Hoe word je gelukkig?

Anna-Maria
op woensdag 04 oktober 2017 om 00:32 uur

 

Best wel simpel:

Durf onbekwaam te starten
Dat is het begin van alles. Elk nieuw avontuur start met fase 1. Onbewust en onbekwaam stap je in het leven of start je een nieuw avontuur. Uiteindelijk ga je naar een hoger plan. Lees hier de leerstadia van Maslov. Toffe gast was dat.

Maslow2.jpg

Maslov had het niet makkelijk

Zorg goed voor je naasten
Als je de mensen om je heen gelukkig maakt dan is het leven in het algemeen beter, mooier en tot nut. Elkaar helpen  en verzorgen is het antwoord op het  'waarom' van alles.

Lees veel
 Leters maken je wijs en laten je dingen beter snappen. Ze geven je een venster op de fouten en inzichten door de eeuwen heen. Uiteindelijk is alles al een keer eerder gebeurd. Leer daarvan. Lezen is ook genot. Gun jezelf dat. Elke dag.

Waar mogelijk jezelf ontwikkelen
Als er tijd en zin is. Beste remedie tegen trage hersens en mopperigheid. Kan online en offline.

Besef waar je echt niet goed/ traag/ sukkelig in bent en doe dat zo min mogelijk
Oei, dit is erg lastig. Er zijn altijd wel moetjes. Soms is het ook goed om dingen te doen die traag gaan. Koken, mail en diplomatiek handelen zijn geen vaste kwaliteiten van mij. Ik ben wel heel goed in alle andere dingen in het leven ;-)

Heb lief
Kies iemand die je beter maakt. Wacht niet te lang. Wees niet te kieskeurig. Zo geweldig ben je nu ook weer niet. Het is niet voor niets dat oudere mensen sneller ´hokken´. Die weten dat het leven te kort is voor praten tegen je kat.

Deel je geluk
Logisch.

Wees niet streng voor jezelf
Ok ik neem mijn woorden terug van daarnet. Je bent wél geweldig en leuk en ... ja hoe zal ik het zeggen? Uniek. Discipline is goed, te streng niet. Doe aardig en koop morgen een kadootje voor jezelf. Is echt voor jou. Van je beste vriend. Van jezelf dus. Omdat je bestaat. Doe lief dus!

 laatste tip

Geef geluk een kans.
Tuurlijk is het niet makkelijk. Maar blijf niet hangen in voorspelbaar gedrag en mokken. Hup, hup. Maak je horizon breder...

Oh en dit doe ik om blij te worden. Dit filmpje draai ik dag en nacht. Al jaren...

Reacties op Hoe word je gelukkig?

Elja 05/10/2017 | 21:45 uur

Ik luisterde vandaag naar een podcast met de mensen achter de Chipmunks. De film, de serie, de muziek. Het is een echtpaar. Toen ze begonnen wisten ze helemaal niets, zeiden ze. Hun motto was: "Start from stupid". Leek me wel een goed motto!

 
Anna-Maria 06/10/2017 | 02:20 uur

@Elja en zo is het!! Geen angst

 
Kitty Kilian 22/10/2017 | 22:49 uur

Start from stupid, prachtige kreet!

 
Elja 23/10/2017 | 17:53 uur

Ja he. Zouden we iets mee moeten doen! START FROM STUPID. Goede boektitel ook :))

 
Anna-Maria 24/10/2017 | 07:43 uur

Tijd voor een boek daarover Elja!!!

 
John Knappers 17/12/2017 | 10:42 uur

“Gelukkig worden” klinkt alsof je iets moet bereiken.
Terwijl juist het zonder verlangen zijn voor het grootste gevoel van tevredenheid kan zorgen. Waarmee je dan gelukkig kunt Zijn.

 
Plaats jouw reactie