Liefde, gangsterboten en coole tips. Genieten van de Cote D 'Azur. Het paradijs in drie dagen tijd.

Anna-Maria
op zondag 07 september 2014 om 23:09 uur

 

Net terug. Drie dagen paradijs...Cap Ferrat aan de Cote d'Azur.

Tuurlijk is all inclusive Egypte en zonder stromend water op camping Bakkum ook leuk.  Maarrr drie dagen retrovakantie zet me weer op scherp. Even me vergapen aan te mooie bikinimodellen, gangsterboten en Russen zonder nek. Drie dagen zicht op het speeltuintje van rupsjes nooitgenoeg.

Ik knal gelijk voor jullie hier een rij tips onder. Want het was erg, erg goed. Broodnodig na 16 jaar ring ruilen. Reis je even mee?

Vliegende start

Gaaaaaap! Net wakker en nu al krekelgeluiden.

Half vijf auto...PLOK! Kwart voor negen plat op Paloma Beach op Cap Ferrat!  Ik hou van snelheid en de nieuwe wereld. Geloof me.  Het hoeft niet meer te kosten dan een paar weken boodschappen doen bij de Albert Heijn. Kwestie van plannen en tijd voor elkaar vrij maken. En daarna een paar weken bruine bonen eten zonder vlees. Met een glaasje water.

 Saint-Jean-Cap-Ferrat. Prachtig schiereiland bijna bij Monaco én op een koprol van Nice. Zie je daar boven Paloma Beach op de kaart?  Dát is de plek waar ik vanaf neerstort en niet meer beweeg de komende dagen. 

Snap je het? Uitzicht op Italia.  Mijn voetjes in de warme kiezels. Ik smelt... Heerlijk vrij in mijn hoofd.  Geen Nederlanders en drie boeken die op moeten.  Achter me hoor ik verveelde huisvrouwen  langzaam zatter en zuurder worden.  En krekels...heel veel krekels. 

Saint-Jean-Cap-Ferrat is nu een plek met veel hoge muren en makelaars op elke hoek.  Leopold II, koning van België was de early adopter die deze prachtplek ontdekte. Rond 1830 was er geen boom of huis te vinden. Eerst kwam blauw bloed en jet set hier overwinteren, toen de Chaplins en Sinatra's. En nu? Ik zag veel Russen zonder nek.

Samen. Blij. Al heel veel jaar. Hij heeft een goed en eerlijk hart.

Doe ik altijd. Op vakantie pen ik de ene goede voornemen na de andere op. Edward en ik zien elkaar in het echt bijna nooit in alle rust. Kom er deze vakantie zelfs achter dat we dit jaar alleen maar naast elkaar hebben gelopen op een buitenlandse stoep. Is niet erg. Zo werkt ondernemerschap en familie soms.

Zonder woorden snappen we elkaar.

O ja...ik dommel even weg..

 

Ik beloofde je tips voor de Cote D"Azur / Cap Ferrat. Daar komt mijn top 3 van dingen die je moet doen!!

 1 Boek hotel Hotel la Villa Cap Ferrat

Aardige mensen, Zeven uur 's avonds nóg zon aan de rand van je  zwembad , ontbijtje is goed en 60 euro per persoon per nacht in september.  En de douche is een aanrader... met zo'n pannenkoek boven je hoofd! Let op: Het bed was keihard maar werd voor het eerst sinds tijden wakker met een soepele rug. 

Whoesjjj.

2 Snel naar Paloma Beach! 

Goed eten

Rust en superuitzicht. Geen muziek...alleen krekels. Mobieltje laat je gewoon liggen op je bedje. 

Geen Nederlanders. Voor kinderen weinig vertier.

Genoeg kiezeltjes om mee te spelen voor de moeder die zoons gelijk mist...

En nu het mooiste...de crème brûlée is Ohhh la la...

En aardige buren

3 Zorg voor een auto en ga naar Nice en Monaco!

We boekten via Booking bij Avis. Nice was nice. Monaco was een avond bootjes kijken en salade eten in restaurant Jacky bij de haven. ( de oriëntaalse salade was fenomenaal!) Blijft aandoenlijk Monaco. Veel golddiggers op zoek naar mannen met flappen.

 Inmiddels ben ik thuis. Het grote grijs van de winter wacht. Is niet erg. Ik word elke dag wakker naast mijn liefde van mijn leven.

Reacties op Liefde, gangsterboten en coole tips. Genieten van de Cote D 'Azur. Het paradijs in drie dagen tijd.

Rob Alberts 07/10/2014 | 18:39 uur

Gefeliciteerd!

Zo te zien hebben jullie genoten.

Vriendelijke groet,

 
Plaats jouw reactie