interview met twee studentes interactieve media over de eerste stappen op twitter. Wie volg je? Is Maxime Verhagen een lekker dingen en is het een kwestie van moeten om bij te blijven?

Anna-Maria
op zaterdag 21 februari 2009 om 13:55 uur

 

Het onderwerp van mijn  gastcollege aan de Hogeschool van Amsterdam was  sociale media en social secrets.

Over dingen als hyves, linkedin, twitter, het gebruiken van sociale media als marketingtool voor je bedrijf. En dan het leukste onderwerp; de taboe's daar.... Waar schrijf je absoluut niet over, wat zijn je geheimen en wat wil je juist niet laten weten aan de kijkers en lezers?   Volgens mij zijn deze taboe's juist de onderwerpen die het leven en een goede soap extra lekker maken ; sex, intriges, roddels,misdaad, liefde, geld en macht. Broodnodig om sociale media tot een hapklaar brokje te maken...anders is het een gortdoge laffe pap.   

Tijdens de nazit was er tijd om te praten over mijn drang; Twitter.

De laatste weken heeft twitter echt een vlucht genomen. Veel mensen maken er hun eerste stappen. Soms lopen ze hoofdschuddend weg. Anderen raken in de ban of proberen het echt te begrijpen. Altijd moeilijk zo'n eerste begin.Voor mij is twitter een combinatie van een tijdschrift, een boek, een tv programma, een zaken netwerk en een hechte vriendenkring. Ik begrijp dat voor veel mensen het in het begin wat raar aandoet en niet verder lijkt te gaan dan "Ik eet nu een broodje pindakaas". Maar zie het als een goed boek. pas na de 36 ste pagina begint die ook pas te leven.

Graag je reactie op de opmerkingen in de video. En wat is twitter voor jou?   
annamariaheeftgelijk on Vimeo.

Reacties op interview met twee studentes interactieve media over de eerste stappen op twitter. Wie volg je? Is Maxime Verhagen een lekker dingen en is het een kwestie van moeten om bij te blijven?

Neneh 21/02/2009 | 14:24 uur
Ik probeer het te begrijpen en daar is dan alles mee gezegd.
 
Jojanneke 21/02/2009 | 18:07 uur
Hoi Anna-Maria, Leuk filmpje. En leuk dat je gastcollege hebt gegeven! Het wordt in het filmpje duidelijk dat twitter in opkomst is en dat (deze) studenten zich erin verdiepen om op de hoogte te blijven. Ze zijn nog wel echt in het beginstadium (blijkt ook uit de titel van je clip). Maar als ik naar je blogpost kijk, vind ik het filmpje er niet naadloos op aansluiten. Je vertelt over taboes, macht, intriges e.d., maar dat komt niet terug in het filmpje. Misschien was het nog toffer geweest als je een losse blogpost over het filmpje had geplaatst en een vet uitgewerkte over de spannende thema's? Maar misschien komt dat nog (leuk!). Groetjes van je tweep Jojanneke :-)
 
anna-maria 21/02/2009 | 18:12 uur
@jojanneke dat over die taboe's komt nog..stapje voor stapje
 
mack 22/02/2009 | 21:19 uur
Ik ben opgehouden met het proberen te begrijpen.
 
anna-maria 22/02/2009 | 22:55 uur
@mack je hebt gelijk...het is ook zonde van je leven.
 
Jolie 23/02/2009 | 14:08 uur
kHeb het nu al keer op keer geprobeerd: als ik het filmpje aanklik krijg ik een zwart scherm met "0.00", ook op Vimeo zelf. Ik denk niet dat mensen zich zozeer door "taboes" laten leiden op twitter. (ik zelf niet, maar ik heb ook gewoon geen tijd om veel te twitteren.) Wel zie ik een hoop make-believe. Van mij hoeft dat niet zo. Dat soort mensen gooi ik meestal weer uit mijn following-list. Ik lees liever echte gedachten, echte gevoelens, echte daden, echte mensen.
 
mack 24/02/2009 | 23:53 uur
Anna Maria, als je een excorcist nodig hebt die de Twitterduivel uit je drijft, moet je het laten weten hoor. Je wordt gemist in de web-logwereld. En dat geldt ook voor je Twittervriendin Marina van Dongen.
 
Marloes Ratten 25/02/2009 | 14:53 uur
Zelf afgestudeerd interactieve media student, vind ik het leuk om (twee) studenten met sociale media aan de gang te zien gaan. Hartstikke interessant gastcollege, ik zou graag aanwezig willen zijn bij een volgende (indien deze nog in de planning zit). Is dat mogelijk voor oud-studenten? Ook ik zit in het beginstadium van twitter, ben nog maar twee weken aan de gang, maar kan twitter al op allerlei manieren waarderen. Waar ik eigenlijk hoofzakelijk ben achtergekomen is dat het vooral geen 'hecht sociaal' netwerk hoeft te zijn. Het is wat mij betreft juist GEEN msn. Waar altijd dezelfde mensen, dezelfde dingen tegen elkaar zeggen. Veilig in je eigen kringetje. Juist het volgen van onbekenden maakt Twitter (voor mij) zo leuk. Zo heb ik een aantal social media goeroes onder mijn followers, die mij constant berichten over nieuwe mogelijkheden van Twitter of andere sociale media. Ik heb zo ontzettend veel geleerd in die twee weken waarin ik hun tips en verwijzingen naar artikelen heb kunnen volgen. Je legt contacten met interessante mensen, waar je wellicht in de toekomst nog iets voor kunt betekenen. Dit bekijk ik dan voornamelijk uit zakelijk oogpunt, het is maar net waar je twitter voor wil gebruiken. Ook heb ik het idee dat veel Twitteraars vooral de constante nieuwe nieuwsvoorziening het meest waarderen. Dan helpt het veel mensen te 'followen' natuurlijk, des te sneller heb je een volledig beeld. Ik hoop dat de twee studenten in het filmpje ook snel de meerwaarde van Twitter ontdekken. Want als je Twitter als MSN blijft gebruiken onderschat je de kracht van het medium (naar mijn mening that is)
 
Remco de Vries 27/02/2009 | 14:59 uur
Ik ben 1 van de 19, die deze workshop doet op het moment. Even voor de niet bekenden: Social Secrets is een term die wij zelf bedacht hebben tijdens een van de eerste meetups op school. De bedoeling is uiteindelijk een cross-mediaal magazine te gaan maken, gevuld met meters aan interessante content gericht op B2B. Dit alles natuurlijk met social media en social secrets in gedachten. Voorlopig is het nog niet zover, we zijn nog in de beginfase. Wat we nu doen is zoveel mogelijk herrie schoppen, en informatie verzamelen om deze om te zetten in blogposts, links, twitter-spam, etc. Interesse? Volg onze ontwikkelingen op de website (www.socialsecrets.nl) of op twitter natuurlijk (www.twitter.com/socialsecrets). Vragen of ideexc3xabn kunnen ook op beide gedumpt worden ;) Leuk filmpje trouwens Anna Maria! Soort take-over van het interview! Scherp hoor ;) Zelf, ik ben nu iets verder met Twitter, mede dankzij mijn stage die mij er de ruimte voor bood. Taboes, ik tweet weinig of persoonlijke (negatieve) ontwikkelingen, maar ben weer niet te beroerd om een leraar met naam en toenaam te bekritiseren op twitter. Vindt het op het moment erg handig om op de hoogte te blijven, en erg gezellig af en toe met mensen te kletsen. Eigenlijk geen idee waar de grens ligt, hangt een beetje van het moment af. @Marloes, er komen nog meer presentaties. Neem anders eens contact op met Marianne Spier, en vraag haar of je ze kunt bijwonen ;) Vast geen probleem!
 
Barbara Barnes 02/03/2009 | 08:29 uur
joehoe Puur, hier is mijn verhaaltje op fashiontweet: http://www.fashiontweet.net/2009/03/this-is-how-you-wear-a-dress/
 
Plaats jouw reactie