Ik ga op #blogreis en duik van de springplank. Vanaf...NU!

Anna-Maria
op zaterdag 15 juni 2013 om 23:19 uur

 

Mijn #blogreis start vanaf nu.

Heb de laatste tijd sterk het gevoel dat ik in blogs vaker het rauwe en echte verhaal te horen krijg. Op blogs zijn woorden minder vuilgemaakt door spindokters, pr-chickies, bangerikken en het-is-crisis-dus-we-moeten-wel-reclame-maken-mensen. Denk ik. Hoop ik. Heb het idee dat blogs worden gemaakt door mensen met de DRANG. Een drang naar? Dat weet ik nog niet. Daarom ga ik op reis. Op zoek naar de beste, leukste en meest rauwe blogs.

Maandag werd ik aangestoken. Ik stapte per ongeluk midden in het #blogpraat-moeras. Een superwereld ... iedere maandag verzamelen bloggers zich rond het #blogpraat twitterkampvuur. Om acht uur stipt aangestoken door Elja Daae.( #blogpraat.)  En het was meer dan prettig. Kwam Elja Daae al vaker virtueel tegen bij mijn goeroe Henk-Jan Winkeldermaat . Dacht jaren dat ze een jongen was. Stoere praat en naam. Blijkt een slimme leuke vrouw die samen met mij op #blogreis gaat. Waarheen? Weten we nog niet. Denk wekelijks een rij van blogpareltjes die we op #blogpraat delen.

Ik hunker alweer tijden naar nieuw, meeslepend en fris. Woorden waar tijd voor is gemaakt. Dat gaat uiteindelijk de doel van deze reis worden: geen doel. Puur genieten van de ontmoetingen onderweg.
Ga je mee op #blogreis?

We starten met Cor Noltee. Man o man... die is echt wauw. Een goed begin. Heb je tips voor de #blogreis.

Reacties op Ik ga op #blogreis en duik van de springplank. Vanaf...NU!

Karin 15/06/2013 | 23:25 uur

Wat een goed idee, ik ga graag mee :)

 
marloes 16/06/2013 | 00:03 uur

kom maar op..

 
petepel 16/06/2013 | 07:09 uur

Al jaren zwerf ik door de blogosfeer en trek graag een eindje met je op :-)

 
Yukiko 16/06/2013 | 08:43 uur

Leuk, ik ben benieuwd. Twitter, daar heb ik niet zoveel mee, maar mooie woorden, daar ben ik altijd voor in.

 
Suus 16/06/2013 | 10:58 uur

Woensdag begin ik weer....

 
cor noltee 16/06/2013 | 12:28 uur

Wauw.
Dat is zooooo WOW dat het pijn doet.
Auw.
Dankjewel dat ik met je op reis mag.
En al die anderen.
Het is nog nooit zo druk geweest op zaterdag avond.

Dankjewel Anna-Maria.
Wauw.

 
Anna-Maria 16/06/2013 | 22:33 uur

@cornoltee moet verdomme nu wel van mijzelf AL je blogposts lezen...flinke klus. Heb je Dirk-Jan Klanker nog de groeten gedaan? In mijn tijd was dat zijn naam:-) Heb hem ooit als burgemeester van Amsterdam laten figureren op een rondvaartboot. Hij is geweldig!

 
cor noltee 16/06/2013 | 22:38 uur

:-) heb hem zeker al de groeten gedaan. digitaal. nog niets terug. Enne al mijn blogposts?? Hahahaha. Download mijn 'gratis boek' dan kun je ook OFFLINE lezen. Mocht je met je telefoon zonder bereik in de jungle of betonnen kelder om inspiratie verlegen zitten....of liggen.
Groet
cor

 
Michel ten Hoove 16/06/2013 | 22:38 uur

Leuk, zo'n blogreis. Misschien helpt het je blogangst te overwinnen. Ik liep een tijdje geleden helemaal vast. Ben na Elja's blog regelmatig te gaan lezen weer opnieuw begonnen. Daadwerkelijk iedere dag. Heb daar gister toevallig nog over geblogd. Kwam bij het zoeken naar een goede foto ter illustratie een mooi citaat tegen. "Bloggen verhoudt zich tot schrijven zoals extreme sporten zich tot atletiek verhouden. Meer vrij van vorm, meer kans op ongelukken, minder formeel en levendiger. Het is in velerlei opzichten hardop schrijven." Oftewel rauw!

 
anna-maria 16/06/2013 | 22:43 uur

@karin @suska @marloes @yukiko het verhaal gaat gewoon weer verder... :-)

 
anna-maria 16/06/2013 | 22:44 uur

@Michel ten Hove MOOI!

 
Steven Gort 16/06/2013 | 23:00 uur

Herkenning. Leuk. Dat aangestoken zijn. Op een vergelijkbare manier zelf dagelijks bloggen gedaan. Gestart. Via #blogpraat. Via Elja. Mijnmoment deed de rest.
Inmmiddels tot rust gekomen. Dagelijks werd mij teveel. Een ander ritme. Regelmatig. Dat blijkt voldoende. Voor nu.
Ik ben benieuwd wat je zoal tegen zult komen. Wat je zelf laat zien hier. Die Cor Noltee zet ik er alvast bij hier.
Dank!

 
Sara ? 17/06/2013 | 08:26 uur

Ik ga mee op reis! Ben zelf nooit echt gestopt... Wel bij vlagen meer of minder. Soms maandenlang meer foto's... Puur waarnemen... Dan weer behoefte om waarnemingen in de vorm van woorden te gieten. Vorm dwingt ordening in gedachten af, keuzes maken, en spelen met taal!

 
karin r. 17/06/2013 | 16:35 uur

Betekent dat dat je blogs gaat schrijven over wat je tegenkomt bij de ander of blog je ook (nog) zelf over je eigen 'dingen'?

 
Anna-Maria 17/06/2013 | 18:44 uur

@karin R om eerlijk te zijn... Ik heb nog geen idee...

Denk uiteindelijk een top 100 - top 50 of top 10 over te houden. Wil met #blogreis nieuwe blogs ontdekken die geweldig zijn.

 
Anna-Maria 17/06/2013 | 18:45 uur

@marloes @marloes hard he?

 
Plaats jouw reactie