GLIMP

Anna-Maria
op zondag 16 april 2006 om 22:34 uur

 


Ik kom het verleden niet zo vaak tegen.

Mijn oude buurt bezoek ik alleen rond etenstijd. Oude scholen wijs ik soms aan tijdens het voorbij zoeven. Veel mensen van vroeger lijken van de aardbodem verdwenen. Ooit bezocht ik de jaarlijkse rexc3xbcnie van de MDS in Amsterdam. Vergelijkbaar met het herlezen van een lievelingsboek: Het valt altijd tegen.

Veel mensen bezoeken een rexc3xbcnie met onverwerkte gevoelens. Ik zag veel hooggehakte LPF-ers die 'per ongeluk' hun gouden badge nog hadden opgespeld. De knapste jongen bleek meer interesse te hebben voor stoere mannen. En Leraren verloren hun charisma bij elke nieuwe zin.

Gesprekken met oude scharrels bleken net zo gruwelijk. Krampachtige grappen en anekdotes. Een glansloze glimp naar het verleden. Toch vraag ik me af: Al die ambitie, dromen en plannen. Waar zijn al die mensen gebleven? Van een weet ik dat zijn ambitie hem niet ver bracht. Hij stond te dicht bij Cor van Hout tijdens zijn laatste minuten.

Kom jij vaak mensen van vroeger tegen?

Reacties op GLIMP

rob 17/04/2006 | 11:14 uur
Ik heb gisteren na jaren weer mijn geboortestad Culemborg bezocht en het riep bij mij dezelfde gevoelens op als jij hier beschreef. Er staat immers zoveel tussen de beelden van toen en de beleving van nu. Vandaar dat dit soort droefheid bijna onvermijdelijk is. Maar ik blijf er niettemin bij lachen, hoor. :D
 
Erik 17/04/2006 | 14:50 uur
Ik hou het liever bij de herinneringen.
 
mack 17/04/2006 | 21:37 uur
Nee nooit. Het dorp waar ik gewoond heb heeft wel een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me. Als ik er ben wil ik er altijd even kijken. Over een paar maanden reunie van mijn lagere school.
 
Fausto 20/04/2006 | 23:19 uur
Ja, en dat vind ik erg leuk. Ik vind het grappig om te merken dat een soort band die ik jaren geleden had, bijna niet veranderd. Alsof mensen in de kern toch een beetje het zelfde blijven.
 
Plaats jouw reactie