere reactie hence eigen blogpost.

Warum? ik heb een gouden regel volgens mij al mijn hele blogleven in stand gehouden: Als ik langer dan tien zinnen als reactie op een andermens blog geef, dan is dat subiet óf geheel óf gedeeltelijk een nieuwe post op mijn eigen blog,

omdat ik dan blijkbaar over iets enorm op dreef was of al schrijvend raakte -

onvoorwaardelijk en welgemeend bedankt hiervoor want ik loop alweer een paar weken te draaitollen om mijn eigen schrijfstaart heen - zoekend naar waar mijn deblokeerknop,schrijf, schrijfpen, keynote zit.

Dank daarvoor en tot gauw
ik ga m zo eerst maar subiet op mijn blog knallen en dan maar hotem dat ik mijn wachtwoord /inlog gegevens nog weet / kan vinden

Bless you
I 3 Anna Maria

geweldig dat je radio maakt trouwens

 
Plaats jouw reactie