Pas als alles echt tegen zit heb je flink veel kans om zielsgelukkig te worden. Lees hier de clou!

Anna-Maria
op zondag 12 oktober 2014 om 23:41 uur

 

Op dit moment loop ik dwars door Amerika.

Ik heb net de woestijn achter de rug en klim nu richting de sneeuw. Mijn rugzak is zwaarder dan de helft van mijn eigen gewicht, twee teennagels zijn gitzwart en vallen denk ik snel af. Ik ben kapot. Ook stom...ik heb de verkeerde brandstof in mijn kookstel dus ik eet al dagen gedroogde stukjes tonijn. Mijn rug, heup, schouders..álles ligt open. Waar ben ik aan begonnen? Ik word GEK!

Gelukkig typ ik dit hierboven in mijn warme kamer en loopt mijn bad langzaam vol. Ik wandel in mijn hoofd want ik lees het geweldige boek WILD van Cheryl Strayed Ben pas op 20% en het laat me niet los. Geshuffelde ex-heroïne spuitster gaat terug naar het oer. En is dolgelukkig! Juist door alle ellende en ontberingen onderweg. Alles zit tegen, de reis is een hel. Het lijf en hoofd is totaal op en nog nooit was ze zo gelukkig onder de sterrenhemel.

De mens is raar. Ziekte, pech, tegenslag, oneerlijkheid. Als het voorbij is ( en je karakter sterk genoeg) dan maakt het je leven daarna juist zoeter en specialer.

Het boek Wild deed me denken aan Dan Gilbert. Vond zijn 22 minuten durende verhaal fascinerend.. De moraal verklap ik niet. Moet je gewoon de tijd voor nemen.

 

Ok...ik geef je een tipje van de sluier. We hebben allemaal een psychologisch immuunsysteem!  Alles zit tegen, je kunt geen kant meer op.  Je brein zorgt pal daarna voor synthetische happiness!   Lees ook Karin Mastenbroek

Om het duidelijker te zeggen:  Geluk hoef je niet te zoek. Het is gewoon een truc. Snap je de clou? Wil je die trouwens wel snappen? want het gaat je leven niet makkelijker maken.

Te veel vrijheid, te veel tijd, te veel keuzes is funest. Kunnen je hersens niet aan! Het maakt week, slap, ontevreden en onrustig.  Je gaat geluk zoeken in die unieke tatoo, een reis , een fluor haarkleur of nog erger: een blog. Fout, fout, fout. Geluk vind je door het jezelf vooral heel moeilijk te maken.

Door over grenzen te gaan. Door op het randje te leven.. waarbij je soms heel snel moet kiezen. Links of rechts?  Hak knopen door! Kies, wees tevreden leef door. Dat is geluk. Dat zorgt voor voldoening. Ga door het stof en alles komt goed. Vrijheid om te kiezen wat je wilt is de grote vijand. Je kunt op zo'n moment niet de truc inzetten. Die werkt alleen maar als je geen kant op kunt.

Heb je hier wat aan? Veel succes met je beslissing. Je hebt een week. Hoor graag van je wat het is geworden. Er is geen goed of fout. Alleen maar voet en goud! Succes!

Had ik al geroepen dat Wild een mooi boek is? Lezen!

Tijd voor het muziek. 1983 Legendarische Diana Ross concert in de regen. Denk ook voor haar één van de mooiste concerten ooit. Omdat het tegenzat en ze geen kant op kon. dan kies je niet voor vluchten maar voor vechten. En een tweede gratis concert de volgende dag!  Lady met pit.

 

Reacties op Pas als alles echt tegen zit heb je flink veel kans om zielsgelukkig te worden. Lees hier de clou!

Plaats jouw reactie