Deze man vond ik in de regen op de Oudegracht in Utrecht.

Anna-Maria
op vrijdag 24 maart 2017 om 22:52 uur

 

 

Geef toe.

Iemand met deze blik laat je niet zomaar liggen.

Ik de regen zag ik op straat stapels bijna antiek papier verpieteren in de regen. Mij horder-hart kan dat niet aan. Hier moest een herinnering worden gered.

Wat is het?

De man is P.J.J Mounier. De grote Algemeen Leider van de Succes-Cursus-Afdeling Journalistiek.

Een schriftelijke cursus journalistiek! Aangevraagd door meneer J.C. Jansen uit Apeldoorn in 1936. En dat niet alleen. Stapels knipsels van uitgeknipte artikelen van de geslaagde cursist. Ik heb gewoon een levenswerk in handen.

Lees je even mee?

Wat mij opvalt is de moderne taal. Elke pagina is smullen. Meneer Jansen (is het wel een meneer?) moest bij de start zijn foto en gegevens opsturen en al zijn 'huiswerk' werd met een zacht potlood bijgeschaafd.

Beide mannen heb ik nog niet gevonden op het internet?  Kun jij helpen?

Komende tijd deel ik de pareltjes. Speciaal voor jou.

 

Reacties op Deze man vond ik in de regen op de Oudegracht in Utrecht.

Mack 25/03/2017 | 12:23 uur

Grappig, iemand wil er vanaf, en jij pikt het weer op.

 
Anna-Maria 26/03/2017 | 01:03 uur

@Mack ik ben druk met de zoektocht. Mooie dingen!

 
Plaats jouw reactie