Overnachting in de hemel op aarde: Het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam

Anna-Maria
op vrijdag 06 maart 2015 om 23:27 uur

 

Door engaging woman of the year: Anna-Maria Mantel-Giannattasio

Deze week is  mijn thuis niet mijn huis. Ik ben op de vlucht. De liefdes van mijn leven zitten in de bergen en mijn badkamer thuis is in puin. Snel weg! Eindelijk tijd voor totale vrijheid en genieten.

 Vandaag stuur ik mijn auto richting een lady parkeerplaats. Een ladyparkeerplaats? Ja het staat er echt!

Even hoopte ik op drie chippendales met  geoliede blote bovenlijven die ter plekke mijn auto gaan schrobben.  Niets. Nada. Gewoon een prachtplek lekker veilig dichtbij de receptie van mijn hotel van vannacht: Ik logeer aan de rand van het Amsterdamse bos in het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam.Hoe gaaf is dat?

Zo gaaf dus!

Heel gaaf!

Dit is de plek waar ik mijn al-drie-dagen-zonder-douche-lijf bij ga laten bijkomen.  Om mijn ‘bad karma’ extra  te smelten slaap ik in de Green Executive room hier. Dit is één van de weinig plekken in Amsterdam waar ik mezelf totaal kan verwennen met luxe zonder schuldgevoel. Alles in deze kamer is ecologische en biologisch verantwoord. Dat is fijn.

Tijd voor de incheck. Het is laat…ik kom van ver. Hoor van hartelijk mens achter de balie dat om elf et zwembad sluit. Snel! Ik heb nog zestien minuten! Dat ga ik redden!

Snel! Uitpakken die koffer. Waar is mijn badpak? Waar?

Aah. Douche en plons! Dit had ik zo nodig. Sauna hoeft niet . 

 

Ben ik gelukkig? Ja. Ben zelfs tevreden. Ben heel zen. Lekker hotel.

Nog nooit meegemaakt. Alles in mijn hotelkamer is erop gericht om de wereld langer te laten bestaan en om eerlijk met elkaar om te gaan. Keurige gescheiden afvalbakjes.

 

Fairtrade zeepjes. Milieuvriendelijke kranen.  Deze blog schrijf ik zelfs nu stroomloos met een Bic Ecolutionpen uit mijn kamer. Wat voelt dit eerlijk!

Hoe ik dit allemaal beleef? Het voelt anders. Thuis denk ik weinig na over groen en verantwoord. Stapel vuilniszakken vol gedachteloos gekocht rotzooi gaan elke week met mijn vuilnisman mee. Dit is een openbaring. Groen kan ook verwennerig zijn. Anders. Niet slecht. Ga ik mijn huis ook aanpassen? Eerlijk antwoord wil je? Denk van niet. Jammer is dat. Zwak van me.

Tijd om te slapen. Wauw! Het bed is zoveel beter dan mijn Ikea Sultana thuis. Wat ís dit voor een bed? Even googelen… Zelfs mijn bed is biologisch!Wauw…handgemaakt in Zwaag mét schouderzone en keurstempel.

 

 Nog nooit zo lekker geslapen. Als een marmot hartje winter.  

 

Wakker worden! Tijd voor ontbijt.

 Hou van het hotelgevoel…wakker worden met acht talen om je heen en een perfect eitje. Nee…ik denk niet aan de badkamer thuis. Dit is mijn huis voor vandaag. Badkamerverbouwing bestaat vandaag niet.

 

Dit buffet ben ik nog nooit tegen gekomen. Zoveel vis, zoveel lekkers. Overcompleet.  Denk dat er veel Japanners komen. Vandaag zie ik er  nul.  Maar kan niet anders.

Krantje, omelet en geroezemoes. Ik wil blijven maar het is dinsdag. Het werk roept en de dag gaat zo lang worden.

Dag hotel! Ik ruik heerlijk. Schoon, uitgerust en mijn ecologische footprint  is stukken verbeterd door deze verantwoorde groene nacht. Ik barst van de energie…ik luist vandaag de dag rauw!

 

Mijn ranking voor het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam

Breakfast                                                           8,5
Spa/swimmingpool                                           7,9
Hotelservice                                                      8,1
Green check                                                      9,1
Price                                                                  8,2

Specificatie: Goede kwaliteit voor een goede prijs. Aardige mensen, goed onderhouden hotel.  Ik zie nu net dat mijn hotel ook het populairste business hotel van Nederland is! Dit hotel is zeker aan te raden voor een paar dagen Amsterdam of een zakenreis. Pak een hotelfiets en steek het bos over. Binnen 11 minuten zit je in deftig Amsterdam Zuid en binnen twintig fietsminuten op het Leidseplein.

Dag Steigenberger Airport Hotel. Tot ooit!

Reacties op Overnachting in de hemel op aarde: Het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam

Marieke 06/03/2015 | 23:34 uur

Dat ziet er super uit!

 
Selma 06/03/2015 | 23:47 uur

Waar zit dat hotel dan?

 
Anna-Maria 09/03/2015 | 08:03 uur

Bij de ringvaart van het Amsterdamse bos!

 
Plaats jouw reactie