Dag met een kroontje. Plogsoap nummer 2679. Ik ben Engaging Woman of the Year!

Anna-Maria
op vrijdag 31 januari 2014 om 00:03 uur

 

 

Moe. Veel te laat ook. Maar een man, een man. Een plog, een plog. Afspraak was élke dag. Terwijl ik dit typ streel ik over een bling-bling  kroon en geef deze zachte kusjes. Maar daarover later meer. De dag begon zo voorspelbaar en traag.

Al uren feest in huis. De neefjes logeren.  Zeven uur. Vier mannen onder de veertien die haast hebben. Hou van de hectiek en het buldergelach. Ieder maakt zijn eigen lunchpakket en strooit chocovlokken over zijn schouder

Allemaal ochtend, middag en avond mensen.

Irritatiemomentje van zes dikke minuten. Bracht met cabrio van blonde god neefjes naar school. Eén schoen wilde maar niet los en vast. Geloof me...dan vecht je liever met veters in een stationwagon.

Wilde vandaag zo graag frisse lucht in mijn longen en de zon in mijn gezicht. Kon niet. Ik was vandaag huisoppasser. Er waren klusjes. Er zijn nog nooit geen klusjes geweest de laatste 17 jaar.

Late lunch. Slaapkamer is nu eindelijk zwamvrij. Lekkende schoorsteen was een raadsel. heel lang. Nu weer voorwaarts. Schilder komt volgende week.

Woehsj. Op weg! Hé... Wie zie ik daar? fotograaf Arjen Vos. Hoor dat zijn nieuwe project Aalsmeer Vandaag erg goed gaat. Nu al 4000 bezoekers per dag.  Sociale media en een dorp gaan ook goed samen. Wie doet het met wie? En het echte verhaal achter het gerucht.

Bijna op kantoor. Auto parkeren en tanden extra poetsen. Ik spuug de goot wit en stap op de tram.

Einde van de dag. In tram 5 drie mannen met veel moed.  Eén man leefde totaal in zijn eigen 'Lady Luna Park'-wereld. Oorzaak was niet drank maar hormonen.

Elk meisje onder de 38 met zacht haar kreeg huilgeluid, flink applaus en gebonk op de ruit. Lichaamstaal van alle dames kwam niet over. Was wel een mooie gênante film onderweg.

Kantoor. Puur Eline, Lars en Nynke gaan aan de borrel buiten. O,ja. Het is vrijdag.

Ik heb het mooiste kantoor ooit. Schemer en zicht op café Hoppe aan de ene kant.

Poppenhuis-uitzicht aan mijn linkerkant. Psssst vergaderruimte Amsterdam van mij huren voor een prikkie?

De avond wacht op mij. Vanavond ga ik alleen naar de Award uitreiking van Engaging Woman of the Year 2013. Gelukkig zie ik nog een hoed onderweg. Streven is elke dag minimaal één hoed in de plog. Is dit geen beauty?

De wereld is gek. Ik ben gek. Bordje snert met trendy kokos en nootjes. Nou? Hoeveel euro samen met een kop thee?  Katsjing! 15, 50! Snel maar naar mijn afspraak.  Was wel heel lekker. Jammer. Anders had ik daar ook over kunnen mokken.

Ook in de stadsschouwburg zijn er klusjes te doen.

Leidseplein altijd terrasweer.

Touchdown Melkweg. Claudius van de Melkweg gaf me een kleine rondleiding. Ik had geen benul dat de Melkweg zulke mooie zalen had. Al sinds 2008!

Langzaam kwamen de ladies één voor één de ruimte binnen. Vorige uitreiking was in het Hyves gebouw. Winnares toen was Xaviera Ringeling. De 'Angel" hier links.

 

De meest gelezen vrouwen van allemaal! Geen Stijl Annabel Nanninga en Ebru Umar. Stoere ladies. Geen pleasers. Hou ik van.

@Gonny van de iphoneclub was mijn favoriet. Slim, werkt dag en nacht, expert en is wereldwijd een begrip. Lieke Lamb had de leiding vanavond.

Zo raar. Sociale media en events. Echt een mannenwereld in real life. Nu plots overal girlpower. Ik laat de beelden maar even spreken. Was vreemd maar ook gaaf.

Kunstenares Tinkebel en de Sociale media dominee.

Hoed!

 

Zware en strenge jury. Tien finalisten moesten elk pitchen. IK liet gewoon mijn hart overlopen. Ik hou van internet, mensen en nieuwe dingen ontdekken. Het is geen keuze, Het is een drang.

Prachtige bediening.

Prachtige ladies ook. Werd steeds spannender. Soort van songfestival meets WK in het klein-gevoel. Ik gokte op Gonny en Meisje van de Slijterij. Twee kanjers.

 

Tattoo van Xaviera bleek ouder dan mijn oudste zoon. Erg mooi.

Nergens sjofele schoenen. Iedereen strak en shiny.

Mijn verzoekje Waarheen, Waarvoor van Mieke Telkamp mocht niet.

Rapapaaaaaaaa....Rapaaapaaaaaaaaa! De grote finale. Ik sta te geinen met Nanninga aan de bar. En maak foto's van dames in kruiszit.

En vanaf toen werd alles bijzonder surrealistisch. Gonny wint prijs twee. Ik luister amper naar intro van nummer één. En dán hoor ik PUUR!  en kijkt de hele wereld naar mij! Ik heb gewonnen! Allemaal lachende hoofden, camera's, smak, smak, smak zoenen. Queen Xaviera draagt haar kroon aan mij over en ik bén het gewoon! IK ben Engaging woman of the year 2013. Hoe tof is dat???

De prijs is een Postdoctorale opleiding 'Digital Marketing Strategie & Leiderschap' bij Beeckestijn Business School ter waarde van 4650 euro!!! Een webinar en  ik mag naar de spinawards (hoel cool!). Dit waren alle finalisten!

En dan dooft het licht. We moeten uit de zaal. Even nog naar de Melkweg maar dat is het ook niet. En voor je het weet zit je met kroon en levensgrote cheque in tram vijf. Op weg naar huis en plog. En dat is ook lekker. Want dat is de basis!

Morgen weer een dag, morgen weer een plog. 

ps De kroon ga ik morgen de hele dag dragen. Echt!

Reacties op Dag met een kroontje. Plogsoap nummer 2679. Ik ben Engaging Woman of the Year!

Huub Koch 01/02/2014 | 03:18 uur

What a Lovely Day!

Blijf Puur, Blijf Engaging, Blijf Anna-Maria!

En natuurlijk gefeliciteerd met je prijs!

 
Sandra van Bijsterveld 01/02/2014 | 06:57 uur

Gefeliciteerd en lekker dragen die kroon :-)

 
@StukjeS 01/02/2014 | 08:24 uur

proficiat!! verdiend!

 
Luna 01/02/2014 | 08:51 uur

Hoera! Gefeliciteerd! Nogmaals; ploggen, plogs lezen; ZO LEUK!!! Ik kan niet wachten op je plog van morgen met je kroontje!

 
marloes 01/02/2014 | 09:33 uur

Ik blijf het zeggen...prinsessen te over, maar er is maar een echte koningin!

 
woordenaar 01/02/2014 | 16:24 uur

Tanti auguri!

 
Jochem Koole 01/02/2014 | 16:52 uur

Gefeliciteerd! Mooie prijzen ook :-)

 
Karin Veldhuizen 01/02/2014 | 20:47 uur

Wat een mooie avond, en wat een mooi plog!
Wat een mooi inkijkje in jouw leven!
Groet & glimlach,
Karin

 
Tjarko 02/02/2014 | 09:40 uur

Awesome en zo verdiend!!

 
Anna-Maria 02/02/2014 | 22:40 uur

@Tjarko dank! Ben zo blij met de blog...dank je wel!

 
Els 11/02/2014 | 17:10 uur

Gefeliciteerd Anna-Maria! Goed hoor. Plog je elke dag?? of even een weekje? Kan ik ergens je fantastische pitch beluisteren?
Succes met PUUR!

 
Anna-Maria 11/02/2014 | 22:51 uur

@Els ik ben begonnen en stop gelijk als het me tegenstaat. Nu nog steeds erg leuk! Nee..Pitch is niet opgenomen..

 
Plaats jouw reactie