LEEDVERMAAK

Anna-Maria
op dinsdag 14 maart 2006 om 21:38 uur

 

Leedvermaak of educatie?

Ik beken. We gaan er echt voor zitten: het gooi en smijtwerk op TALPA.

Nog erger: reken ons maar tot harde kern kijkers. De clou van elk filmpje zien we inmiddels mijlenver aankomen. Boom op huis, bal tegen derde oksel of champagnekurk tegen kin bruidegom. Het is voor ons een moderne variant van de Romeinse brood en spelen.

In logland las ik een waarschuwing:deze filmpjes zijn schadelijk voor het karakter van het kind. Dat heeft me aan het denken gezet. Mijn conclusie: het is niet schadelijker dan de gemiddelde roadrunner episode en leerzamer omdat kinderen zien dat ondoordacht gedrag grote gevolgen kan hebben.

Mee eens?

Reacties op LEEDVERMAAK

Rob 14/03/2006 | 23:06 uur
Ach ja, vroeger had je brood en spelen voor de massa. Nu heb je met TALPA een moderne variant... Toegevoegde waarde ? NUL................. :P
 
Nirvana 14/03/2006 | 23:31 uur
Ik weet niet of kinderen dat laatste van een dergelijk tv-programma leren. Leerden Romeinse kinderen ook leeuwen mijden van een bezoekjes aan de Arena? Ik geloof van niet. Waarop baseerde men de uitspraak dat het schadelijk zou zijn voor het karakter van het kind? Is er onderzoek naar gedaan? Of zijn er psychologische argumenten?
 
Anna-Maria heeft gelijk 15/03/2006 | 10:14 uur
@ nirvana zo diep ging het niet...het was een opmerking van een dame in logland. ik merk wel dat de kinderen nadenken over situaties. Dat je haar vlam kan vatten van taartkaarsjes bijvoorbeeld.
 
Nirvana 15/03/2006 | 23:24 uur
@Anna-Maria: Wat ook nog een rol kan spelen, is hoe jullie zelf op het tv-programma reageren. Veel kinderen denken sowieso, denk ik. Tv kan daarvoor net zo goed aanleiding zijn als iets anders.
 
Anna-Maria heeft gelijk 15/03/2006 | 23:29 uur
@ nirvana ik denk ook dat kinderen denken :D Je hebt gelijk...
 
Plaats jouw reactie