Creativiteit is een kwestie van prioriteit. Tien tips voor een creatiever leven en dus vooruitgang.

Anna-Maria
op woensdag 07 juni 2017 om 12:06 uur

 

Tien tips van Anna-Maria Mantel-Giannattasio
Creatief Directeur eventbureau Puur Events.

Creativiteit is geen app. Het is een spier die je kunt en moet trainen. Zonder creatiiviteit geen vooruitgang, geen durf en zéker geen betere versie van je leven.

Hier mijn tien tips om de komende zomer die creatieve spier te trainen. Klinkt dat te vaag? Ok... tien porren in je rug om eindelijk weer een anders te durven denken want anders eindig je als ouwe zak.

Zo goed?

Tip 1. Morningpapers.
Start je dag met Morning papers. Hoeft niet elke dag, één keer in de twee weken is ook goed. Het idee is simpel. Kom uit die negatieve 'loop' in je hoofd. dat gemaal waar je maar op aan het herkauwen bent. Start je dag met het volschrijven van twee a4tjes. Met wat? Maakt niet uit! Al is het de nieuwe hit van Fransie Bauer. Uiteindelijk komen die andere gedachten ook wel naar boven. Twee keer een A4. En dan? Wat doe je dan met die twee vellen?

Opeten of de fik erin! In elk geval vernietigen. Hé, dat lucht op. Je had een goed en langzaam gesprek met jezelf en kan nu verder want je ziet het allemaal nu wat beter en scherper.

 

https://ind5.ccio.co/WD/qE/B2/d7baf9ebd2427f9d3f87cc90a1c59fde.jpg?iw=300

Tip twee. De 29 creatieve losmaak tips.
Dat is lekker hé? Kies er één voor elke dag.

https://c1.staticflickr.com/1/629/31219552053_3740dfc4e7_c.jpg Tip drie. Zeg de hele dag eens JA in plaats van nee.

Levensgevaarlijk. Mag ook een variant zijn. Ik kies soms een hele dag voor het woord absoluut. Er komen dan plotseling meer dingen los dan je dacht. En soms hoopte ;-) Beter om dit op een veilige dag te doen en niet tijdens een afspraak met notaris of chirurg.

Tip vier. Gebruik spraakherkenning bij Whatsapp.
Soms bloedirritant voor de ontvanger. Gaat nog niet lekker omdat het omzetten van gesproken naar geschreven whattsapp vaak totaal anders is dan de bedoeling. Dat is goed! Geniet van de puzzel die je achterlaat. Er gebeuren dingen!  Antwoorden en vragen worden plots minder star. Heel mischien krijg je een antwoord op een vraag die nooit in je opkwam. Hoe leuk is dat?

Tip 5. Kies een thema voor die dag om te snapchatten/ fotograferen.
Ik help je: borsthaar, MILFS, hondenpoep, zebrapaden, mannen met snor, schoenen, trams of rode katten die één pootje missen, bloemen, schele poedels. Alles kan. Het is jouw feest die dag.

Tip 6. Geef je dag een cijfer.
Dit is ook mijn favoriet. Ik ben een streber dus zal altijd een variant op mijn dag afdwingen die mijn dag bijzonderdrr maakt dan alle anderen. Een slecht cijfer mag. Maar niet te lang. Ik doe dit al jaren. Geen ronde getallen, dat is laf.

Tip 7. Eet vaak met leuke mensen

Tip 8. Eet vaak alleen.
Lekker rustig, maakt het hoofd vrij voor dieper denken. Variant: ga alleen naar de film, op reis, weekend weg,

https://d2bkdti46dffsl.cloudfront.net/puur/gfx/354/137a67011c.jpg

Tip 9. Neem altijd een andere route naar je werk. Wees niet voorspelbaar. De wereld is dan anders en je beweegt zo minder op de automatische piloot.Kom je rare of leuke dingen tegen. Je dag is ook langzamer, geloof mij.

Tip 10. Slaap veel. Een vermoeide geest kan niet genieten. Ken je de blog van de Grande Dame Huffington? Weinig slapen is niet stoer... je wil toch kwaliteit? Slaap goed en genoeg!

Hier haar verhaal. Ik vind haar zo cool! Wees productiever en blijer.

Had je hier wat aan? Hoor graag jouw tips of minstens een reactie dat je het het hier totaal niet mee eens ben. Of juist wel. Kom maar doooorrrrrrr...

Reacties op Creativiteit is een kwestie van prioriteit. Tien tips voor een creatiever leven en dus vooruitgang.

Mark 11/07/2017 | 20:46 uur

Dankjewel Anna-Maria, mooi lijstje voor als je merkt dat je wel een impuls kunt gebruiken. Morgen op zoek naar rode katten die 1 pootje missen...

 
Anna-Maria 16/07/2017 | 14:17 uur

Mark! Succes met zoeken en dank voor je mooie woorden.

 
Plaats jouw reactie