de kop is eraf

Anna-Maria
op zondag 02 oktober 2005 om 22:17 uur

 

Redder in nood vandaag was mijn vader.

Het afbreken van het huisje hangt al maanden als een zwaard van Damocles boven onze hoofden. "Zullen de schroeven door mijn schilderwerk wel loslaten?, Gaat het de hele maand oktober regenen? Komen er extra paar handen, anders redden we het niet"

Vandaag was het zover. Eerst ging de veranda eraan. Mijn vader (+ boor) hielp de hele middag. De ochtend had hij besteed aan het bereiden van het traditionele werkvoer; boterhammen met geklutst ei in olijfolie.

Rond het middaguur arriveerden mijn ouders met een auto vol nichtjes/ neefje. En het ging soepel.

De buren hadden geen gelijk met hun (on)aardige woorden: "Ik zou maar niet in de buurt zijn bij het afbreken, het krioelt er vast van de muizen"Tot grote vreugde van de kinderen was de oogst vele duizendpoten, pissebedden en een grotepaddenfamilie.

Zelf dacht ik het einde een heel akelig gevoel zou geven...maar het geeft het geeft rust om op een in plaats van twee plekken te leven.


Reacties op de kop is eraf

Plaats jouw reactie