PASTA POWER

Anna-Maria
op dinsdag 02 januari 2007 om 15:28 uur

 

Pastasalade

Ik blijf internet een wonder vinden.

Zoveel informatie, zoveel inspiratie. Het maakt mijn leven sneller en voller.

De echte magie ontdekte ik ongeveer twee jaar geleden toen ik per ongeluk op de log van marina terecht kwam. Ik zag haar naam op de weblogportal en het klonk wel Italiaans.

Haar leven bleek een combinatie van een spannende film/ een aflevering van Spoorloos/ bikkelharde satire en een kneuterig familiemagazine...met plaatjes!

Ik las haar leven en reageerde soms. Tot ik plots mijn pastasalade kant en klaar bij op haar tafel zag staan.  Ik was met stomheid geslagen; internet werkt = is echt = heeft nog nut ook.

Tijdens het Friesland weekend herhaalde de geschiedenis zich.

Mijn taak ( als vrouw) was het verzorgen van een gerecht voor de pokerende mannen rond de tafel en o schrik...Ik had een bananendoos vol ingredienten maar twee recepten lagen nog thuis in de Clio.

Toen was er internet en begon het licht weer te schijnen.

GROOOT SUCCES

Eet smakelijk!

PASTASALADES

Tonijn pasta salade:

1 zak pasta naar keuze, bijv. fusili of penne.

2 blikjes tonijn op olie

1/2 potje kappertjes

1/2 gele en groene paprika of 1 hele in stukjes gesneden.

veel peper

kloddertje olijfmayonaise en een kloddertje halvanaise ( we moeten nog een beetje aan de lijn denken hxc3xa8 ) zodat het lekker smeuig word.

eventueel een beetje knoflook. ( ik had knoflook peper gebruikt van Silvo ).

Rucola pasta salade:

1 zak pasta  bijv. penne

1 klein potje zongedroogde tomaten in olie

1/2 rode en/of groene of gele paprika

1 zak rucola sla ( bij albert heijn )

pijnboompitten

scheutje olijfolie

peper

2 teentjes knoflook

parmezaanse kaas eroverheen schaven en een beetje erdoor.

Rode pesto ( dat is zoxe2x80x99n bakje van AH bij de vers afdeling) maar gewone pesto uit een potje moet het ook wel doen denk ik.

Reacties op PASTA POWER

ork 02/01/2007 | 16:05 uur
ik vind deze foto niet smakelijk ik weet leukere borden
 
Marisa 02/01/2007 | 19:02 uur
Lekkerrr! Helemaal nu Tobi net een belachelijke hoeveelheid tonijn en 'passata di pomodoro' heeft ingeslagen. Wij eten morgen de 'alleen maken indien veel roertijd' Bolognesesaus van Coquinaria. (http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm ) Ook zo'n smakelijke internet ontdekking!
 
anna-maria heeft gelijk 02/01/2007 | 19:23 uur
@ marisa....na een lange werkdag zit ik te kwijlen achter de PC wat een goede site en wat is mijn avondprakje?...iets sonja bakkerigs vrees ik...ben benieuwd wat Edward voor me apart heeft gehouden
 
marina 02/01/2007 | 19:48 uur
jouw saladerecept hangt nog steeds aan een knijpertje in onze keuken...
 
mack 03/01/2007 | 23:18 uur
Marina heet in het echt gewoon Toos hoor. Allermaal interessantdoenerij.
 
Esther 22/01/2007 | 01:59 uur
Vorige week kwam ik toevallig hier terecht, en het recept van de Rucola pasta salade stond me wel aan. Ik heb 'm uitgeprobeerd en hij was overheerlijk! Zo vond ook mijn echtgenoot. Waarvoor dank :)
 
anna-maria dus 22/01/2007 | 08:31 uur
@ Esther Ik bedoel maar...internet is een wonder!
 
Suus 11/03/2007 | 22:37 uur
Lieve Anna-Maria, Je pasta-rucola recept heeft zelfs mij de keuken in gekregen,en dat terwijl ik een hekel heb aan koken en het ook niet kan. Het is prima gelukt en het was goed te eten. Bedankt voor het recept, internet maakt het leven inderdaad voller. groetjes Suus
 
anna heeft gelijk 11/03/2007 | 23:47 uur
@ Suus foto gemaakt? Wat ontzettend mooi weer...dan zitten we nu op drie: Marina, Fausto en jij! Lang leve internet en mijn zogenaamde culinaire expertise.
 
Plaats jouw reactie