Hoe kom je de winter door? Tien tips zomaar uit het losse mouwtje.

Anna-Maria
op woensdag 15 oktober 2014 om 09:04 uur

 

Wat denk jij bij dat plaatje hierboven? Joepie of Bléééééh? 

Ik heb het niet op winter. De kleuren verdwijnen en de dagen zijn niet meer dubbel maar enkel. Ben je ook het anti-winter type? Ik help je nu.  Spontaan schud ik nu even snel tien tips uit het mouwtje.

Hoe je de winter kunt overleven zonder jezelf voor de voeten te lopen? Hoe je deze winter onvergetelijk goed maakt? Zit je er klaar voor? Komen ze! Lees!

 

1 Vaak gaat het om nut en de strijd tegen stilstand. Zit niet stil! Wees er deze winter voor mensen. Sportschool is zo zonde van je energie. Leuk hoor dat je zestien kilo met je  linkerpink kan optillen. MAAR DAT HEEFT GEEN NUT! Gebruik die energie om  het leven van iemand beter en completer te maken. Voor wie? Dat moet je zelf weten...kijk om je heen en luister goed. Wie kan hulp gebruiken? Bel,vraag en doe. Maakt je hart lichter en de winter ook. Ik ben zelf fan van het leefkringhuis in Amsterdam-Noord. 

2 Zorg voor genoeg generaties om je heen.  Vind ik echt opvallend in Nederland. Verzuiling is steeds minder...maar generatiegenoten zitten constant op elkaars lip.  Vinexjonkies, dertigers met festivaljeuk, babyboomers met e-bike's, pubers met beginnende snor. Iedereen blijft hangen in eigen kring...of nog erger: eigen sekse. Alsof je daar wat van leert! Stap uit je eigen demografische staafdiagram en maak connectie met geboortejaren waar je geen weet van hebt.

3 Leer iets!   Nee, daar bedoel ik niet iets 50-tinten-achtigs mee. Gewoon letterlijk leren. Nederland is een kennisland. Hoeft niet een peperduur LOI-iets, met gratis Ipad,  te zijn. Kan ook een lezing van de plaatstelijke organist  zijn over zijn  favoriete Bach cantates. Of via you-tube eindelijk Chinees tellen of een keer meekijken bij je favoriete mens: Hoe ziet zijn of haar dag eruit. Daar leer je ook heel veel van. Leer!

4 Luister radio. Er bestaan prachtige programma's. Benut de donkere avonden. Kruip onder de wol. Geen elektriciteit maar kaarslicht en luister goederadio programma;s terug. Woorden en muziek komen veel beter door. Radio is magisch. Lang leve een lange winter. Mijn favoriete radio-archief? Radio Kunststof... al jaren. Coole interviews met mensen die zoeken en het soms zelfs gevonden hebben.

5 Vind jezelf opnieuw uit. Verander je naam, scheer je wenkbrauwen af, loop een hele winter achterstevoren, antwoord op elke vraag alleen het woord ''absoluut' of draag voortaan maar één kleur de rest van je leven. Doe iets om deze winter onvergetelijk te maken! Niet moeilijk, wel absurd. Moet dan maar. 

6 Zing meer.  Maar alleen als je echt kan zingen. Anders terug naar punt 3.

7 Wees onverwacht aardig. De laatste tijd zie ik steeds meer hufters en hufteressen. Denk dat het komt doordat ik 46 ben. Mijn generatiegenoten komen nu in de fase dat ze eindelijk recht van spreken hebben. A Of ze zitten te lang op dezelfde werkplek. B of ze nemen zich voor 'het niet meer te pikken',  C of ze hebben een hele bittere scheiding achter de rug. Resultaat: venijn. Remedie-> toon je onaantastbaarheid met negeren en soms een lach.  Lukt dat niet?  Dan heb je kans dat je bij type A, B of C hoort. Remedie-> zie punt 8

8 Wees onverwacht aardig -> zie punt 7

9 Hoe schilder hoe wilder. Kleur je habitat deze winter. Grijs , antraciet en alle andere scherts crematorium-kleuren zijn zo 2008. Verf je huis, haar, hond, stoep, fiets of favoriete mok. En dan het liefst in een kleur die het grote grijs van de komende maanden verlicht. 

10 Kook en kauw. Daar gaat het om in het leven. 

Nou...ik hoop dat jij én ik hier wat aan hebben. De dag is om. Tss al twee uur. Weer een dag dichter bij de winter.

 Oh ja... een liedje. Stromae al dagen in mijn hoofd. Zo goed.  Uitzicht en decordames ook.

Reacties op Hoe kom je de winter door? Tien tips zomaar uit het losse mouwtje.

MijnPlog 16/10/2014 | 09:21 uur

Mooi!
Dank.
Ik neem ze mee de herfst in.

 
17/10/2014 | 15:09 uur

Wat een

 
Anna-Maria 18/10/2014 | 00:51 uur

geweldige blog! Zekersssss

 
Plaats jouw reactie