Oude foto's uit de la van mijn moeder. Deel 1.

Anna-Maria
op zaterdag 14 februari 2009 om 16:50 uur

 

Foto 1. datum en plaats onbekend. ik denk DWV voetbal terrein in Amsterdam Noord.

Ik zie veel vrouwen met golfhaar.

Rust, reinheid. veel op de fiets, geen tijd op je mobiel maar de kerkklok of een ' klokkie' aan je pols. Supporters...de hele dag hopen op een goal. Het gras is hoog, maar de mouwen lang. Herfst 1952 schat ik zo. Prominent in het midden de senior van het stel, in ouderwets zwart. Echt een oma. Nu lopen vrouwen van haar leeftijd in spijkerbroek en spelen tennis.Toen was je snel oud. dat was geen schande. Oud was iets om trots op te zijn. Hoe oud zou ze zijn?  Niet ouder dag 68  jaar, denk ik.

Blije hoofden. Vrouwen en kinderen met hier en daar een man of hoed. Niemand komt me bekend voor behalve de snoet van mijn oma Dientje. Ondanks de zwart witte foto is ze onmiskenbaar herkenbaar. Sproeterig en rossig...tweede rechts van het nu zo moderne zwarte hoedje.

Op de achtergrond een scheve horizon en mannen met korte broeken. Het is weekend... Maar waar? Samen naar DWV in Noord of uit bij de vijand? En waarom spelen die twee mannen op de foto niet mee?  Van die rechtse met een smachtende arm om zijn nek begrijp ik het wel.    

En die kleine kinderen op links...? Zijn dat mijn oude verschrompelde oud-ooms van nu ? Ik ben nieuwsgierig. Gauw bij oma langs. Wordt vervolgd.

Reacties op Oude foto's uit de la van mijn moeder. Deel 1.

Jolie 23/02/2009 | 13:51 uur
Een van de dames rechts lijkt een beetje op Edwins Oma en op zijn Tante, ja, die uit Noord. En omdat wij van jou ooit een oud kinderboek hebben gekregen met .....de naam van die Tante voorin, zou het best kunnen dat ze elkaar gekend hebben! Edwins moeder is met de namen van jouw Oma en Opa op zoek/vraagt het aan die Tante of ze elkaar kenden..
 
Plaats jouw reactie