ERWIN BLOM SPREEKT EN DE TWITTERAZZI'S LUISTEREN

Anna-Maria
op vrijdag 09 november 2007 om 23:31 uur

 

Collage5_1

Ik moet bekennen. Diep in mij zit een dweperige hippie.

Natuurlijk weet ik wel dat de wereld slecht is, de mensen egoisten en dat uiteindelijk iedereen kiest voor de weg van de minste weerstand. Maar ergens hoop ik altijd toch dat er dingen worden uitgevonden die de mensen blijer en gelukkiger maken. Dingen die zorgen dat iedereen de schouders eronder zet en elkaar helpt beter te worden om uiteindelijk beter te zijn. internet komt dichtij die droom en twitter zelfs nog dichter.

Vorige week dinsdag organiseerde ik samen met het VSA een bijeenkomst over de laaste digitale ontwikkelingen. Via twitter durfde ik Erwin Blom te vragen als spreker...en wat was hij goed!

Zijn presentatie was een schot in de roos.

Ademloos luisterde ik terwijl hij de totale digitale wereld in een klein half uurtje probeerde te proppen. Soms moest ik echt een Rai Uno applausje onderdrukken. In plaats daarvan begon ik dan instemmig te knikken alsof het een kerkbijeenkomst in 'n Bijlmer Garage betrof. Amen

Geen suffe powerpoint maar het echte werk. Wat was de lijn? Ik werd van de ene hoek van de internetwereld naar de andere getrokken...ik leerde dat jij en ik niet de wereld anders zullen maken maar het jonge grut na ons. Zij zijn totaal vergroeid met de nieuwe manier van delen en uitdelen van informatie. Samen sterk dus.

Naast mij was twiterazzi @stukjes driftig de termen en links aan het opschrijven...verslag daarvan volgt. Voor nu even een glimp. Enjoy...

O ja en nog xc3xa9xc3xa9n ding onthouden: Internet is Punk ;-)

Reacties op ERWIN BLOM SPREEKT EN DE TWITTERAZZI'S LUISTEREN

Marloes 10/11/2007 | 10:18 uur
Mijn kinderen (toch ook niet de jongsten) verklaren mij voor gek met mijn internet gedweep. Bloggen is voor suffe (huis)vrouwen en twitter?...Nichten en neven blijven steken bij Hyves en komen dus ook geen stap verder.Zussen msm'en en heel soms mailt ook een broer. Daar hoeft het internet het in de toekomst dus ech niet van te hebben.
 
mack 10/11/2007 | 11:49 uur
Tsss...als ik er niet was zag de wereld er echt heel anders uit hoor.
 
Xiwel 11/11/2007 | 15:42 uur
Ik vind dat de wereld de laatste 40 jaar al flink verbeterd is, daar zijn bewijzen genoeg voor. Onze ouders vestigden ook hoop op hun jeugd. Maar ook zij vonden dat er toen al van alles mis was met de wereld en dat een groot deel van de jeugd het niet goed deed. Generaties daarvoor zal het niet anders geweest zijn. Toen mijn opa overleed had iedereen een auto en TV. Beide dingen bestonden nog niet toen ie ter wereld kwam. Heeft allemaal weinig met twitter te maken, maar alles met ouder worden. Mensen die hun hoop op de jeugd vestigen geven daar eigenlijk mee aan dat ze het zelf opgegeven hebben. :-)
 
Plaats jouw reactie