De #blogreis is van start en nu leer ik al heel veel. Mijn landschap is aan het veranderen.

Anna-Maria
op zondag 23 juni 2013 om 14:35 uur

 

 

Eerste #blogreis stop : Design Thinking by Doing van Cor Noltee.

Uiteindelijk land je op een blog uit puur egoïsme. Omdat het je oprecht laat schrikken, nadenken of omdat het je gewoon scherper en slimmer maakt. Geef het blogbeestje maar een naam: praten, kennis delen, kietelen, schreeuwen. Maakt niet uit. We hebben het bij goede blogs over levenstijd van mij én die van de blogger. Met als rauw doel: CONTACT/KENNIS en VERBONDENHEID. Zware kost? Welnee.

Nou soms.

De eerste week van mijn #blogreis stop ik op pleisterplaats-Blog van Cor Noltee: Design Thinking By Doing.  En wat een goede keus is dat!

Wat maakt zijn blog zo geweldig?

  • Allereerst zijn directe manier van woorden op je afvuren. Het is een verhaal. Zelfs bijna een prettig gesprek. Voelt als oude vrienden onder elkaar. Hij roept dingen die hem zijn opgevallen, tips of strooit goede inzichten. Ik luister en absorbeer.  Precies de dingen die in je hoofd blijven plakken. Waar je tijdens de ratrace-dag plots weer aan denkt. Woorden en links die ik deze week vaak deelde met familie en vrienden. Omdat het moest. Zijn blogonderwerpen lijken alledaags ; de snelheid en vergankelijkheid van het nu (laatste video). Praktische tips tegen rugpijn (schot in de roos Cor) en zakelijke blog over vertrouwen en communicatie. Elke keer raak. Elke dag smullen.
  • Lekkere lay-out. Een bijna persiflage-achtige start van elke blog met een omdenken-typo-art-illustratie in rood-zwart. In combinatie met de titel een fijn entree. Maakt nieuwsgierig om verder te lezen.
  • De cadans: elke ochtend staat hij op om in mijn REM-slaap te tikken. ELKE dag. Een blogger waar je op kunt bouwen. Hou ik van.
  • MAIL-service. De internet-Tsunami sleurt alles wat lelijk en mooi is mee. Dankzij zijn mail-service kom ik de blog van Cor trouw elke ochtend tegen op mijn Iphone. Oase tussen de zakelijke en privé-meuk. Voelt als kadootje. Zorgt ervoor dat mijn ochtend goed start.

Kortom; Een ideale start van mijn #blogreis. Nu snel inpakken en wegwezen. Op weg naar de volgende blogstop op deze #blogreis. We gaan logeren bij @Jndkgrf en zijn 99 woorden. Reis je mee?

ps Blog van Cor Noltee gaat mee in de backpack. Tijdens deze reis verzamel ik een backpack vol klasse blogs.

Reacties op De #blogreis is van start en nu leer ik al heel veel. Mijn landschap is aan het veranderen.

Martin 23/06/2013 | 21:25 uur

Ik voel een leuke serie aankomen, geniet van de reis!

 
Rosalinde 23/06/2013 | 22:56 uur

Ik vind de redenen waarom de blog zo fijn is heel praktisch en origineel, niet zo standaard. Ben benieuwd naar de rest van de serie, ook n heel origineel idee!

 
Suus 23/06/2013 | 23:27 uur

Ik wil dat ook kunnen, elke dag! Fijn, deze serie, prettige inspiratie

 
Berend Quest 24/06/2013 | 08:44 uur

Mooi idee Anna-Maria!! Ik reis mee.

 
Heidi 24/06/2013 | 09:04 uur

Ja, ik volg 'm ook. Goede reis, díe volg ik ook.

 
Plaats jouw reactie