Escaperoom congres Up The Game 2017. Dit jaar nóg beter, creatiever en completer dan vorig jaar!

Anna-Maria
op woensdag 10 mei 2017 om 23:16 uur

 

Het internationale Escapeoom Congres Up The Game was dit jaar in Breda. Dat was natuurlijk een risico voor de organisatoren. Niet in de voorspelbare randstad maar in Brabant.

Zou het lukken? Zou de escapewereld de moeite nemen om naar Breda af te reizen? Natuurlijk! Escaperoom mensen houden van avontuur. Dus gisteren 9 mei 2017 was één van de mooiste locaties ooit vol met een bijzondere combinatie mensen. Zei ik mooi? Ik bedoel een indrukwekkende en belachelijk geweldige locatie:  De koepelgevangenis van Breda. 

Het was bij Up The Game méér dan wauw. Ze waren er allemaal. Vijfhonderd deelnemers, meer dan 40 nationaliteiten en alle lagen en soorten escape fanatici. Boekingsbedrijven, VR-experts, acteurs, ondernemers, puzzelmakers, game masters, ontwikkelaars, knutselaars, heuse escape professoren  en hele coole mensen die podcast interviews maakten. Anna-Maria Giannattasio en Niels Tenhagen dus. 

De Escaperoom branche is flink professioneel nu. 

Waar merk je dat aan? Nou bijvoorbeeld dat een pietepeuterig land als Nederland nu al 500 escaperooms heeft. Varierend van 'ik word slapen rijk door gasten op te sluiten met een bagger-room' tot 'vierde generatie High Brow Elite Escaperooms met complete onderdompeling in het avontuur'

Het motto dit jaar was 'Connecting Creators'. 

En mijn god... wat hou ik van creators.

Ze waren overal. Het team van Up The Game zorgde dat de sprekers een echt publiek hadden die het snapten en voelden. Waar gingen de 'Talks' van de sprekers over?

Dit jaar ging het de diepte in.

  • The perspective of the player's experience.
  • Puzzle writing lessons.
  • Set Design
  • Imaginary worlds in public spaces
  • The tools of immersion en 
  • How to make a transformative escaperoom

Ben je er nog bij?  Ik wel. Stuk voor stuk dingen waar de bovengemiddelde escaperoom liefhebber van gaat kwijlen. 

Liters. Emmers vol.

Wat ik ervan vond? Ik moet het nog allemaal meemaken!

Samen met Niels Tenhagen Creatieve Technology maakte ik de éne goede podcast na de ander. Geen tijd om naar een 'Talk' te lopen. De creme de la creme kwam onze kant op!  Aan onze tafel schoven de grootste breinen aan. Tijd voor een podcast interview over de kern van hun talk of onderneming. Ik hoorde gedurfd ondernemerschap  en intelligente sprekers over hun passie spreken. De oogst na een lange dag was podcast na podcast vol kwaliteits thema's. 

Voorbeelden? De heerlijke stem van David Spira. Samen met zijn partner Lisa heeft hij een wereldwijd escaperoom platform. Te vergelijken met Escaperooms Nederland en All Escaperooms bij ons. 

Ook indrukwekkend: de podcast met Ruud Kool. Eén van de Escaperoom pioniers in Nederland. Hij heeft zich deze week in een avontuur gestort: Puzzelpost. De escaperoom bij je thuis! Meer weten? Kijk hier naar zijn Puzzelpost Crowdfunding project. Hoppa in twee dagen al 8K! 

Ook sprak ik Professor Scott Nicholson. Een man waard om te googelen. Al is het alleen maar om te zien hoe een regenboog baard eruit ziet. Betekende veel voor de industrie en organiseerde het Wereldkampioenschap Escaperooming. (Ik weet het, je valt van de ene verbazing in de andere... ik ook gisteren)

Op de valreep had ik een podcast interview met de fascinerende Rick Stapelbroek. Waarom is hij zo apart? Ik hou van zijn gedrevenheid en daadkracht. De man achter velen projecten. De brug tussen creatieven en een daadwerkelijk product dat AF is. 

Hij sprak over zijn projecten alsof het een beest was dat getemd moest worden. Over Up The Game volgend jaar (scoop: hoogstwaarschijnlijk in een vergelijkbaar land. Dus niet Nederland) Over afzien en gedurfd ondernemerschap. Zijn laatste project: Een gloednieuwe escaperoom in de Koepelgevangenis van Breda (ja ja toeval bestaat amper). Dit bizar mooie project is net twee weken open. Afzien hoor. Respect! Het is ook niet makkelijk om dingen af te maken en de escapewereld bij elkaar te brengen. Dat vreet. 

Ben ik er volgend jaar bij?

Hell Yeah. Wil dit niet missen. Nu al nieuwsgierig waar en hoe de podcasts te horen zijn? Ik ook. Niels... weet jij al meer?

ps. Mooiste project waar ik over hoorde? Een escapegame dat 36 uur duurt. Teams die tegen elkaar vechten en kilometers afleggen per bus. Niet slapen en dus totaal kapot gaan. Wil ik meer over weten. Ik ga voor je op zoek! 

Anna-Maria Giannattasio 

Anna-Maria Giannattasio is eigenaar Puur Events. Maakt al 21 jaar real life Urban Games in Nederland en het buitenland. Eigenaar escaperoom Mysterium (top 10 room Nederland), succes ondernemer van het populaire Escaperoom Stadsspel The Great Escape 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties op Escaperoom congres Up The Game 2017. Dit jaar nóg beter, creatiever en completer dan vorig jaar!

Mariëlle Wegman 10/05/2017 | 23:34 uur

Heel, heel gaaf. De (jouw) energie en gedrevenheid spat weer van het scherm af!

 
Plaats jouw reactie