IK ZIT HIER HEEL ALLEEN KERSTFEEST TE VIEREN

Anna-Maria
op donderdag 12 april 2007 om 13:40 uur

 

Ik_zit_hier_heel_alleen_kerstfeest_te_vi

Ik zat gisteravond op bureau Elandsgracht.

Natuurlijk heb ik genoeg op mijn kerfstok, maar dit was puur vrijwillig.

Na de rondleiding ging de deur weer wagenwijd open. Mijn hoofd is nu vol van de beelden, de lucht en de woorden. Dikke deuren, tegeltjes en krijsende mannen achter kijkgaten en klepjes.

Het werd de Grand Tour. Een aardige 'HEMA herintreedster'-achtige dame liet de cellen zien. Plekken voor mensen vanaf 14 jaar. Een islolatie cel zonder 'natte hoek', een familiekamer met televisie, de fouilleerkamer compleet met handschoentjes.

Daarna sprak de hoofdcommissaris mij toe over beschaving, grenzeloosheid en futuristische computerprogramma's. Hij schetste een toekomst waarbij de politie kan berekenen waar en wanneer de boef zal toeslaan.

Mijn stoere praat verstomde tot gepiep. Nee, ik kom erop terug. Voor een boete ga ik zeker niet een paar dagen zitten. Deze avond was me al te beklemmend.

Bureau_elandsgracht

Inspirerend beeldenpartij in de binnentuin.

Reacties op IK ZIT HIER HEEL ALLEEN KERSTFEEST TE VIEREN

mack 13/04/2007 | 08:29 uur
Was er ook een geheime martelkamer?
 
Martine 13/04/2007 | 13:39 uur
Oef, heftig. Nee, ik ga ook zorgen dat ik altijd uit zulke gebouwen blijf.... *brrr*
 
Jan H 15/04/2007 | 01:16 uur
Iets van dat beeld van jou in de cel zie ik ook in het beeld in de tuin. Die kracht, die moed.. Maar ik moest wel even goed kijken hoor.. ;-D
 
Nirvana 15/04/2007 | 02:33 uur
Dat programma van de hoofdcommissaris stond vannacht niet aan blijkbaar. Een ruit van mijn auto is namelijk ingeslagen. Ik heb het net laten herstellen ... Ik ben benieuwd hoe zo'n berekening gaat. Statistiek met behulp van eerdere misdrijven, vermoed ik.
 
anna-maria heeft gelijk 15/04/2007 | 09:58 uur
@ Nirvana Ik vond hem ook een beetje doordraven. Hoort bij een powerspeech voor de 'burgers' denk ik. Statistieken en analisten. Hij beweerde ook dat hij op de minuut kon voorspellen wanneer het ging escaleren bij de Ajaxhuldigingen in het verleden. Op de minuut, ja,ja.
 
Nirvana 15/04/2007 | 11:05 uur
@Anna-Maria: Wat een ventje. :-) Het is niet te hopen dat dit al te standaard is voor hoge politieambtenaren. Alles bij elkaar doet het me denken aan de film 'Minority Report'. Daarin wordt door de politie ingegrepen *voordat* een misdaad gepleegd is. Heb je die gezien?
 
Esther 18/04/2007 | 10:59 uur
In mei zijn er weer open avonden in de Bijlmerbajes.. Kom eens kijken, zou ik zeggen, is nog veel beklemmender.
 
Fien 18/04/2007 | 22:42 uur
Ik vond deze politiecel er verdacht schoon uitien. Ik heb heel wat ranziger varianten meegemaakt.
 
anna-maria heeft gelijk 20/04/2007 | 09:17 uur
Ja Fien...er kwam visite. Ze vertelde trouwens wel dat er dagelijks nu een verpleegkundige langskomt. Vroeger was dat de arts maar dat werd te duur.
 
anna-maria heeft gelijk 20/04/2007 | 09:19 uur
@ nirvana hij had het nog over de film! Dat was dus de inspiratie voor het politiebeleid van de komense jaren ;-) Ik heb zelf de film nog niet gezien.
 
anna-maria heeft gelijk 20/04/2007 | 09:21 uur
@ Esther ik heb jaren in Leimuiden gewoond...dat is pas beklemmend. Oeps mag niet meer zeuren over toen...
 
anna-maria heeft gelijk 20/04/2007 | 09:23 uur
@ Jan H en dan die beharing; sprekend!
 
Nirvana 21/04/2007 | 19:49 uur
@Anna-Maria: Had hij het echt over die film? Ha ha. Daarin is het misdaadpreventiesysteem gebaseerd op de waarnemingen van 3 helderzienden (precogs). Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Minority_Report
 
adelinaitaly 13/04/2010 | 03:04 uur
Dear friends, My name is Adelina. I am a 22 years girl from Italy. I was looking for a free translation software and I found one. Program's name is Babel Fish and iIt supports 75 languages. I installed it but I could not understand how to use it. I am not a computer expert. Can someone help me please on how to run this. The link is here: http://access.im/3/babelfish I thank you very much for your help.
 
adelinaitaly 13/04/2010 | 03:04 uur
Dear friends, My name is Adelina. I am a 22 years girl from Italy. I was looking for a free translation software and I found one. Program's name is Babel Fish and iIt supports 75 languages. I installed it but I could not understand how to use it. I am not a computer expert. Can someone help me please on how to run this. The link is here: http://access.im/3/babelfish I thank you very much for your help.
 
adelinaitaly 13/04/2010 | 03:04 uur
Dear friends, My name is Adelina. I am a 22 years girl from Italy. I was looking for a free translation software and I found one. Program's name is Babel Fish and iIt supports 75 languages. I installed it but I could not understand how to use it. I am not a computer expert. Can someone help me please on how to run this. The link is here: http://access.im/3/babelfish I thank you very much for your help.
 
adelinaitaly 13/04/2010 | 03:04 uur
Dear friends, My name is Adelina. I am a 22 years girl from Italy. I was looking for a free translation software and I found one. Program's name is Babel Fish and iIt supports 75 languages. I installed it but I could not understand how to use it. I am not a computer expert. Can someone help me please on how to run this. The link is here: http://access.im/3/babelfish I thank you very much for your help.
 
adelinaitaly 13/04/2010 | 03:04 uur
Dear friends, My name is Adelina. I am a 22 years girl from Italy. I was looking for a free translation software and I found one. Program's name is Babel Fish and iIt supports 75 languages. I installed it but I could not understand how to use it. I am not a computer expert. Can someone help me please on how to run this. The link is here: http://access.im/3/babelfish I thank you very much for your help.
 
Watches 07/05/2010 | 13:04 uur
All men delusion, but not equally. Those who day-dream by means of twilight in the dusty recesses of their minds, wake in the day to learn that it was swell-headedness: but the dreamers of the day are rickety men, because they may sketch on their dreams with problematic eyes, to get them possible.
 
Plaats jouw reactie