Hoe gaat het met je schuldklier?

Anna-Maria
op dinsdag 20 juni 2017 om 08:25 uur

 

Untitled

Sinds deze maand weet ik álles over mijn schildklier (schuldklier dus) Hij is traaaahaaaaaag maar krijgt nu een zet in de goede richting.

Elke dag stipt om 6.45 uur slik ik twee piepkleine tabletjes. Soms is dat op een moment dat mijn dag moet beginnen. Soms is het vakantie en mag ik mijzelf nog omdraaien en probeer ik heel hard weer in slaap te vallen.

Feest!

Sinds deze week slaan de hormonen aan en is het feest! Pijn weg, energie voor vijf, geen flardgedachten, einde blaasontstekingen, mijn huid en haar normaal en voel mij minder pafferig. 

Ik word 111 dus heb zeker dit leven nog 44560 van die tabletjes nodig. Best wel eng dat ik de rest van mijn leven dus afhankelijk ben van grote medicijn bedrijven en een logistiek systeem dat moet werken. Er was twee jaar geleden zelfs een tekort in de wereld van dit medicijn. 

Ook gij? 

Heb jij het ook? Sinds ik schuldklier expert ben gedraag ik mijzelf als een soort schuldklier Jehova getuige en wil ik iedereen het licht laten zien. Wist jij dat één op de acht vrouwen schildklier problemen heeft en een groot deel niet weet dat het hun schuldklier is? Nee het is geen overgang, burn out, vermoeidheid en kilo's teveel. Prik, prik, prik!

Herken je dit?

Klachten die kunnen passen bij een te traag werkende schildklier zijn:
moeheid, slaperigheid, traagheid
gewichtstoename
vochtophopingen, kortademigheid
opgeblazen gevoel
obstipatie, verstopping van de ontlasting
kouwelijkheid
haaruitval
menstruatiestoornissen
stoornissen van de vruchtbaarheid
tepeluitvloed
libidoverlies (minder zin om te vrijen)
spierverstijving
spierkrampen
gewrichtsklachten
tintelingen en doof gevoel in bijvoorbeeld de handen (carpaal tunnel syndroom)
psychische veranderingen zoals apathie, maar ook psychose of dementie
Het kan opgevallen zijn dat betreffende persoon er opgeblazen en apathisch uitziet, dat de huid en het haar droog aanvoelen en dat de stem zwaarder geworden is.
Niet al deze klachten hoeven aanwezig te zijn. De ziekte begint vaak sluipend, zodat geringe veranderingen niet opgemerkt worden. Bij oudere mensen kunnen de klachten atypisch zijn. Bij oudere mensen die bijvoorbeeld verward zijn geworden zonder een duidelijke oorzaak of bijkomende klachten, moet de schildklierfunctie gecontroleerd worden.

Herkenbaar? Gewoon bloed prikken dus. Mijn dokter belde al na twee uur en daar ben ik zo blij om!

KLIK VOOR MEER SCHULDKLIER 

Reacties op Hoe gaat het met je schuldklier?

Plaats jouw reactie