Elke ochtend een brok inspiratie in je mail met Fast Moving Targets. Aanrader: Handpicked. Doen!

Anna-Maria
op woensdag 05 april 2017 om 07:21 uur

 


Erwin Blom spreekt bij Mobile Monday 2011

Ik ben nu een paar jaar fan van Handpicked van Fast Moving Targets.

Elke dag vind ik in mijn mail mooie gedachten. Elke mail is een goede tip en geeft duiding van mensen die verder kijken dan het nu. Door de Handpicked mail van Erwin Blom kijk ik elke dag naar de toekomst. Ik snap alles beter en ik voel mij verbonden met denkers die hun best doen. Mensen die door technologie de wereld behapbaarder en beter te maken.

Meelezen met Handpicked? Kan Graties. Ooit was het betaald maar nu is Handpicked een gratis online nieuwsbrief. Zoals ze het zelf noemen: Handpicked is gewoon je dagelijkse dosis inspiratie.

Dat blije gevoel van Handpicked voel ik ook als ik terugdenk aan de eerste Twitterjaren. In 2007 was twitter een timeline vol optimisten die nieuwsgierig elke nieuwe stap in de media, marketing, techowereld volgden. We stuiterden bij elke nieuwe ontwikkeling en maakten online en offline connectie.

Vandaag ging Handpicked over succes. Om specifieker te zijn... De formule voor succes. Erwin Blom (hij is dus echt wauw) had het over de drie redenen waarom 'de Correspondent" internationaal wél een succes kan worden én drie redenen waarom niet. Lees het zelf maar even.

Mij gaat het vooral om de vraag: Is er een formule voor succes?

Ik denk dat bereikbaar succes is af te dwingen. Altijd! Gewoon een kwestie van keihard werken, hyperfocus, met de juiste persoon trouwen en gewoon doen wat je belooft.

Keihard werken

Er zijn veel mensen die geen energie krijgen van hun werk en dat accepteren. Ik hoor het vaak aan en heb dan geen begrip. Dan hoor ik zeggen: 'Ik geef geen energie en mijn werk kost ook geen energie'. ZERO TYPES noem ik die.  Dit lijkt lekker maar is zo fout!  Doe gewoon waar je goed in bent en probeer beter te worden dan de rest.  Dat is gewoon de enige weg. Hoe je dat weer doet? Moet ik alles uitleggen? Als je ergens goed in wilt worden dan moet je gewoon vlieguren maken... als je iets vaak doet dat word je er steeds beter in. Met hard werken bedoel ik ook écht hard werken. Zonder stop. Dat is niet vies. Dat is juist lekker. Het leven moet zin hebben, anders is je leven een ei zonder zout. Dat weet je toch?

Hyperfocus

Als je kiest om iets tot een succes te maken dan kies je daar voor. Dan doe je dat. Geen afleiding, Niet part time. Het is gewoon een allesoverheersend moeten op dat moment, op die plek, in die levensfase.

Met de juiste persoon trouwen

Klinkt goed toch? Dan bedoel ik niet voor de pegels maar dan bedoel ik qua persoonlijkheid, energie en vechtlust. Vaak zie ik mensen in hun leven stranden omdat ze getrouwd zijn met een slapzak (m/v). Zo'n ZERO TYPE mens aan het einde van de dag. Weet je nog? Trouw iemand die je vrij laat, vertrouwen in je heeft, trots op je is en bewondering heeft voor je plannen. Ook al zijn ze soms erg dom, sukkelig en onwaarschijnlijk. Trouwen moet dat? Ja dat moet. Vind ik wel. Er is altijd reden nodig voor een goed feest om de liefde te vieren.

Doen wat je belooft

Dat is het. Niets meer en niet minder. En dan niet alleen beloftes aan anderen maar ook aan jezelf.

Dat was hem. Dank Erwin voor al die jaren inspiratie,

Oh ja. Nog één ding. Over de schaduwzijde van succes. Alles heeft een prijs. Alles komt in de plaats van iets anders. Succes kan ook dingen afpakken... gezondheid, tijd met de liefste mensen die je kent, de oprechtheid van de mensen om je heen of ten koste van vriendschap..

Niets gaat vanzelf. Succes helemaal niet.

Liever zekerheid en heel veel tijd voor een BBQ deze zomer? Kies dan maar voor de ZERO TYPE optie.

Mag.

Reacties op Elke ochtend een brok inspiratie in je mail met Fast Moving Targets. Aanrader: Handpicked. Doen!

Andries 06/04/2017 | 07:14 uur

Heel erg bedankt. Kende het niet

 
Plaats jouw reactie