Een dag vol schrik, goede gesprekken en zoeken naar het essentiële... #Plogsoap 18 februari.

Anna-Maria
op dinsdag 18 februari 2014 om 00:57 uur

 

Volle, volle dag. Zit je er klaar voor? Pas op...heeft een wat stichterlijke finale. Ik waarschuw je maar vast.

Op weg naar school. Hoor ik daar vrolijke vogels. Ik zie de eerste sprietjes opduiken. WIE NEEM IK NU IN DE MALING? Het is midden februari en veel te grijs naar mijn zin. Accepteren en snel op weg naar eerste afspraak vandaag: naar de beugelboer. Gisteren tot laat met jongste filmpjes gekeken over blokbeugels.

Ik riep gisteren "Gelukkig hoef je geen buitenboordbeugel...dát is pas erg." Nou...beugelboer twee ziet het anders dan nummer één. Nieuw plan..de hele reutemeteut dit jaar! Blokbeugel, slotjesbeugel boven en onder én buitenboord. Tegelijkertijd! Wel in stappen maar was echt schrikken en slikken.

RESPECT!

Jongste naar school en ik op weg naar kantoor Amsterdam.  Legomannen waren maar druk.

Dit pakket was inclusief 'beste stuurlui"-poppetje.

Tram 5 naar Koningsplein. Een dag vol sollicitanten. Dit plein is mijn favoriet. Ik ben er dag en nacht via deze geniale street webcam (inclusief geluid!)  Helpt bij heimwee. Soms hebben we thuis weddenschappen over welke tram nu passeert.  KLIK en ik zeg tram vijf! Gewonnen!

Kantoor voelt als thuis en thuis voelt als kantoor. Er is geen grens. Zo is mijn leven

Vergaderruimte bezet...dus diepte gesprekken bij benedenburen. Deze week rrrrapido 15 gesprekken.  Twee vacatures. Heel veel mooie ontmoetingen. Hou van mensen, hun verhalen en hun drang.

Melkmeisje anno 2014.

Wat een prachtig kapsel! Werd hier zo blij van.

Gesprekken zitten erop. Tram roept. 

Al die steentjes.

De buren hebben volgende week live muziek! Werk al jaren naast ze maar kom alleen voor een snelle wok. Toch maar doen! Niet vergeten!

Prutsers.

Vers werk.

Ik laat de stad achter. Ik ga tegen de stroom in.

Vanavond koken...dus slager helpt met gezonde hap. Boerenkool stamppot en kippenpoten. Jammmie!

Aalsmeer is totaal verlaten op de fietser in mijn spiegel na. Sven is aan de gang.NU!

Thuis snel Sven kijk hapjes maken. Had nog 6 minuten

Dan samen Wie is de Mol kijken. We lopen twee afleveringen achter. Denk dat Tygo en ik dezelfde rusteloosheidstic hebben. herken het zo.  Niet onprettig voor onszelf maar soms moeilijk te behappen voor mensen met een ander tempo.

Ai...wéér betrapt.

Marktplaatsman komt Xbox ophalen. Probeert prijs te drukken door te mauwen over ontbreken handleiding. Trap ik niet in. Ik moet trouwens opschieten. Vriendin @wilg wacht. Ik neem haar vanavond mee.

@Wilg vertrouwt me. Mijn smaak is divers en ik hou van avonturen. Waar komen we vanavond terecht? Club, bios of netwerk bladiebla?

Nee! Hier verheug ik me al weken op: we gaan naar de doopsgezinde kerk! Volle bak! Hutjemutje! Van heinde en verre komt allen tezamen voor de lezing van Carel ter Linden. En wat is hij goed! Ok...@wilg en ik vielen wat buiten het kleurpallet. Maar ik vind dat je altijd tegen de voorspelbaarheid moet strijden en nieuwsgierig moet blijven naar nieuwe avonturen, ideeën en mensen. Dit dus!

Heee! Schrijver en boekhandelaar Constantijn Hoffscholte. Door zijn boek onbekende strijders zie ik Aalsmeer anders. Gaat over Aalsmeer in de Tweede Wereldoorlog... maakt van mijn Aalsmeer het decor van Soldaat van Oranje.

Waar de lezing over ging in een notendop?

Even kort door de bocht: Bijbelverhalen zijn voor ons handig om dingen te begrijpen maar moet je niet LETTERLIJK nemen. Wel WOORDELIJK.  Er is geen hemel, Er is geen almachtige god als vaderfiguur. Er is zelfs niet echt een ziel die overblijft nadat dit allemaal voorbij is. Het gaat uiteindelijk hier in het leven om goede dingen doen, de juiste beslissingen nemen en kennis overdragen op de nieuwe generatie.

Dit zijn hele spannende dingen om te roepen in een kerk Carel! Ik had zijn boek vorige week gelezen en was heel nieuwsgierig naar de reactie van de mensen op de stoelen. veel blijheid en opluchting.  

Is ook moeilijk om sommige dingen uit te leggen aan je kleinkinderen na Darwin. Ik ben niet gelovig maar vond één gedachte van Carel ter Linde zó mooi:  Hij heeft het niet zozeer over god maar over 'het essentiële'. Wat dat 'essentiële' dan is?  Dat is de afweging die je maakt of je goed doet en beter wordt. Ïn elke mens zit een mogelijkheid tot het kwade, maar legio mogelijkheden tot het goede. Prachtig toch?

@Wilg en ik bleven nog lang zoekende in de kerk. Niet naar de waarheid maar wel naar de jas van @Wilg.

De dag is af! Veel om over na te denken. Nu tijd voor bad en omvallen. Eerste afspraak is morgen om 08.15. Zin in!

Morgen weer een dag, morgen weer een plog.

Reacties op Een dag vol schrik, goede gesprekken en zoeken naar het essentiële... #Plogsoap 18 februari.

marloes 19/02/2014 | 08:34 uur

Niet alleen dat haar, die ogen!!...Mijn levensmotto, gewoon een goed mens zijn, daarom zijn we hier.

 
Constantijn 19/02/2014 | 12:16 uur

Wat ben je toch een energieke wervelwind... Knap gedaan!!

 
Plaats jouw reactie