Even mijn adem inhouden, even om me heen kijken....

Anna-Maria
op maandag 25 oktober 2010 om 00:28 uur

 

Mooi!

Vrijdagavond vijf over tien.

Langzaam vulde mijn hart zich met een lang vergeten gevoel. De open haard smeulde, kinderen net op bed en tas oudste klaar voor het grijpen mxc3xa9t de juiste kleur voetbalsokken.Plots was het gevoel terug. Ik was de smaak van rust allang vergeten. Voor het eerst sinds 'de grote verhuizing van 2006' voelde ik me thuis.Het huis was mijn huis. Langzaam durfde ik eindelijk te geloven dat dit niet tijdelijk is. Dat het huis in de weekenden van ons is en niet van klussers, prutsers en uitvreters. Het huis is geen vijand meer die saboteert en tijd en energie vreet.

Valt me wel tegen dat het zo lang duurde. Waarom? Hierbij mijn tien gouden tips voor mensen die binnenkort een verbouwing of verhuizing voelen aankomen.

1  Verhuis niet.
2  Verbouw niet.
3  Als je toch 1 en 2 van plan bent... verhuis dan pas nxc3xa1 de verbouwing.
4  Plan je vakantie tijdens de verbouwing of emigreer.
5  Hecht niet teveel waarde aan je tuin vxc3xb3xc3xb3r de verbouwing
6  Gooi na de verhuizing de helft van de verhuisdozen rechtstreeks in de vuilcontainer.
7  Pak de rest van de verhuisdozen uit en gooi de helft alsnog weg.
8  Plan halverweg  een paasbrunch in een half huis, alleen al voor het gevoel.
9  Kijk goed na of je verzekering lekkage dekt... niet elke loodgieter is te vertrouwen.
10 Een huis heeft de drie b's nodig... bank, bad, bed. Pas als dat af is  aan de rest beginnen.

 

 

 

 

 

Reacties op Even mijn adem inhouden, even om me heen kijken....

Eddie 30/10/2010 | 13:51 uur
Lieve Anna-Maria...prachtig stukje! En wat komt je eigen creatie schitterend uit met het verborgen woord 'PUUR'......voor de mensen die dit nog niet ontdekt hebben....nog even kijken en zoeken!
 
Plaats jouw reactie