HUNKER

Anna-Maria
op donderdag 24 mei 2007 om 22:41 uur

 

Zingend stak ik net de Dam over. Op weg naar kantoor.

Het zijn rare maar mooie tijden. Ik ren van ijsbar naar stadsstrand. Laat me fotograferen voor de Panorama ( hou de zomerpanorama in de gaten) en ontmoet de meest fantastische mensen.

Was het maar altijd hoogseizoen.

Vanavond de uitvinder van aspertaam en ibuprofen ontmoet. Het diner samen duurde tekort. We waren nog niet verder gekomen dan de complottheorieen van 9/11, de juiste samenstelling van stoffen om radiatoren op te blazen en mijn lievelingsboek.

Raar is dat... maar mijn vermoeidheid is verdwenen. Nog voor dit event vertrok ik met lood in de schoenen naar m'n fiets. Zo moe, hunkerend naar huis en blonde haren.  Ver hoorde ik Edward nog roepen; "Dit is toch wat je wil?"

Precies...dit is wat ik wil!

Reacties op HUNKER

Nirvana 25/05/2007 | 21:17 uur
James Schlatter heeft in 1965 aspartaam ontdekt. Hij heeft het niet uitgevonden. Hij was naar iets anders op zoek. Dat hij ook de uitvinder is van ibuprofen staat niet in de Wikipedia of Britannica. Date jij zulke oude mannetjes tegenwoordig? Wat is er zo specifiek aan radiatoren opblazen en stoffen die daarvoor worden gebruikt? (Waarom zou je dat willen? Doet me aan een van mijn laatste logberichten denken...) Is dat boek -echt- je lievelingsboek? Wat spreekt je daarin zo aan? (Of hing het met deze dinnerdate samen? ;-) )
 
Fausto 25/05/2007 | 22:31 uur
De uitvinder van iboprofen en aspartaam? Je hebt hem toch geen geld gegeven hoop ik ;-)
 
anna-maria heeft gelijk 25/05/2007 | 23:12 uur
@ nirvana veel vragen bij jou en nu ook bij mij. Tja , ik verstond het goed. Zal het zijn dat hij 'meedacht' tijdens de onderzoeken daarna? En ik schat hem ongeveer op bouwjaar '60. Niet belegen dus. Dat van de radiatoren opblazen bleek een jeugdzonde, maar hetzelfde goedje kun je ook op de bladzijden van een boek smeren voor hetzelfde effect. Langzaam onttrekken de pagina's water en bij een schok ( bv dichtklappen van het boek) kaboem! En dat boek...het spookt regelmatig door mijn hoofd. Ben elke dag bezig m'n leven langer te maken. Moet van mijzelf elke week dingen doen die ik op mijn sterfbed zal herinneren. Vond het fascinerend te lezen waarom hersens soms niets onthouden, verkeerd onthouden en soms alles onthouden. Soms is het goed bewust te zijn van vergankelijkheid. En bewust het afstompen van zintuigen en herinneringen aanpakken.
 
anna-maria heeft gelijk 25/05/2007 | 23:16 uur
@ Fausto, nee juist andersom = werk in www.zeppos.nl. Maar dus erg plezierig. Blijf erbij dat het in alle oprechtheid werd verteld. Wie kan je dan nog geloven in deze wereld?
 
Yukiko 26/05/2007 | 08:49 uur
Dat gevoel dat energievretende momenten juist energie geven, ken ik wel, de rest niet.
 
brownie 26/05/2007 | 14:58 uur
Ik heb wat maanden geleden een docu film over het WTC gezien, maar vond een paar dingen toch wel vergezocht, het feit dat er interne explosies zouden zijn en het verdwenen goud ??? stelde mij niet helemaal, of helemaal gerust. Vandaar dat ik even keek naar het " radiator opblaas " linkje. Ik neem eigenlijk aan dat het WTC luchtbehandeling had, en geen CV's op die hoogtes, en dan ook nog zo met elkaar in verbinding dat je er een gebouw mee op kan blazen. Het verbaasd mij iedere keer weer dat dat soort dingen op het net staat. Net als het uitgebreid hebben over frostiebommen ( gemaakt van gootsteen onstopper) in het jeugdjournaal. Booming Hype meteen...............
 
Nirvana 27/05/2007 | 14:15 uur
@Anna-Maria: Aha, de man in kwestie wilde indruk op je maken!
 
Anna-Maria heeft gelijk 28/05/2007 | 23:44 uur
@ Brownie radiator opblazen staat los van het WTC. Volgens de experts is het onmogelijk dat deze torens zo loodrecht in elkaar zijn gezakt.
 
Anna-Maria heeft gelijk 28/05/2007 | 23:46 uur
@ Nirvana en dat is hem zeker gelukt. Normaal gesproken ben ik natuurlijk flink blase.
 
Anna-Maria heeft gelijk 28/05/2007 | 23:47 uur
@ Yukiko. Niet eens SF theorieen?
 
Nirvana 28/05/2007 | 23:48 uur
@Anna-Maria: Welke experts? Waarom zou het niet kunnen?
 
Anna-Maria heeft gelijk 28/05/2007 | 23:52 uur
@ Nirvana Zie je...daar begin ik weer mijn tafelpartner na te beuzelen. Totaal geen wetenschappelijke onderbouwing. Maar vind jij het dan niet frappant?
 
Nirvana 29/05/2007 | 19:43 uur
@Anna-Maria: Frappant is het wel. De meest waarschijnlijke verklaring lijkt me de volgende. De stalen constructie heeft het begeven. Die was onvoldoende beschermd tegen brand waardoor de temperatuur ervan gemakkelijk te hoog kon oplopen. Daardoor werd het metaal zacht (door plastische vervorming en kruip) en kon de constructie het gebouw niet langer ondersteunen. Vandaar dat het gebouw gewoon inzakte. (Bedenk: staal is een goede warmtegeleider. Je kunt de stalen constructie beschermen met beton.) Het kwam dus allemaal door verkeerde zuinigheid of wat minder vriendelijk gezegd: domheid. Iets minder frappants: Had je erg veel sjans?
 
Plaats jouw reactie