Fotograferen is toveren met licht. Fotograaf Timmermans is oppergod van de natte collodium. Dát is pas toveren!

Anna-Maria
op vrijdag 24 oktober 2014 om 22:18 uur

 

Geen plaatje op deze plek.  Want...

Ik kwam deze prachtige film tegen. Gaat over natte collodium.  En over Alex Timmermans. Wát een man. Wát een mooie wereld maakt hij.

Volgens Alex is fotografie te voorspelbaar. Hij ging terug naar het oer. Naar het procedé van 160 jaar terug.  Ik las net in een artikel van Ton Hendriks dat dit hoort bij onze tijd. In een wereld met snelle sociale veranderingen zie je vaak introverte, terugtrekkende bewegingen in de kunst.

Gewoon NU deze vimeo film kijken en daarna hieronder doorklikken naar zijn werk. Man, man, man... wat lijkt me dit mooi om mee te maken. Probeer in gedachten te houden dat je dit allemaal moet flikken vóórdat de plaat droog wordt. Dus in tien minuten.

De man en zijn werk

Er zijn er méér...en er is zelfs een natte collodium dag

Dit is het echte oer. Een oude 'natte collodium' plaat uit 1860 Een Franse veteraan en zijn vrouw. Naam onbekend. Let op de ogen, de medaille, zijn hoed en haar gehandschoende handen. Wauw. Hou van ontmoetingen met karakters van ooit.

Muziektijd! My life is brilliant. My life is pure! James Blunt mensen. Fijn weekend alvast.

 

Reacties op Fotograferen is toveren met licht. Fotograaf Timmermans is oppergod van de natte collodium. Dát is pas toveren!

Plaats jouw reactie