KLEPPETREKKER

Anna-Maria
op woensdag 17 januari 2007 om 00:33 uur

 

Pont Pontsurfen was bijna ooit mijn hobby.

Begonnen uit frustratie...

Met zijn bel kon de pontschipper mijn vroege ochtend sjok veranderen in een panieksprint. Week in, week uit, trok hij drie meter voor de laatste sprong de klep omhoog... In een tijd zonder jetveren en Ipod een drama voor een schoolmeisje van zestien.

Vijftien lange minuten wachten tussen bezweten fietsers uit het verre Landsmeer, Tokkie vrouwen met scootmobiel  en noordelingen die, net als ik ,de raadselachtige vliegpatronen van de vogels  boven het Centraal Station volgden.

Op een ochtend pikte ik niet langer en sprong verder dan ik ooit had gesprongen,  Ik greep raak en klauterde het dek op; niets zo mooi als de dag beginnen met een kleine overwinning,

Grijze golven, asgrijze lucht, koud staal en een bonkende motor...achteruit voer de pont, met een tandje erbij. De klep raakte dof het asfalt.  Ik stond weer op Noordse bodem en keek naar de vogels boven het Centraal Station.

Stomme kleppetrekker.

Reacties op KLEPPETREKKER

Fausto 17/01/2007 | 08:45 uur
Mooi log! Leuke foto. Ken je de filmbeelden over de pont uit het gemeentearchief? Die zijn ook mooi.
 
ork 17/01/2007 | 13:46 uur
Opa Heijt was 40 jaar kleppen trekker die haalde zelfs nog op als z n eigen kinderen met het pannetje eten kwamen alleen had hij zelf koud eten dat was hun lol dan voor het lange wachten
 
Xiwel 17/01/2007 | 14:24 uur
Herkenbaar verhaal. Ben redelijk vaak met een CS-pont naar m'n stageplek (Shell-lab) gegaan. Shell had ook een eigen pontje, maar die voer minder vaak. Dat was in 1978 toen er nog geen scootmobielen waren. Bij mijn laatste vakantie kwam een vertrekkende pont terug om me op te pikken. Zeer fidele pontenier in Duitsland. Anders had ik een uur moeten wachten. Ik was al met mijn fiets aanboord eer hij volledig tegen de kant lag. Dus een sprongetje met fiets onder de arm. :-)
 
Anaid 17/01/2007 | 22:33 uur
was dit verhaal al bijna weer vergeten! Ik lig weer flauw hier! Kijk ook even naar mn lievelingsfilmpje!! Ik kijk hem steeds als ik bevroed dat ik weer eens hangende mondhoeken heb, echt super!! Klik hieronder! http://youtube.com/watch?v=pgPg0or4dpY
 
Jan H 19/01/2007 | 11:18 uur
Hahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaaaaaaaahahahaaahahahahaahahaaahaahaahaaahahaaaahahaaahaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhahahahahahahhaahaahahahahahaaaaaa....... hhaha ahahahaahaha hahah hahahaha hhah haaa.... hheee hheeee heueu.... dat was lekker...
 
anna-maria heeft gelijk 20/01/2007 | 00:01 uur
@ Fausto ja mooi is dat!
 
anna-maria heeft gelijk 20/01/2007 | 00:03 uur
Poeh Xiwel. 1978 bij de Shell? Ik woonde daar tegenover. Wat deed je daar? Krijgt Mack toch gelijk dat je een verstrooide professor bent?
 
Brownie 21/01/2007 | 23:45 uur
Luie vogels nemen de pont Twee luie steenlopers hebben de lokale bevolking verbaasd. De steenlopers vliegen duizenden kilometers per jaar, als ze migreren. Maar ze hebben de lijn getrokken bij de vijf kilometer reis van nest naar voederplaats. In plaats van te vliegen, nemen Fred en Freda (bijnamen die de lokale bevolking ze heeft gegeven) iedere morgen de veerpont bij Falmouth, waar ze waarschijnlijk nestelen. Ze genieten van een ontbijt van broodkruimels voor ze een lift nemen naar St Mawes, waar visrijk water is. De lokale bevolking vertelden dat ze altijd de laatste boot naar huis halen om 16:30. Veerpont-manager Garrick Royale zegt, dat het al de tweede winter is, dat het paar verschijnt voor de dagelijkse reis. Ze zijn onze meest vaste klanten, grapt hij. Tony Whitehead zei tegen de Daily Mail : Vogels zijn niet bekend om hun intelligentie. Kraaien zijn ongeveer het slimste, maar de steenlopers zeer zeker niet. Ze zijn wel erg goed in het bijhouden van tijd, dat moeten ze ook wel voor hun migratie. ( bron : Waarmaarraar.nl ) Raar he, moest meteen aan jou denken..... ( neemt zelf ook wel eens dat pontje..... )
 
Plaats jouw reactie