Januari. To Plog or not to Plog.

Anna-Maria
op zaterdag 08 februari 2014 om 01:50 uur

 

Ik ben wakker. het is vroeg. Vandaag een drukke dag. Ik haal kracht uit mijn parfumelixer Addict. Werkt feilloos van belachelijk vroeg tot te laat.

Chocolade letters bij het ontbijt gaan over minister Plasterk. Ooit sprak hij bij standup insiration. Indrukwekkend verhaal. Was de tijd dat Griekenland begon met glijden. Zijn verhaal was kort en bondig: Samen sterk, beter nu betalen anders zal men later deze tijd zien als de start van het grote kwaad. (video 8 minuten)

O, wat vroeg. Naast ons zijn de bouwers nóg vroeger. Ik vind het huis van de buren erg mooi. Raar maar mooi. Heeft iets van een kerk.

Grut ophalen bij schoonzus.

Huis vol haast. Ik maak net het laatste stukje mee. Tassen, haar strak en schoenen aan. Mmmm wat ruikt dit heerlijk.

Plafond kunst.

Dit is toch hemels? Uitzicht van schoonzus bij het wakker worden. Nog geen privé ijsbaantje dit jaar.

Hatsjoe! Bijna half negen. Vandaag Open Coffee Aalsmeer...snel op de pedalen richting ochtendsoos bij Ab Muller banket. Traditie is gestart door @wilg. Eén keer per maand ondernemerspraat bij het wakker worden. Regen en kou deert me niet.

Stiekem kijkje in de keuken! Kika moorkoppen actie. Ik weet de tussenstand .Geloof me... er zijn dit jaar heel veel moorkoppen gekocht en opgepeuzeld voor het goede doel!

Nou? Hoe heet zo'n logoplaatje op een moorkop? Nou? Weet je de naam? Schildje! Goed zo!

Moorkoppenuitrij-lijst 3Xwoordwaarde

Weer geen vrienden gemaakt. Stom!  Ik kón het niet laten. Ik MOET ik vragen. "Wat denk je? Zit hier heel veel kaneel in ?" In Slow Motion zag ik haar neus twintig centimeter dalen richting de slagroom. Ik hóefde dat tikje niet te geven. De plek en sfeer. Niet gepast. Maar het was sterker dan ik zelf was. Gelukkig begroef ik met een zachte plof alleen maar haar neus in de room..

Heee... daar heb je Katelijne van Otterloo! Ze stopte even haar timer...kleine slok en dan weer doorrrrr.

Blije Sven van AB Muller (moorkoppenman)  en blije Ski Track man Timan.

Geluksdag alweer. Prachthoed nog voor tien uur in de ochtend!

Ik zal nooit meer  de neus van een aardig iemand in een moorkop duwen x 1000

Snel naar school. Vandaag droeg ik mijn award-kroon over aan de kleuters. Groot succes daar.

Vandaag regen en amper zon. Is niet erg. Hoort zo.

Belofte maakt schuld. Bij Plog nummer 10 was er een wedstrijd. Presentjes zijn vanaf dit moment onderweg. Hoop dat ik niemand ben vergeten.

Knaag, Knaag. Goed voor het hoofd.

Grut ophalen en op weg naar mijn roots. Amsterdam Noord. Bijna bij de woonboot van mijn ouders...maar tóch even naar links. Daar staat hij! Mijn oude school. De gekrompen versie dan

Ooit middelpunt van mijn bestaan. Voel me niet echt anders dan toen. Dezelfde blijheid en bijna dezelfde vragen.

Is dit nu later?

Voor de rest was dit mijn bestaan in mijn jeugd. Nee, niet de kerk. Links was de ingang van de bibliotheek. Leeshonger toen. Leeshonger nu. Dag en nacht.

We zijn er! Opa en oma wachten.

Check. Naam klopt. Hier woonde ik tot mijn 22ste. Een woonboot is fijn. Je hoort 's nachts in je bed het hout kraken. Je voelt de sluis in de verte. En je vist vanuit je slaapkamerraam. Mis de waterschittering op het plafond elke dag.

Het fornuis loeit altijd. Mijn vader is al druk.

 Nichtjes, neefjes, zwagers, vrienden,  blonde god, tante, oma, opa...

Voor de Omroep Max kijkers zijn mijn ouders bekende gezeichten. Ze hebben een vaste rubriek bij Dubbel en ongezouten.  Ze vertellen hun mening over het nieuws van alledag. Zonder blad voor de mond.

Canta limo van mijn moeder. Ze is hiermee de koningin van de Amsterdam en omstreken.  Brengt haar op elke plek én gratis parkeren. Slimme bak. Bestickering is de zaak van mijn jongste zusje Soraya.

Zo! Kinderen kijken openingsceremonie Olympische spelen bij mijn ouders en worden verwend. Ik ga de stad in en haal diep adem. Ben weer op mijn plek.

Poezelige pet.

Favoriete winkel. Voor het herkrijgen van oude charme.

Koude dag. Veel wind. Niet echt een hoedendag. Maar deze is best wel prachtig.

Deze twee op de boekenmarkt zeker ook.

Iedereen klaagt in de dode bomen wereld. Maar hier is het nooit stil. The American book centre  heeft een goede vibe en is dé plek voor ontdekkingen waar je niet naar zoekt.

Blonde god belt net op het moment dat ik bijna geld pak voor dit juweeltje. We moeten snel weg! Vandaag opent een oude vriend een nieuw bedrijf! Snel!

Onscherpe hoed. Excuus. Amerikaans natuurlijk. Ik had haast.

Fashion centre Amsterdam. We gaan naar etage 10!

Daar is hij dan! Trots en blij. En wij zijn weer trots op hem. Klinkt als een cliché. Maar ondernemen en in het diepe springen in deze tijd is niet voor mietjes. Maar Mark gaat niet vallen. Mark vliegt!

Bubbels en babes.

En tevreden pubers.

Rij na rij Italiaanse kleren. Merk heet Elisa Cavaletti. Mooi pastelletjes... ga ik me morgen in verdiepen.

huh?!?

Mijn maag knort van al dat Italiaans. Daarom snel mijn sleutels pakken. Voedsel!

Uitgang en auto zoeken. Duurde erg lang.

Leerzame gesprekken en lekker eten.

Vrije vertaling vanuit het Italiaans... dit noemen we kleine jongens.

Thuis. Moe. Ik snak naar twee dagen ploginspiratieloze uren. Deze week was iets te vol. En dan in de avond nog alles op een rij zetten is leuk...maar wel intens. Plog is leuk genoeg om vol te houden. Ik doe niets voor de helft. Het is niets of 400%

 

Ik zie je morgen. Morgen weer een dag, Morgen weer een plog! 

Reacties op Januari. To Plog or not to Plog.

Danielle Hilgers 08/02/2014 | 07:08 uur

Zoals elke ochtend word ik wakker pak mijn telefoon en lees gezellig je blog, en vandaag zie ik ook nog eens een spannend presentje liggen op de stapel ben benieuwd;) fijne dag vandaag! groetjes Danielle

 
Natasja 08/02/2014 | 08:38 uur

Inderdaad, wat een volle en intensieve dagen heb jij! Levert wel fijne plogs op:) En ik ben nu heel nieuwsgierig naar die groene envelop!

 
marloes 08/02/2014 | 10:09 uur

Ooit middelpunt van mijn bestaan. Voel me niet echt anders dan toen. Dezelfde blijheid en bijna dezelfde vragen.Zo mooi! Even stilstaan in een veel te volle dag.

 
Jojanneke 08/02/2014 | 10:11 uur

Wat een achtbaandagen. Zou ik ook moe van worden. Leuk om te zien welke dingen jou opvallen op zo'n dag. Ook grappig om te merken dat ik denk bij je plogs 'hee, daar zijn de hoedjes en truien weer'. Lol.
Leuk!

P.S. Had te laat door dat de chocoladevraag een anti-spamvraag was. Dus ik typ 'Puur...70%. Met hazelnootjes.' Ja dat trok 'ie dus niet, whaha.

  1. durfteknagen
 
Paul 09/02/2014 | 13:25 uur

Ik ben ook een zwak voor het American Book Centre. Kom er altijd vandaan met verrassende aankopen. Fijn! Nu maar hopen dat deze boekhandel het redt....

 
Anna-Maria 09/02/2014 | 23:25 uur

@Paul weet het wel zeker. Mensen willen toch boeken ruiken!

 
Anna-Maria 09/02/2014 | 23:27 uur

@Jojanneke verrek... je hebt gelijk... zelfde insteek... hou gewoon van mensen die durven

 
Plaats jouw reactie