Het geheugenpaleis.

Anna-Maria
op vrijdag 28 april 2017 om 21:33 uur

 

Mijn gedachten, mijn geheugen en mijn hink- stap-sprong ideeen zijn mij heilig.

Al een dag of vier ben ik niet lekker. Echt niet 100%. Zo ziek zelfs dat ik na twee dagen antibiotica moeite heb met focus en mijn gedachten traaaaahaaaag fladderen. Ik voel me amper 58%

Slow, groggy, ziek ben en niet scherp. Ik heb vandaag 14 minuten moeten nadenken voordat ik op het woord bleekselderij kon komen. Normaal is dat echt niet meer dan 11 minuten ;-)

Accepteren kun je leren.

Hierboven een mooi interview met Joshua Foer. Pracht journalist. Schreef het boek Het Geheugenpaleis en werd tijdens het schrijven daarvan geheugenkampioen van de U.S.A. Hoe? Door truukjes. Onder andere de methode van Loci.  Lees het boek van Foer maar.

Eén van die truukjes is het creeren van een geheugenpaleis dus. Maak dingen absurd, anders, gek en stinkend mooi en het blijft plakken in je brein. Het helpt onthouden. Anders lijkt elke week op elke week.

Het geheugen is geweldig. Soms zitten gevoelens en maten zover verstopt dat je dénkt dat je ze niet hebt opgeslagen. Opeens, uit het niets poppen ze op. Dit heerlijke fimpje van de pianiste die de verkeerde papieren meenam is goud. DIT MOET JE ZIEN. Neem de tijd.

 

Kippenvel.

Niet alleen dingen wil ik ordenen in mijn hoofd, ook de avonturen in mijn leven. Dat heb ik weer van een andere held Douwe Draaisma, zijn boek heet Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt.

Bij Stand Up Inpiration in Toomlers sprak ik daarover.

Morgen maar weer een saaie dag. Dag plat en rust op bank Pino.

Reacties op Het geheugenpaleis.

Plaats jouw reactie