Ontdekking! Han Bennink, beeldend kunstenaar en drummer.

Anna-Maria
op zaterdag 14 oktober 2017 om 01:32 uur

 

 

Wat een geweldige man. Han Bennink.

Ik ontdekte hem net vanavond op weg naar huis. Luister je wel eens naar Opium Radio op Radio 4? Verschrikkelijke goede radio vanaf Vondelpark CS. Cultuur en muziek van hóóg nivo! Elke week sluiten ze bijvoorbeeld iemand op in de torenkamer  die dan met alle inspiratie en rust tot mooie dingen komt.

Deze keer was het Anne Stalinski de kunstenares. Zie hier op de link wat ze deze week heeft gemaakt.

Maar die Han. Ik was dus echt gevangen door zijn verhaal en de dingen die hij doet. Wat een energie en wat een leven. Een jong mens hoorde ik, ondanks bouwjaar 42. Tijdsgenoot en vriend van Ed van Der Elsken en Simon Vinkeoog. Dan snap je de vrijheid van geest wel een beetje. 

Zonder beeld was het nog meer genieten hoe Andrea van Pol hem beschreef. Een man die niet stil zit, intens met het ritme leeft en mooie open gedachtes over het leven. Als kind drumde hij de hele dag, totdat hij moe werd . Dan ging hij tekenen aan zijn tekentafel. en als hij moe van tekenen werd dan ging hij drummen. wiki

Dankzij een dove buurvrouw hoefde hij niet te stoppen met lawaai maken.

"Wereldwijd geldt Bennink als het symbool van de 'New Dutch Swing', de mede door hem ontwikkelde mix van improvisatie met jazz en absurdistische humor, waarbij hij muziek maakt uit alles wat voorhanden is: een stoel, een pizzadoos, de planken van het podium, of een perfect gestemde snaredrum"

inspirerend zo'n levensloop. je kiest voor iets, je hebt een drang en dan ben je plots een bijzonder mens. Omdat je durfde en een kant koos in je leven. Nee, computers vind hij niets. Nog altijd reist hij 170 dagen per jaar rond en overnacht hij nu even tijdelijk in de galerie van Lucebert in Bergen.

lees zijn indrukwekkende biografie hier

En neem dit weekend de tijd voor deze docu uit 1968.

Fijn weekend en vergeet niet op elke muur, boom, tafel, plas een wijsje te drummen. 

 

 

 

Reacties op Ontdekking! Han Bennink, beeldend kunstenaar en drummer.

Plaats jouw reactie